Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Turkmenistan Maneka Warta

Turkmenistan mbukak wilayah udara kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan

Turkmenistan mbukak wilayah udara kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan
Turkmenistan mbukak wilayah udara kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan
ditulis dening Harry Johnson

Ing kahanan kasebut, kanggo netepi komitmen internasional, kalebu undang-undang kamanungsan internasional, Turkmenistan bakal nyedhiyakake ruang udara kanggo kreta wong-wong kasebut dening pesawat negara-negara asing.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ing tanggal 15 Agustus, Taliban mlebu Kabul lan ngontrol kutha kanthi lengkap.
  • Negara-negara Kulon ngungsi warga negarane saka Afghanistan.
  • Turkmenistan ngidini penerbangan evakuasi Afghanistan ngliwati ruang udara.

Kantor pers Kementerian Luar Negeri Turkmenistan nerbitake pernyataan dina iki sing ngumumake manawa pamrentah Turkmenistan wis njupuk keputusan kanggo mbukak wilayah udara negara kasebut kanggo evakuasi penerbangan sing nerbitake warga asing sing metu saka Afghanistan.

Turkmenistan mbukak wilayah udara kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan

"Kaya sing dingerteni, sawetara negara wiwit ngungsi warga negara sing dununge ing Afghanistan. Ing kahanan iki, netepi komitmen internasional, kalebu sing muncul saka ukum kamanungsan internasional, Turkmenistan bakal nyedhiyakake ruang udara kanggo kreta wong-wong kasebut kanthi pesawat negara-negara asing, "ujare pernyataan Menteri Luar Negeri.

Ing tanggal 15 Agustus, klompok militan radikal Taliban mlebu Kabul tanpa perlawanan lan kontrol lengkap babagan ibukutha Afghanistan sajrone pirang-pirang jam. Presiden Afghanistan Ashraf Ghani mlayu saka negara kasebut, miturut omongane dhuwit nggawa dhuwit kas negara kasebut udakara $ 169 yuta.

Wiwit iku, Wakil Presiden Afghanistan Amrullah Saleh ngumumake dheweke minangka presiden sementara negara kasebut, njaluk resistensi bersenjata karo Taliban.

Negara-negara Kulon ngungsi warga negara lan staf kedutaan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar