24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Kabar Olahraga News Keslametan Pariwisata transportasi USA Breaking News Maneka Warta

Varian COVID-19 mundhak, topeng pasuryan ing pesawat wis ganti

Topeng rai ing pesawat

Apa sampeyan siyap numpak pesawat amarga sampeyan duwe topeng rai? Terus, sampeyan bisa uga kaget. Mabur nganggo topeng rai nalika mabur dawa ora kepenak. Sawetara penumpang asring nglampahi jam ing jamban amrih ora nganggo topeng. Dilarang nyandhang topeng rai nganggo Varian Delta nyebabake kasus COVID-19 anyar, ora diarepake.

Print Friendly, PDF & Email
  • Apa sampeyan ngerti manawa saben maskapai duwe kemampuan kanggo nemtokake ora mung topeng rai apa wae sing kudu dipakai, nanging jinis topeng rai apa wae sing kudu digunakake nalika ana pesawat?
  • Apa sampeyan ngerti bedane antara N95 lan topeng kain tinimbang FFP2 tanpa katup?
  • Umume wong nganggo topeng rai, dadi apa sing sampeyan rasakake yen topeng digawe saka kain dilarang?

Luwih akeh maskapai mulai nglarang masker rai sing digawe saka kain, ujar manawa dudu alangi kualitas tumrap panyebaran COVID-19, utamane amarga ana kasus anyar sing ekstrem saben dina ing saindenging jagad amarga Delta varian Nanging dheweke mbutuhake masker bedah, topeng N95, topeng FFP2 tanpa katup, utawa topeng respirator FFP3.

Nganti saiki, Lufthansa, Air France, LATAM, lan Finnair nglarang masker rai uga topeng sing duwe katup knalpot. Coba pikiren. Topeng kanthi knalpot kaya mobil sing knalpot. Ora apa-apa kanggo driver (utawa ing kasus iki sing nganggo), nanging kepiye kabeh wong sing ana ing njaba knalpot kasebut? Topeng dudu topeng dudu topeng.

Minggu iki, Finnair dadi operator paling anyar sing nglarang masker rai ing layar, mung nampa topeng bedah, topeng respirator FFP2 tanpa FFP3, lan topeng N95, perusahaan kasebut tweets.

Maskapai sing mbutuhake topeng medis - paling ora 3 lapis - yaiku Air France lan Lufthansa. LATAM uga bakal ngidini topeng KN95 lan N95. Lan minangka pancegahan ekstra, kanggo penumpang sing nyambung ing Lima, dheweke kudu dobel lan nambah topeng liyane. Alesan kasebut amarga saiki Peru duwe angka pati COVID-19 paling dhuwur ing donya.

Ing Amerika Serikat, umume maskapai ngidini masker rai nanging nglarang jinis tutup rai liyane kayata bandana, syal, topeng ski, gaiters, balaclavas, topeng kanthi bolongan utawa irisan apa wae, topeng nganggo katup knalpot, utawa malah topeng kain yen mung digawe saka siji lapisan materi. Sawetara wong nganggo tameng rai plastik, nanging ing United Airlines, jarene ora cukup jangkoan lan isih butuh topeng rai ing ndhuwur tameng rai. Ing American Airlines, dheweke ora ngidini masker sing disambungake karo tabung utawa saringan baterai.

Administrasi Keamanan Transportasi AS (TSA) wis nerbitake persyaratan topeng wajah sing wajib nalika lelungan ing kabeh transportasi umum, kalebu pesawat terbang lan bandara, ing Januari 2021. Amanat iki amarga bakal kadaluwarsa tanggal 13 September 2021, nanging ana pasokan anyar kasebut ing COVID-19 kasus amarga Varian Delta, ing amanat wis ditambah nganti 18 Januari 2022.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Data kasedhiya. Topeng ora bisa digunakake! Selehake Wedi.
    Tututi ilmu!
    Nggawe polusi Samodra, nyebabake infeksi bakteri nalika nggunakake lan nglindhungi para penjahat!