24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Sri Lanka terus mbukak kunci anyar amarga ana COVID sing tilar donya

Sri Lanka terus mbukak kunci anyar amarga ana COVID sing tilar donya
Sri Lanka terus mbukak kunci anyar amarga ana COVID sing tilar donya
ditulis dening Harry Johnson

Negara-negara pulau kasebut kudu nggunakake langkah-langkah drastis kanggo upaya nyegah panyebaran virus corona, amarga infeksi lan kematian sing akeh banget ngrusak rumah sakit, morgue lan krematorium Sri Lanka.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sri Lanka ngumumake kunci 10 dina anyar.
  • Kasus COVID-19 sing anyar ing Sri Lanka mundhak akeh.
  • Pandemi spiking nyakup rumah sakit lan kamar mayat Sri Lanka.

Sri Lanka kepeksa tundhuk marang tekanan sing kuat saka ahli medis sawise nyathet korban pati COVID-19 sing paling dhuwur kaping 187 ing taun 3,793 lan 10 kasus anyar ing dina Rebo lan ngumumake penguncian XNUMX dina sing diwiwiti bengi iki.

Sri Lanka terus mbukak kunci anyar amarga ana COVID sing tilar donya

Negara-negara pulau kasebut kudu nggunakake langkah-langkah drastis kanggo upaya nyegah panyebaran virus corona, amarga infeksi lan kematian sing akeh banget ngrusak rumah sakit, morgue lan krematorium Sri Lanka.

Sri Lanka nglaporake total 372,079 infeksi wiwit wiwitan wabah taun kepungkur, kanthi 6,604 korban tiwas. Ahli kesehatan ujar manawa korban asline paling ora ana kaping pindho.

"Lockdown Nasional berlaku wiwit jam 10 wengi dina iki (20 Agustus) nganti Senin (30 Agustus). Kabeh layanan penting bakal berfungsi normal, " Menteri Kesehatan Keheliya Rambukwella ujar ing Twitter.

Menteri junior kanggo kesehatan, Channa Jayasumana, nyebut varian Delta saka virus "bom kuat sing wis njeblug ing Colombo lan nyebar ing papan liya".

Profesional medis, pimpinan agama, politikus lan pengusaha njaluk kunci negoro langsung kanggo ngatasi panyebaran infeksi.

Kanthi ngelingake manawa rumah sakit lan kamar mayat tekan kapasitas maksimal, dokter lan serikat pekerja terus-terusan ndhesek pamrentah supaya menehi kunci.

Pamrentah Sri Lanka telat tumindak kasebut, amarga ekonomi sing lara.

Infeksi saben dina Sri Lanka wis luwih saka tikel kaping pindho saben wulan dadi rata-rata 3,897.

Rumah sakit ing negara 21 yuta wong melu akeh pasien COVID-19 minangka varian Delta sing bisa ditularake liwat populasi.

Wis akeh larangan, amarga sekolah, gym lan kolam renang ditutup lan acara pesta pernikahan lan acara musik dilarang. Pejabat uga ngetrapake jam wengi ing wayah Senin, mbatesi gerakan wiwit jam 10 sore nganti jam 4 esuk saben dina.

Gelombang infeksi kaping telu ing Sri Lanka disalahake ing perayaan tradisional Sinhala lan Taun Anyar Tamil ing pertengahan April.

Ngisor a kunci wulan suwene, pamrentah mbukak maneh negara kasebut ing wulan Juni, ngandelake dorongan vaksin agresif minangka strategi utamane kanggo ngatasi panyebaran kasebut.

Udakara seperempat populasi Sri Lanka wis divaksinasi, mayoritas kalebu vaksin Sinofarm China.

Sri Lanka uga wis nyetujoni tembakan Pfizer, Moderna, AstraZeneca lan Sputnik V Rusia.

Sanajan luwih saka limang yuta saka 21 yuta populasi sing nampa rong dosis vaksin, virus kasebut nginfeksi luwih akeh wong tinimbang kapasitas rumah sakit sektor swasta lan swasta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar