24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga India Breaking News News Keslametan Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Vaksin DNA COVID-19 pertama ing donya disetujoni ing India

Vaksin DNA COVID-19 pertama ing donya disetujoni ing India
Vaksin DNA COVID-19 pertama ing donya disetujoni ing India
ditulis dening Harry Johnson

Vaksin kasebut, ZyCoV-D, nggunakake bagean materi genetik saka virus sing menehi instruksi minangka DNA utawa RNA kanggo nggawe protein spesifik sing diakoni lan ditanggepi sistem kekebalan awak.

Print Friendly, PDF & Email
  • India nyetujoni vaksin coronavirus anyar.
  • Persetujuan diwenehake kanggo digunakake kanggo wong diwasa lan bocah umur 12 taun.
  • India tujuan kanggo vaksinasi kabeh wong diwasa sing layak nganti Desember, 2021.

Tembakan DNA pertama ing jagad nglawan virus COVID-19 wis diwenehake persetujuan darurat saka Organisasi Pengendalian Standar Obat Pusat Pamrentah India (CDSCO), amarga negara kasebut isih ngupayakake nahan virus sing nyebar ing sawetara negara.

Vaksin DNA COVID-19 pertama ing donya disetujoni ing India

The CDSCO persetujuan diwenehake kanggo panggunaan darurat kanggo wong diwasa lan bocah umur 12 taun utawa luwih.

Persetujuan kasebut bakal menehi tembakan pertama kanggo wong-wong sing umure kurang saka 18 taun, lan menehi dorongan kanggo Indiaprogram vaksinasi, sing tujuane vaksin kabeh wong diwasa India sing layak nganti Desember, 2021.

Vaksin kasebut, ZyCoV-D, nggunakake bagean materi genetik saka virus sing menehi instruksi minangka DNA utawa RNA kanggo nggawe protein spesifik sing diakoni lan ditanggepi sistem kekebalan awak.

Ora kaya vaksin coronavirus, sing butuh rong dosis utawa malah dosis siji, ZyCoV-D diwenehake ing telung dosis.

Produsen obat-obatan umum, kadhaptar minangka Cadila Healthcare Ltd, tujuane ngasilake 100 yuta nganti 120 yuta dosis ZyCoV-D saben taun lan wis miwiti nyimpen vaksin kasebut.

Vaksin Zydus Cadila, dikembangake kanthi kemitraan karo Departemen Bioteknologi, minangka tembakan nomer loro kanggo omah sing diwenehi wewenang darurat ing India sawise Covaxin Bharat Biotech.

Pabrikan obat kasebut ujar ing wulan Juli vaksin COVID-19 efektif tumrap mutan coronavirus anyar, utamane varian Delta, lan tembakan kasebut ditindakake nggunakake aplikator tanpa jarum sing beda karo jarum suntik tradisional.

Perusahaan kasebut wis nglamar otorisasi ZyCoV-D tanggal 1 Juli, adhedhasar tingkat khasiat 66.6 persen ing uji coba tahap pungkasan luwih saka 28,000 sukarelawan ing saindenging negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar