SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

AS Timur Laut nyiapake mogok Hurricane Henri

AS Timur Laut nyiapake mogok Hurricane Henri
AS Timur Laut nyiapake mogok Hurricane Henri
ditulis dening Harry Johnson

Kanthi kacepetan angin saiki udakara 75 mil, Henri dijangka adhem karo Long Island utawa New England kidul ing dina Minggu.

Print Friendly, PDF & Email
  • Badai Tropis Henri nganyari dadi angin topan.
  • Peringatan cuaca parah wis diterbitake ing sisih lor-wétan AS.
  • Hujan deres diarepake, kanthi Pusat Topan Nasional ngelingake udakara udakara 10 inci ing sawetara wilayah.

Badai Tropis Henri saiki wis dianyari nganti level topan dening Pusat Topan Nasional AS. Henri dianyarke saka badai tropis dadi topan ing dina Setu esuk, lan diarepake tekan ing dina Minggu. 

Administrator FEMA, Deanne Criswell

Peringatan cuaca parah wis diterbitake ing sisih lor-wétan AS, amarga Hurricane Henri nglacak ing sisih lor-kulon Atlantik.

Kanthi kacepetan angin saiki udakara 75 mil, Henri diramal bakal adu Long Island utawa New England kidul ing wayah esuk.

Yen tekan Long Island, bakal dadi topan pertama sing mogok ing kana wiwit Gloria ing taun 1985. Yen tiba ing New England, bakal dadi topan pertama wiwit Bob ing 1991, sing mateni 15 wong lan nyebabake tagihan ganti rugi luwih saka $ 1.5 milyar.

Henri saiki nggawa kecepatan angin udakara 75mph (120kph) menyang AS, lan dikarepake bisa nguatake nalika nyedhaki dharatan. Peringatan gelombang badai wis diterbitake saka New York menyang Massachusetts. Gubernur ing negara-negara kasebut, uga ing Connecticut lan Rhode Island, wis menehi saran supaya ora lelungan sing ora perlu. Connecticut lan Massachusetts uga ngundang anggota Garda Nasional supaya tugas aktif minangka persiyapan tekane Henri.

Bakal ana udan deres, kanthi Pusat Topan Nasional bebaya nganti 10 inci udan ing sawetara wilayah. "Udan deres saka Henri bisa uga nyebabake banjir bandhang, kutha, lan aliran cilik," saran pusat kasebut, lan nambahake yen "siji utawa loro puting beliung" bisa kedadeyan ing New England ing dina Minggu.

New England wis diombe sawise udan deres pirang-pirang minggu. Badan Manajemen Darurat Federal (FEMA) administrator Deanne Criswell ujar ing dina Setu yen kahanan sing kebanjiran banyu kasebut tegese Henri bisa gampang njabut wit lan saluran listrik, sing bisa nyebabake ora suwe.

"Kita bakal weruh listrik, kita bakal ndeleng wit sing ambruk, lan sanajan badai wis kliwat, ancamane wit lan anggota awak sing tiba isih ana ing kana," jarene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar