24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Australia Breaking News Warta Pamrentah News Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

3190 Pakaryan wisata Tropis Utara Queensland bakal ilang

Ken chapman
Ken Chapman
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sambungake karo alam ing papan sing ora kaya ing endi wae - sing ditemoni karang lan ditutupi alas udan, sambutan sing paling apik ing dunya nunggu sampeyan.
Iki pesen ing situs web Papan Pariwisata Tropical Northlandland, promosi Great Barrier Reef lan Cairns sing misuwur ing Australia.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pakaryan pariwisata Tropis Utara Queensland liyane ing Australia bakal ilang amarga Natal nyuda tenaga kerja pariwisata dadi setengah ukuran pra-pandemi, miturut riset anyar saka Forum Pariwisata lan Transportasi (TTF).
  2. Kepala Eksekutif Pariwisata Tropis Utara Queensland (TTNQ) Mark Olsen ujar manawa pariwisata nggunakake 15,750 staf paruh lan paruh waktu, lan kanthi belanja pariwisata ora langsung, nyengkuyung 25,500 karyawan sadurunge pandemi ing wilayah Cairns.
  3. Ing wulan Juli 2021, kita wis ilang 3,600 staf permanen, sanajan dhukungan saka JobKeeper lan pasar domestik sing bali, ”ujare Pak Olsen.

"Wilayah kasebut nambah tenaga kerja ing kabeh rantai pasokan sing wis siyap kanggo musim salju, nanging saiki para rekrut anyar iki, kalebu luwih saka 200 saka industri pariwisata, sing wis pirang-pirang wulan latihan supaya dikongkon golek gaweyan liyane.

"Pamrentah kudu ngerti sepira pengaruhe ing komunitas kita, yen siji saka limang lapangan kerja gumantung ing pariwisata."

Ketua TTNQ, Ken Chapman, ujar manawa dhukungan bathi dibutuhake kanggo para staf pariwisata sing kelangan rezeki saiki.

Rungokake diskusi saka Queensland Lor

"Karyawan sing mandheg lan ora kerja pirang-pirang jam amarga kuncine ing wilayah kasebut bisa entuk nganti $ 750 saben minggu pambayaran dhukungan bencana Covid saka Centrelink," jarene.

"Nanging karyawan pariwisata mandheg amarga kunci ing papan liya ing negara kasebut nyebabake bisnis majikane dikunci saka basis pelanggan ora bisa nampa dhukungan.

"Iki minangka tragedi manungsa amarga kabijakan Pamrentah."

CEO Chairns Chamber of Commerce Patricia O'Neill ujar manawa rugi kerja dirasakake ing kabeh industri, utamane ritel sing ngalami penurunan kerja wiwit 61% wiwit taun finansial sadurunge.

CEO Advance Cairns Paul Sparshott ujar manawa kemampuan ekonomi regional pulih bakal dikurangi yen staf trampil ilang ing sektor pariwisata lan perhotelan.

"Bakal ana ramalan sing adoh. Nalika pasar pariwisata kena pengaruh banget, mula bakal tekan industri liyane sing mengaruhi kabeh ekonomi regional, "jarene.

Pak Olsen ngendika Tropis Utara Queensland ilan bakal tetep, salah sawijining wilayah sing paling akeh pengaruh ing Australia, lan prospek industri pariwisata surem.

"Tanpa pelanggan, bisnis ora duwe turnover kanggo njaga staf sing trampil, sawetara sing wis nampa latihan pirang-pirang taun ing wilayah khusus kanggo dadi skipping, penyelam, lan jumpmasters sing nyedhiyakake pengalaman turisme ing wilayah kasebut.

"Wilayah kita mung 27 dina terus tanpa kena pengaruh kunci ing pasar domestik utama sajrone 18 wulan kepungkur.

"Periode kasebut ing wulan Mei minangka wilayah paling rame ing Cairns lan Great Barrier Reef wiwit biyen sadurunge pandemi amarga kita minangka tujuan regional sing paling google kanggo para plancongan Australia.

"Nanging, pengaruh mandeg / wiwitan lockdowns kidul sing nutup tujuan metu saka pasar utama angel kanggo dikelola bisnis, utamane karo level staf.

"Kita wis ing minggu kaping enem para pengunjung sing bebas mlebu kanthi luwih saka 15 yuta wong Australia sing dikunci.

"Umume bisnis mlaku kurang saka 5% saka bathi normal, lan pesenan maju saya mudhun kanthi hotel mudhun dadi hunian 15-25% lan luwih saka $ 20 yuta ing acara sing ditundha kanggo wulan Juli lan Agustus.

"We have prau arep metu mung nem penumpang anduwe papat kru lan umume papan ing jam dagang winates, dene liyane mlebu hibernasi.

"Pelanggan wis ora duwe kapercayan ing pesenan interstate travel lan adoh saka omah, meh 60% wisatawan Australia ora bisa ngliwati wates Negara miturut data anyar saka Dewan Industri Pariwisata (QTIC) Queensland."

"Separo perjalanan domestik kita teka saka interstate sadurunge lockdown, penutupan tapel wates bakal terus duwe pengaruh dramatis ing wilayah kita.

"Nalika preinan sekolah lagi cedhak, kegiatan kampanye pemasaran TTNQ ing wulan September lan Oktober bakal banget gumantung karo mitra agen perjalanan kanggo nyoba lan menehi kapercayan marang para konsumen nalika ngerti yen bakal ana pangowahan.

"Data saka agensi perjalanan ritel nuduhake manawa Cairns tetep dadi tujuan wisata paling nomer lima lan paling nomer enem suwene patang minggu kepungkur, nanging kita mlaku kurang saka 25% telusuran lan 55% pesenan saka papan sadurunge Covid."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar