24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Protes jalanan sing rame ana ing Sydney lan Melbourne, atusan dicekel

Protes jalanan sing rame ana ing Sydney lan Melbourne, atusan dicekel
Protes jalanan sing rame ana ing Sydney lan Melbourne, atusan dicekel
ditulis dening Harry Johnson

Sadurunge pawai, polisi ngumumake kabijakan toleransi nol kanggo demonstrasi ing Sydney, karo Wakil Komisaris Polisi New South Wales Mal Lanyon ujar manawa ana 1,400 petugas sing bakal dikerahkan kanggo tujuan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Warga Australia mbantah larangan anti-COVID.
  • Protes Sydney lan Melbourne nyebabake bentrokan karo polisi.
  • Puluhan pemrotes dicekel.

Protes kanthi ganas saiki saya rame ing rong kutha utama ing Australia. Dinten Sabtu awan demonstrasi ing Sydney lan Melbourne, kanthi ewonan warga Australia nyalahake langkah-langkah anti-COVID-19 sing ketat, kunci virus corona lan perintah kurva, ngucapake slogan-slogan lan ngunggahake tandha-tandha anti-pembatasan, kanthi cepet nambah protes lan bentrokan karo polisi, sing nanggapi semprotan mrico, blokir dalan lan sawetara tangkepan.

Protes jalanan sing rame ana ing Sydney lan Melbourne, atusan dicekel

Cuplikan sing digawe online kasebut nuduhake akeh wong sing liwat Melbourne, ing sawetara titik benturan karo kehadiran polisi sing akeh sing dikepengini kanggo mblokir pawai kasebut. Semprotan mrica diluncurake ing demonstrasi kanggo nanggepi.

Sawetara penangkapan uga direkam ing Sydney, ing kana ana wong keprungu njerit “napa sampeyan nyekel aku?” nalika dheweke ditarik saka petugas.

Sadurunge pawai, polisi ngumumake kabijakan toleransi nol kanggo demonstrasi ing Sydney, karo Wakil Komisaris Polisi New South Wales Mal Lanyon ujar manawa ana 1,400 petugas sing bakal dikerahkan kanggo tujuan kasebut. Lanyon negesake, "Iki dudu kanggo mungkasi pidato bebas, iki kanggo mungkasi panyebaran virus," dene menteri polisi negara kasebut David Elliott ngelingake para demonstran bakal ngadhepi "pasukan lengkap polisi NSW."

Saliyane masang polisi gedhe, pejabat uga mrentah layanan rideshare supaya ora nggawa penumpang menyang Distrik Bisnis Pusat Sydney, dene sepur ora bakal mandheg ing sawetara stasiun ing saindenging kutha, miturut laporan lokal. Pamblokir dalan polisi uga katon ing Sydney, upaya kanggo nutup dalan-dalan utama kanggo demonstrasi.

Demo kasebut teka sawise pejabat ing New South Wales ngumumake kunci COVID-19 ing dina Jumuah, arep nyelehake meh setengah saka Sydney5 yuta warga sing duwe jam malam nganti tengah September. Urutan sing padha wis ana ing Melbourne, tegese luwih saka seprapat AustraliaPopulasi bakal tetep ana ing watesan kunci, sing mbutuhake warga tetep omah tanpa sawetara seng.

Perdana Menteri NSW Gladys Berejiklian ujar manawa langkah kasebut dibutuhake kanggo nyuda panyebaran varian Delta sing luwih infeksi, sing nyebabake kasus ing saindenging negara. Nglaporake 825 infeksi sing didol lokal ing dina Sabtu, paningkatan signifikan saka 644 sing dina sadurunge. 

Negara bagian Victoria, ing dununge Melbourne, luwih apik banget ing sawetara minggu kepungkur, sanajan wiwit ana kasus-kasus, nglaporake 61 sajrone 24 jam pungkasan, saka 57 suwene rong dina. Victoria tekan puncak Agustus pungkasan, nalika ndeleng 687 infeksi paling dhuwur ing sawijining dina.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar