24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Kabar Olahraga India Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Dina Nyamuk Sedunia uga dirayakake dening Pariwisata Dunia Saiki

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika ditakoni manawa malaria duwe pengaruh negatif marang turis Afrika Selatan, 60% pemangku kepentingan sing diwawancarai ing musim malaria bubar setuju karo pitakon kasebut, nuduhake manawa malaria duweni pengaruh negatif sing pasti marang turis sing ngunjungi wilayah kasebut. Saben taun , 20 Agustus dipengeti minangka Dina Nyamuk Sedunia kanggo nambah kesadaran babagan penyakit lan penyakit sing disebabake nyamuk.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Jumuah, 20 Agustus minangka Dina Nyamuk Sedunia, alasan kanggo industri pariwisata lan pariwisata global ngelingi lan terus nglawan ancaman iki.
  2. Dina iki dimaksudake kanggo ndhesek masarakat supaya ngakoni anane ancaman penyakit penyakit nyamuk kaya malaria & demam dengue.
  3. Masyarakat kudu nindakake langkah pencegahan supaya bisa slamet saka nyamuk kelairan kelautan ing endi wae ing jagad iki.

Saben taun ing Dina Nyamuk Sedunia, jagad iki ngelingake yen lemut Anopheles wadon minangka vektor sing nularake malaria ing antarane manungsa. Temuan penting iki, digawe dening Sir Ronald Ross ing taun 1897, dadi dhasar kanggo sawetara program kontrol malaria kalebu Penyemprotan Residu Indoor lan Jaring Insektisida uga pangembangan obat perawatan malaria lan chemoprophylaxis.

Pahargyan kasebut kepiye carane panemuan iki ngowahi riwayat sejarah medis.

Sanajan mayuta-yuta jiwa sing disimpen minangka asil saka panemuan iki, malaria tetep nggawa beban sing abot ing negara-negara sing kena pengaruh, kanthi kira-kira 409,000 korban jiwa sing disebabake dening penyakit kasebut sacara global ing taun 2019 wae. 

Ing 2014 ora bisa ditambani virus mawa lemut sing wisata sing kaancam bakal punah, ing Karibia dideteksi ing Karibia lan nggawe ancaman sejatine kanggo pariwisata.

Saiki, peneliti lan ilmuwan Target Malaria ing saindenging jagad terus nyinaoni nyamuk sing nggawa malaria kanthi upaya supaya tetep maju luwih maju saka parasit sing terus berkembang lan nemokake cara anyar kanggo nglawan penyakit kasebut.

Warta ing Dina Nyamuk Sedunia diwiwiti saka negara sing nyamuk minangka ancaman nyata kanggo kesehatan lan keamanan, yaiku ing India.

Ing Sedina Nyamuk Sedhih nyebar liwat media sosial prelu dijaga saka lemut.

Kanthi tagline 'Kill Pests, Kill Diseases', perusahaan hama India janji bakal nggawe saben omah ora ana penyakit.

Perusahaan iki nglakokake program kesadaran konsumen lan diskusi kanthi kemitraan karo saluran warta utama.

Liwat program EMBED (Eliminasi Penyakit Endemik Lair), GCPL nggawe langkah positif kanggo nyegah malaria ing tingkat oyot suket.

Ing 2015, program kasebut diwiwiti ing Madhya Pradesh kanthi kemitraan karo Kementerian Kesehatan & Kesejahteraan Keluarga negara kanggo ngilangi malaria saka desa endemik sing dhuwur.

Program kasebut nyakup luwih saka 800 desa ing 11 kabupaten Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, lan Chhattisgarh. GCPL kolaborasi karo para pemangku kepentingan kanggo nglakokake program pangowahan prilaku intensif ing wilayah kanthi indeks parasit tahunan sing dhuwur yaiku risiko panularan malaria paling dhuwur.

Iki nyebabake 24% saka 824 desa intervensi nglaporake 0 kasus malaria ing pungkasan FY20-21.

Desa-desa sing isih ana ing taun 1 melu-melu lan tujuane supaya bebas malaria ing taun 2 lan taun 3.

Kajaba iku, GCPL, nambah portofolio kontrol lan manajemen dengue ing 4 kutha (Bhopal, Gwalior, Lucknow, lan Kanpur) lan uga menehi dhukungan teknis kanggo Program Kontrol Penyakit Lahir Vektor Nasional (NVBDCP) ing Kementerian Kesehatan & Keluarga GOI Kasejahteraan.

Ngomentari acara kasebut, CEO Sunil Kataria, ujar, "Ing GCPL, upaya kita supaya India sehat, aman, lan bebas saka penyakit sing ditanggung vektor. Wiwit pandemi COVID-19, dadi luwih waspada amarga waspada amarga ana ancaman kaping pindho penyakit lelara nyamuk lan virus kasebut. Ing Dina Nyamuk Sedunia, kita ngajak supaya kabeh nindakake langkah kanggo nyegah malaria utawa dengue.

Kita duwe komitmen kanggo ndorong inisiatif liyane supaya wong sing duwe kesadaran lan solusi kudu nglawan ancaman nyamuk.

Sistem Informasi Manajemen Kesehatan (HMIS), papan data saka Misi Kesehatan Nasional (NHM), nglaporake ewonan kasus malaria lan dengue ing India antara April 2020 nganti Maret 2021.

Kajaba pengaruh kesehatan, beban sosial ekonomi utawa biaya tahunan ing negara amarga malaria lan dengue luwih akeh.

Ngerteni masalah kasebut, GCPL liwat inisiatif sosial lan produk inovatif yaiku supaya bisa owah-owahan prilaku ing antarane masarakat supaya bisa nglindhungi awake dhewe saka penyakit sing nyamuk.

Adv. Jayant Deshpande, Sekretaris Kehormatan, Asosiasi Kontrol Serangga Omah (HICA) - badan industri sektor insektisida rumah tangga, ujar, "Kanggo ngatasi bebaya sing nyebabake lemut, wong kudu nggunakake solusi sing bisa dipercaya lan bisa dipercaya.

Pasar kasebut dibanjiri produk palsu kayata tongkat dupa obat nyamuk ilegal lan tanpa merek sing ngemot bahan-bahan sing mbebayani.

Produk kasebut saka pemain sing ora sopan bisa uga katon luwih murah nanging ora mbukak proses manufaktur sing teratur lan pemeriksaan dhasar paramèter keamanan kulit, mripat, lan sistem pernapasan sing diprentah kanggo kabeh produk insektisida ing omah.

Kabeh menyan obat nyamuk ilegal nemplek norma lan ora diuji nganggo paramèter kasebut. Sembarang panggunaan tongkat dupa obat nyamuk ilegal kasebut beboyo banget kanggo kesehatan warga ing kabeh klompok umur. Kita nyaranake kabeh wong supaya ora nggunakake formulasi lan produk sing disetujoni pemerintah. "

Dr. Myriam Sidibe, ahli kesehatan global lan profesor praktik kehormatan ing London School of Hygiene and Tropical Medicine, jarene, "India wis nindakake tugas sing apik kanggo nyuda kasus malaria lan dengue sajrone 5 taun kepungkur. Nalika kita kabeh nyetel urip kanggo nyegah COVID-19, upaya kanggo nyuda pengaruh penyakit sing nyandhang nyamuk kudu terus ditindakake.

Pamrentah bisa uga njaluk kabeh tangan ing dek kanggo ngatasi pandemi COVID-19, nanging kita ora kudu mungkasi kampanye dawa nglawan nyamuk. Kemitraan publik-pribadi bakal kritis nyuda beban sosial ekonomi ing India amarga malaria, dengue, lan penyakit liyane.

Kemitraan iki bisa nyebabake akeh inovasi lan model sing apik kanggo nyegah nyebarake penyakit bawaan nyamuk. "

Cuthbert Ncube saka Celeng Pariwisata Afrikad ngelingake manawa penyakit sing nyandhang nyamuk ing donya tetep dadi ancaman tumrap industri plancongan lan pariwisata khusus ing Afrika, lan aja nganti lali nalika ngalami krisis COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar