24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Kenya Breaking News News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Polisi mungkasi teror ing Mombasa, Kenya, iya?

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dilakukan kanthi apik dening Pasukan Khusus Kenya minangka pujian umum amarga aksi polisi sing wani ing feri Likoni ing Mombasa, Kenya, Senen.
Pujian kasebut dudu tanpa teori konspirasi sing takon karo polisi lan kenapa wartawan siap ing adegan njupuk kedadeyan kasebut ing kamera. Polisi ing Kenya butuh push karo komunitas lokal. Crita sukses iki bisa uga nyebabake dilema lan pamrentah polisi ndhukung komunitas sing ana ing saindenging jagad sajrone pandemi iki.

Print Friendly, PDF & Email
  • Polisi Kenya ing kutha pesisir Mombasa nangkep tersangka teroris amarga sibuk iki Feri Likoni nyebrang, lan pulih loro bedhil AK-47, telpon, lan amunisi.
  • Posting ing twitter takon kenapa wartawan foto kasedhiya kanggo njupuk dhadha iki.
  • Kejadian kasebut mbukak diskusi babagan interaksi komunitas lan kekejeman polisi sing nyebabake kahanan COVID-19. Iki minangka tren global.

Ferry Likoni yaiku a layanan ferry nyebrang Pelabuhan Kilindini, nglayani kutha Kenya Mombasa ing antarane sisih pulo Mombasa lan pinggiran daratan Likoni. Loro utawa papat feri dobel ganti ing pelabuhan, nggawa lalu lintas dalan lan sikil.

Miturut Tripadvisor, Lilkoni minangka pengalaman sing kudu dimiliki para turis nalika ngunjungi wilayah resor Mombasa ing Kenya.

Polisi ing Mombasa, Kenya, nyegat lan nyekel loro tersangka teror ing saluran persimpangan Likoni, Senen esuk.

Tonton video YOUTUBE sing disedhiyakake dening anggota Dewan Pariwisata Afrika. Video kasebut diwatesi kanggo wong diwasa amarga konten sing ora cocog kanggo bocah.

Kajaba polisi pulih loro bedhil AK-47, rong majalah, parang, lan macem-macem gaman. bisa uga ana crita liyane babagan sebab iki kedadeyan lan dirampungake karo pejabat polisi Kenya sing gagah kaya ngono.

Ing kedadeyan limang menit kasebut, sing ditepungi warga lokal ora ngerti, petugas kasebut nembak ing udara, nutup mata para tersangka, lan dilebokake ing kendaraan polisi.

Pendhudhuk lokal takon ing Twitter: "Pemandangan ing Feri Likoni narik kawigatene aku. Kepiye klambi sing bisa digunakake kanthi rahasia, [bisa] melu pers kanggo ndeleng dheweke lagi tumindak? Apa dheweke ngira yen dheweke mbebayani nyawane lan masarakat? Ana kedadeyan sing amis. ”

Wong liya nambah: "HApa tim kamera pers wis ana ing papan kasebut sanajan kedadeyan kasebut? Lan isih, dheweke ora bisa entuk tembakan supaya kita bisa ndeleng pasuryan para teroris? ”

Sumber media lokal nglaporake polisi nindakake informasi sing diduweni sawise nyekel tersangka terorisme sing nembe dikepung ing Mombasa, sing banjur nerangake rincian babagan serangan sing direncanakake.

Penyegelan kasebut ditindakake sawise pamrentah AS ngetokake saran perjalanan kanggo pengunjung Amerika sing ngrencanakake ngunjungi Kenya amarga risiko terorisme.

Kalorone ngeterake gaman saka Lunga Lunga lan nyabrang menyang Mombasa, ing kana dicurigai manawa dheweke wis ngrencanakake nyerang instalasi keamanan, kemungkinan ana kantor polisi.

Ketegangan wis saya gedhe ing Likoni Ferry nyebrang, kabupaten Mombasa, sawise polisi anti-terorisme kanthi cepet tumindak intelijen, ing proses kasebut nyegat mobil sing arep numpak kapal feri sing ngenteni kanthi amunisi ilegal.

Ngonfirmasi kedadeyan kasebut, Koordinator Wilayah Pantai John Elungata ujar manawa kekarone bakal diinterogasi babagan kegiatan sing direncanakake ing Mombasa.

Polisi negesake maneh yen bakal dicekel maneh.

Anggota saka Dewan Pariwisata Afrika ngrembug babagan insiden kasebut ing Grup WhatsApp ATB sing ujar: "Dheweke rencana arep ngetokake feri esuk mau, nanging alhamdulillah, pasukan khusus nyegat."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar