24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kerugian kerja Pariwisata Queensland Lor bakal saya gedhe nalika Natal

Kerugian kerja Pariwisata Queensland Lor bakal saya gedhe nalika Natal
Kerugian kerja Pariwisata Queensland Lor bakal saya gedhe nalika Natal
ditulis dening Harry Johnson

Wilayah kasebut nambah tenaga kerja ing kabeh rantai pasokan sing wis siyap kanggo musim salju, nanging saiki iki rekrut anyar, kalebu luwih saka 200 saka industri pariwisata, sing wis pirang-pirang wulan latihan supaya dikongkon golek gaweyan liyane. 

Print Friendly, PDF & Email
  • Queensland Lor Tropical nyantosakake 3,150 lowongan kerja pariwisata nalika natal.
  • Tenaga kerja pariwisata TTNQ nyuda nganti setengah saka ukuran pra-pandemi.
  • Kelangan kerja TTNQ dirasakake ing kabeh industri.

Pakaryan pariwisata Tropis Utara Queensland liyane bakal ilang nalika Natal nyuda tenaga kerja pariwisata dadi setengah ukuran pra-pandemi, miturut riset anyar saka Forum Pariwisata lan Transportasi (TTF).

Kerugian kerja Pariwisata Queensland Lor bakal saya gedhe nalika Natal

Tropis Pariwisata Utara Queensland (TTNQ) Chief Executive Officer Mark Olsen ujar manawa pariwisata nggunakake 15,750 staf paruh lan paruh waktu, lan kanthi belanja pariwisata ora langsung, nyengkuyung 25,500 karyawan sadurunge pandemi ing wilayah Cairns.

"Ing Juli 2021, kita wis ilang 3,600 staf permanen, sanajan dhukungan saka JobKeeper lan pasar domestik sing bali," ujare Pak Olsen.

"Wilayah kasebut nambah tenaga kerja ing kabeh rantai pasokan sing wis siyap kanggo musim salju, nanging saiki para rekrut anyar iki, kalebu luwih saka 200 saka industri pariwisata, sing wis pirang-pirang wulan latihan supaya dikongkon golek gaweyan liyane. 

"Pamrentah kudu ngerti sepira pengaruhe ing komunitas kita, yen siji saka limang lapangan kerja gumantung ing pariwisata."

Ketua TTNQ, Ken Chapman, ujar manawa dhukungan bathi dibutuhake kanggo para staf pariwisata sing kelangan rezeki saiki.

"Karyawan sing mandheg lan ilang kerja pirang-pirang jam amarga kunci ing wilayah kasebut bisa entuk $ 750 saben minggu Bencana COVID-19 pambayaran dhukungan saka Centrelink, "jarene. 

"Nanging karyawan pariwisata mandheg amarga kunci ing papan liya ing negara kasebut nyebabake bisnis majikane dikunci saka basis pelanggan ora bisa nampa dhukungan.

"Iki minangka tragedi manungsa amarga kabijakan Pamrentah."

CEO Chairns Chamber of Commerce Patricia O'Neill ujar manawa rugi kerja dirasakake ing kabeh industri, utamane ritel sing ngalami penurunan kerja wiwit 61% wiwit taun finansial sadurunge.

CEO Advance Cairns Paul Sparshott ujar manawa kemampuan ekonomi regional pulih bakal dikurangi yen staf trampil ilang ing sektor pariwisata lan perhotelan.

"Bakal akeh ramalan. Nalika pasar pariwisata kena pengaruh banget, mula bakal tekan industri liyane sing mengaruhi kabeh ekonomi regional, "jarene.

Olsen ujar manawa Tropical North Queensland minangka, lan bakal tetep, minangka salah sawijining wilayah sing paling kena pengaruh ing Australia lan prospek industri pariwisata surem.

"Tanpa pelanggan, bisnis ora duwe turnover kanggo njaga staf sing trampil, sawetara sing wis nampa latihan pirang-pirang taun ing wilayah khusus kanggo dadi skipping, master nyilem, lan master mlumpat sing nyedhiyakake pengalaman turisme ing wilayah kasebut.

"Wilayah kita mung 27 dina terus tanpa kena pengaruh kunci ing pasar domestik utama sajrone 18 wulan kepungkur. 

"Periode kasebut ing wulan Mei minangka wilayah paling rame ing Cairns lan Great Barrier Reef wiwit biyen sadurunge pandemi amarga kita minangka tujuan regional sing paling google kanggo para plancongan Australia.

"Nanging, pengaruh mandeg / wiwitan lockdowns kidul sing nutup tujuan metu saka pasar utama angel kanggo dikelola bisnis, utamane karo level staf.

"Kita wis ing minggu kaping enem para pengunjung sing bebas mlebu kanthi luwih saka 15 yuta wong Australia sing dikunci.

"Umume bisnis mlaku kurang saka 5% saka bathi normal, lan pesenan maju saya mudhun kanthi hotel mudhun dadi hunian 15-25% lan luwih saka luwih saka $ 20 yuta ing acara sing ditundha kanggo wulan Juli lan Agustus.

"Kita duwe prau sing arep ditumpaki mung enem penumpang lan papat kru lan umume papan ing jam dagang winates, dene sing liya mlebu hibernasi.

"Pelanggan wis ora duwe kapercayan ing pesenan interstate travel lan adoh saka omah, meh 60% wisatawan Australia ora bisa ngliwati wates Negara miturut data anyar saka Dewan Industri Pariwisata (QTIC) Queensland."

"Separo perjalanan domestik kita teka saka interstate sadurunge lockdown, penutupan tapel wates bakal terus duwe pengaruh dramatis ing wilayah kita.

"Nalika preinan sekolah lagi cedhak, kegiatan kampanye pemasaran TTNQ ing wulan September lan Oktober bakal banget gumantung karo mitra agen perjalanan kanggo nyoba lan menehi kapercayan marang para konsumen nalika ngerti yen bakal ana pangowahan.

"Data saka agensi perjalanan ritel nuduhake manawa Cairns tetep dadi tujuan wisata paling nomer lima lan paling nomer enem suwene patang minggu kepungkur, nanging kita mlaku kurang saka 25% telusuran lan 55% pesenan saka papan sadurunge COVID."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar