24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
budaya Industri Hospitality News Tanzania Breaking News Pariwisata Singapur Maneka Warta

Kaslametan kucing gedhe ing Afrika: Ahli margasatwa lan pariwisata kuwatir

Kucing gedhe Afrika

Tandha Dina Singa Donya ing wulan iki, konservasi satwa ing Afrika kuwatir karo masa depan salah sawijining kucing gedhe ing Afrika - singa-singa - ing bawana kasebut sawise akeh sindikat pemburu golek bagean awake. Kelompok konservasi satwa lan organisasi amal ing Afrika kuwatir amarga kasus pemburuan singa sing saya akeh, umume ing Afrika Kulon ing endi kewan-kewan sing kondhang kasebut terancam punah, dene perburuan saya akeh ing wilayah Afrika wétan lan kidul.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Nambah panjaluk kanggo bagean singa ing Asia Tenggara nyebabake pemburuan haram ing Afrika.
  2. Pelanggaran penjaga ternak ing taman konservasi satwa nganti saiki nyebabake konflik antarane penjaga ternak nomaden.
  3. Iki nyebabake mateni singa kanthi keracunan, tembak nganggo tombak, lan panah sing beracun.

"Insidensi dhuwur saka keracunan singa uga wis dilaporake ing Afrika Wétan nalika komunitas nomad males serangan sawise nyerang ternak, "ujare Edith Kabesiime, Manajer Kampanye Margasatwa ing kantor Perlindhungan Kewan Dunia ing Afrika ing Kenya.

Retreats Sanctuary - Kamp Kawah Ngorongoro

Dheweke ujar manawa panjaluk produk singa, kayata balung lan untu, ing industri obat-obatan jamu sing saya akeh uga nyebabake pangrebut ing alam liar Afrika.

Kabesiime ujar manawa ancaman liyane kanggo singa Afrika kalebu pemuliaan tawanan lan mburu piala, nambahake manawa ngetrapake kabijakan, peraturan, lan kampanye anyar minangka kunci kanggo nylametake karnivora lan njaga ketahanan habitat alam benua kasebut.

Populasi singa Afrika kira-kira bakal mudhun nganti 50% sajrone 25 taun kepungkur. Para ahli konservasi ujar manawa ana ancaman nyata kanggo nylametake singa amarga ora ana habitat, penganiayaan saka konflik manungsa, lan perdagangan ilegal ing bagean singa.

"Singa minangka bagean penting saka keanekaragaman hayati lan ekosistem alam kita, lan acara iki bakal mbantu ora mung kanggo nambah kesadharan tumrap kahanane, nanging uga bakal menehi sorot babagan akeh kasuksesan liyane sing kudu kita tambah kanggo njamin keberlangsungan mbesuke," Kenyan Tourism Menteri Pak Najib Balala ujar.

Statistik saka Perlindhungan Kewan Dunia nunjukake manawa populasi singa ing Afrika saiki kira-kira 20,000, mudhun saka udakara 200,000 singa satus taun kepungkur.

Afrika Kidul minangka siji-sijine negara sing ngidini peternakan singa gedhe-gedhe, ing endi kewan kasebut asring disimpen ing kurungan utawa pager sing dikemas.

Nyababaken singa kanggo balung lan bagean liyane muncul minangka ancaman sing luwih anyar. Sanajan balung singa dudu bagean saka pangobatan tradhisional Tiongkok, amarga populasi macan mudhun, produk sing luwih gampang kasedhiya mlebu pasar satwa ilegal minangka pengganti.

Singa minangka kewan wisata sing paling misuwur lan dadi turis sing narik akeh turis ing safari ing Afrika Wétan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar