24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airport Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Israel Breaking News Warta Mewah News wong Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Mantan PM Israel Netanyahu duwe agenda sing didhelikake ing Hawaii

Israel ngilangi watesan coronavirus kanggo wong sing duwe 'Passport Vaksin'
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Lanai, uga dikenal minangka Pulo Nanas Hawaii, minangka miliarder lan selebriti papan sing dituju kanggo ngrasakake privasi lan kemewahan. Dhaptar iki kalebu pendiri Microsoft, Elton John, presiden, lan liya-liyane. Saiki, mantan Perdana Menteri saka Israel wis ditemokake ing Lanai, nanging bisa uga ana crita liyane - konspirasi?

Print Friendly, PDF & Email
  1. Israel ngandhani warga supaya ora lunga menyang luar negeri, nanging mantan Perdana Menteri Israel lan pimpinan oposisi saiki, Benjamin Netanyahu, saiki lagi plancongan ing Pulo Lanai ing Hawaii.
  2. Pulo Lanai duweke Larry Elisson, miliarder Amerika Yahudi lan pemilik perusahaan Internet Tech Oracle.
  3. Larry Elisson uga dadi saksi tuntutan ukum ing sidhang korupsi Benjamin Netanyahu ing Israel.

"Aku ing Fkita Seasons Lanai, lan tilas Perdana Menteri Benjamin Netanyahu lagi nginep ing kene, bebarengan karo klompok pengawal Mossad, ”ujare pesen sing dikirim dening tamu hotel dina iki.

Nalika mantan PM lelungan, apa sampeyan bisa nganggep mesthi ana agenda sing didhelikake? Karo mantan PM Israel sing ditemokake ing Pulo Lanai, apa agenda iki golek pelangi Hawaii, utawa bisa uga ketemu saksi penuntut sing mesthine bakal menehi kesaksian kanggo jaksa ing sidhang nglawan PM?

Ing dina sing padha, pati liyane lan 763 infeksi COVID-19 tambahan kacathet ing Negara Bagian AS ing Hawaii. Cacah miturut pulau kalebu 469 kasus anyar ing Oahu, 123 ing Maui, 126 ing Pulau Hawaii, 26 ing Kauai, 5 ing Molokai, 3 ing Lanai, lan 11 warga Hawaii sing didiagnosis ing sanjabane negara bagian.

Ing tanggal 16 Agustus, pimpinan oposisi saiki ing Israel ditemokake lungguh ing troli bandara ing bandara San Francisco ngenteni kanthong golf. Ketoke, dheweke lagi adoh saka Tel Aviv menyang pulau Lanai ing Hawaii, kaya sing dilaporake dening The Times of Israel.

Manggon ing Four Seasons Lanai iku ora larang.

Suite penthouse ing Four Seasons Hotel Lanai regane $ 21,000 saben wengi, dadi suite sing paling larang ing Hawaii. Pulo iki uga dadi papan golf 2, kalebu Manele Golf Course. Ing taun 1994, pendiri Microsoft Bill Gates nikah ing bolongan kaping 17 kursus kasebut.

Mantan PM negesake dheweke lan kulawargane mbayar plancongan menyang Lanai ing Hawaii, pulau sing dikenal dadi tuan rumah pirang-pirang jutawan lan milyarder suwe-suwe.

Miturut Times of Israel, menteri transportasi plancongan ing AS sanajan pamrentah ora gelem lelungan menyang luar negeri.

Sanajan ana rekor varian Delta COVID-19 saiki, Hawaii nampani 20-30,000 pengunjung anyar saben dina. Pengunjung kasebut teka saka tujuan AS lan kudu nuduhake sertifikat vaksinasi CDC sing diterbitake AS utawa nggawe sertifikat tes PCR sing diterbitake AS.

Mula, pengunjung biasane turis domestik utawa warga sing lagi bali.

Ora jelas kepiye mantan PM kasebut bisa nindakake iki yen mabur menyang Hawaii tanpa mandheg ing San Francisco, kaya sing dilaporake ing media Israel.

Pulo Lanai minangka bagean saka County Maui lan luwih saka 98% duweke pribadi dening kepala Oracle Larry Ellison.

Wisatawan pulau paling cilik sing bisa ngunjungi Hawaii, Lanai menehi daya tarik gedhe kanggo para pengunjung.

Kanggo mantan Perdana Menteri, bisa uga luwih akeh - rapat karo pemilik pulau kasebut lan kanca Larry Ellison. Ellison uga dadi saksi ing sidhang korupsi sing penting nglawan mantan PM kasebut.

Mung 9 km saka Maui, nanging adoh saka jagad iki, Lanai bisa dirasakake kaya 2 papan. Sing pertama ditemokake ing resort mewah ing endi para pengunjung bisa nggunakake fasilitas kelas dunia lan golf level juara. Sing liyane ditemokake ing bouncing ing dalan-dalan sing atos ing pulau kasebut nganggo kendaraan roda 4 kanggo njelajah bandha-bandha sing ora bisa dikalahake. Ketenangan, petualangan, lan privasi bisa ditemokake ing salah siji saka 3 wilayah Lanai.

Nalika COVID-19 kena, Ellison ngilangi sewa bisnis ing Lanai, lan ing 2018, dheweke nggawe perusahaan kesehatan Sensei, sing ngawasi spa lan omah kaca kanthi tenaga surya.

Ellison tuku saklawasé 98 persen pulau kasebut ing taun 2012 udakara $ 300 yuta sing dilaporake; sing tuku kalebu 87,000 (35,200 hektar) saka 90,000 hektar (36,400 hektar) pulau kasebut.

Lanai, yaiku omah kanggo 3,200 warga, minangka pulau sing paling cilik ing Hawaii lan dadi pantai sing tenang, medan sing kasar, resor mewah lan ambisi keberlanjutan Ellison, sing dieksekusi liwat perusahaan pangembangan sing diarani Pulama Lanai.

Pulo seluas 141 mil persegi (365 km persegi), sing jarak 8 mil (13km) saka pesisir Maui, duwe lampu lalu lintas nol lan sawetara dalan aspalan, miturut Forbes. Yen dibandhingake karo pulau-pulau Hawaii liyane, Lanai dadi sepi - nanging Ellison duwe rencana bakal ngowahi. Dheweke pengin nggawe Lanai dadi tujuan wisata.

Saiki, pulau kasebut dadi 2 Hotel Four Seasons lan sawetara pilihan akomodasi tipe B & B cilik.

Ing Israel, Netanyahu diadili amarga tuduhan penipuan lan nglanggar kapercayan ing 3 kasus sing beda, uga menehi suap ing salah sawijining kasus. Dheweke nolak tumindak salah.

Ellison minangka salah sawijining atusan saksi tuntutan ukum ing sidhang korupsi Netanyahu.

Asmane dilaporake muncul ing 2 kasus kasebut lan laporan taun lalu ujar manawa dheweke lobi lan nggawe percoyo yen mogul Israel Arnon Milchan kanggo ngeculake pengacara supaya Netanyahu bisa nyewa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Innuendos, ejaan sing salah, tuduhan sing durung kabukten. Ora ono artikel sing nyebutake Ellison (dudu Elisson)
    ana ing pulau kasebut, ketemu karo Netanyahu utawa malah ngatur papan dununge karo staf Ellison.
    Bias panulis katon jelas. Laporan sing ora valid utawa mulya!