24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Perlindhungan Badhak Ireng sing kaancam ing Tanzania njupuk langkah anyar kanggo mbantu turisme

Perlindhungan Badhak Ireng sing kaancam, tegese nglindhungi pariwisata

Wilayah Konservasi Ngorongoro ing Tanzania minggu iki ngluncurake cara perlindungan anyar kanggo nylametake badak ireng sing paling kaancam ing ekosistem konservasi lan wilayah liyane ing Afrika Wétan. Gabung karo Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata kanthi dhukungan teknis saka Frankological Zoological Society (FZS), Otoritas Wilayah Konservasi Ngorongoro (NCAA) saiki nglindhungi populasi badhak kanthi tandha khusus lan piranti elektronik kanggo ngawasi radio supaya gampang dilacak.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sepuluh badhak bakal ditandhani ing wilayah konservasi ing wulan iki.
  2. Jumlah badhak sing manggen ing njero Kawah Ngorongoro saya akeh dadi 71, antarane 22 pria lan 49 wanita.
  3. Kabeh badhak sing manggen ing Tanzania bakal ditandhani kanthi ngenali angka sadurunge karo huruf "U" kanggo mbedakake karo sing ana ing tetanggan Kenya, ditandhani karo ngenali huruf "V" sadurunge nomer kewan individu.

Nomer resmi sing ditemtokake kanggo badhak ing Ngorongoro ing Tanzania diwiwiti saka 161 nganti 260, ujare pejabat konservasi.

Tandha identifikasi ing cuping kuping kiwa lan tengen badhak bakal diselehake, dene 4 mamalia lanang bakal ditrapake nganggo piranti kanggo ngawasi radio kanggo ngawasi gerakane nalika mlebu ing wates konservasi.

Perlindhungan badhak Afrika ireng ing Ngorongoro saiki ditindakake nalika para ahli konservasi ngadhepi masalah sing ana gandhengane karo tambah akeh kegiyatan manungsa ing wilayah warisan iki amarga populasi manungsa sing padha nuduhake ekosistem karo satwa.

Simpen Internasional Badhak, amal konservasi adhedhasar Inggris (Inggris) kanggo konservasi badhak in situ, ujar ing laporan paling anyar manawa mung ana 29,000 badhak ing donya. Nomer kasebut mudhun banget sajrone 20 taun kepungkur.

Peneliti saka Yayasan Sigoks wis milih badhak ing negara-negara Afrika Selatan kanthi gadget khusus kanthi sensor kanggo nglacak gerakane supaya ora bisa dienggo saka perampok, umume saka Asia Tenggara ing endi sing dikarepake tanduk badak.

Kanthi nglacak kewan kasebut, para peneliti bisa nglindhungi bocah-bocah kasebut lan ora ngerti kabiasaan kanggo nglindhungi, banjur ngganti supaya bisa berkembang, ing wilayah sing dilindhungi lan pungkasane ngreksa spesies kasebut.

Yayasan Sigoks saiki dadi mitra karo 3 organisasi konservasi satwa internasional paling gedhe kanggo nggedhekake sistem pelacakan badhak nganggo sensor.

Tahap pertama uji coba pelacak badhak, sing diarani "Saiki Badhak Ngomong," ditindakake wiwit Juli 2016 nganti Februari 2017 ing wilayah sing nglindhungi 450 badhak liar ing Afrika Kidul.

Afrika Kidul minangka papan kanggo 80 persen badhak sing isih ana ing donya. Kanthi populasi sing dikurangi dening pemburu daging, ana bebaya nyata yen bakal ilang spesies badhak ing taun-taun mbesuk kajaba pamrentah Afrika njupuk langkah serius kanggo nylametake mamalia gedhe kasebut, ujare ahli Rhino.

Badhak ireng kalebu kewan sing paling kurang udan lan keancam ing Afrika, lan pedunung mudhun kanthi tingkat sing nguwatirake.

Konservasi badhak saiki dadi target utama sing diupayakake para konservasi kanggo slamet ing Afrika sawise mburu daging serius sing wis ngasorake jumlahe ing dekade kepungkur.

Taman Nasional Mkomazi ing Tanzania saiki dadi taman margasatwa pisanan ing Afrika Wétan khusus lan darmabakti kanggo wisata badhak.

Nyawang Gunung Kilimanjaro ing sisih lor, lan Taman Nasional Tsavo West ing Kenya ing sisih wetan, Taman Nasional Mkomazi duwe macem-macem satwa kalebu luwih saka 20 spesies mamalia lan sawetara 450 jinis manuk.

Liwat George Adamson Wildlife Preservation Trust, badhak ireng diwiwiti maneh dadi wilayah sing dilindhungi lan dipagar banget ing Taman Nasional Mkomazi sing saiki ngreksa lan ngasilake badhak ireng.

Badhak ireng Afrika dipindhah menyang Mkomazi saka taman liyane ing Afrika lan Eropa. Badhak ireng ing Afrika wis pirang-pirang taun dadi spesies kewan sing paling diburu sing ngalami bebaya kepunahan amarga akeh panjaluk ing Timur Jauh.

Jembaré 3,245 kilometer, Taman Nasional Mkomazi minangka salah sawijining taman margasatwa sing lagi madeg ing Tanzania. Turis sing ngunjungi taman iki bisa uga ndeleng segawon liar sing kalebu kalebu spesies langka ing Afrika.

Ing pirang-pirang dekade kepungkur, badhak ireng mlaku bebas ing antarane ekosistem satwa Mkomazi lan Tsavo, wiwit saka Taman Nasional Tsavo Barat ing Kenya nganti tekan lereng ngisor Gunung Kilimanjaro.

Badhak ireng Afrika minangka spesies asli sing urip ing negara bagian Wétan lan Afrika Selatan. Dheweke diklasifikasikake minangka spesies sing mbebayani banget lan paling ora ana 3 sub-spesies sing diumumake punah dening International Union for Conservation of Alam (IUCN).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar