24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Asosiasi Warta aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Serikat transportasi Eropa nuntut standar kerja minimal ing Lufthansa

Serikat transportasi Eropa nuntut standar kerja minimal ing Grup Lufthansa
Serikat transportasi Eropa nuntut standar kerja minimal ing Grup Lufthansa
ditulis dening Harry Johnson

Sing penting, para pekerja uga perusahaan kudu metu saka krisis iki, mula kita kudu melu dialog sosial luwih dhisik kanggo nggawe entitas anyar lan transisi kanthi lancar liwat proses pangowahan sing dibutuhake kanthi adil lan keterbukaan ing inti diskusi.

Print Friendly, PDF & Email
  • Serikat pekerja pengin standar kerja sing layak ing Grup Lufthansa.
  • Standar kahanan kerja sing luwih murah nglanggar hak kerja.
  • Persaingan internal ing Lufthansa bisa ditanggulangi kanthi ngetrapake perjanjian kolektif.

Nemtokake standar minimal kahanan kerja kanggo wong-wong sing makarya ing kabeh Grup Lufthansa minangka langkah pertama kanggo mungkasi tumindak mbuwang sosial sing ditindakake perusahaan udara Jerman kanthi isin, nanging kanthi sadar, ngidinke njaba operator utama.

Serikat transportasi Eropa nuntut standar kerja minimal ing Grup Lufthansa

Ing serat pungkasan sing diwenehake menyang Ketua Deutsche Lufthansa, Pak Carsten SPOHR, Federasi Pekerja Transportasi Eropa (ETF) ngutuk '' standar sosial lan tenaga kerja sing luwih murah kanggo para pekerja '', sing Klompok Lufthansa manajemen terus ngetrapake kanthi tliti ing operasi Eurowings Discover. Grup kasebut percaya manawa tumindak kasebut minangka siji-sijine solusi sing langsung lan bisa kanggo ngadhepi tekanan ekonomi saiki, sing ditolak ETF.

Miturut afiliasi ETF - Kapers (Swiss), Vida (Austria), Aircrew Alliance lan ver.di (Jerman) lan B.United (Republik Ceko) - solusi iki ngasilake "kanibalisme kelompok internal", lan ndhukung balapan nganti pungkasan. Kangge standar sing luwih murah kanggo kondisi kerja sing ditindakake nganti saiki maskapai murah ing Eropa nglanggar hak-hak tenaga kerja dhasar, lan klompok kasebut padha karo kapercayan sing padha. Iki sebabe Federasi Pekerja Transportasi Eropa lan afiliasi kanthi imperatif njaluk model iki supaya ora dianggep minangka cithakan kanggo entitas anyar, kayata ing Eurowings Discover, perusahaan maskapai paling anyar sing wiwit beroperasi ing Grup Lufthansa pungkasan wulan

Nanging, kita nganggep persaingan internal ing Lutfhansa Group bisa uga bisa ditanggulangi kanthi ngetrapake kesepakatan kolektif kalebu ing Eurowings Discover, lan model penegak iki banjur kudu diterapake uga ing kabeh operasional Eropa. Serikat pekerja sing makili Grup Lufthansa Group lan ETF - makili 5 yuta buruh transportasi ing Eropa lan sateruse - duwe pendapat manawa langkah pertama tumuju arah iki yaiku:

  1. miwiti maneh dialog sosial ing kabeh operator sing ora aktif, kalebu Eurowings Discover lan
  2. nemokake landasan umum kanggo nyiyapake standar minimal babagan kahanan tenaga kerja kanggo ewonan buruh Grup Lufthansa sing saiki ora duwe perjanjian kolektif.

Eoin Coates, Kepala Penerbangan ing ETF ngumumake:

Crucial, loro buruh lan perusahaan kudu metu saka krisis iki, lan mula kita kudu melu dialog sosial luwih dhisik kanggo mesthekake nggawe entitas anyar lan transisi kanthi lancar liwat proses pangowahan sing dibutuhake kanthi adil lan keterbukaan ing inti diskusi kasebut. ''

ETF lan afiliasi ing Grup Lufthansa kanthi imperatif njaluk tim manajemen kabeh perusahaan maskapai sing beroperasi ing Grup Lufthansa kanggo miwiti maneh dialog sosial karo serikat pekerja kanthi cara sing koheren, efisien lan permanen. Iki bakal dadi sinyal sing jelas yen Grup Lufthansa bener-bener njupuk langkah konkret kanggo ngowahi arah sing kleru sing ditindakake klompok kanthi mutusake ngilangi standar sosial lan tenaga kerja kanggo para buruh ing perusahaan anyar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar