24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Iran Breaking News News Keslametan transportasi News Wire Plancongan Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Pesawat Evakuasi Dibajak ing Kabul ilang menyang Iran

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Akeh negara ing Afghanistan sing nyoba nylametake warga negarane menyang keamanan sawise para pejuang Taliban ngrebut negara kasebut.
Bandara Kabul dikendhaleni Amerika lan Ukraina uga ngirim pesawat kanggo ngungsi warga negarane. Pesawat iki dicolong lan digawa menyang Iran.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pesawat Ukraina sing teka ing Afghanistan dina Minggu kanggo ngevakuasi warga Ukraina wis dibajak dening sekelompok wong sing ora dingerteni sing mabur pesawat Ukraina menyang Iran,
  • Menteri Luar Negeri Ukraina marang media Ukraina: "Minggu kepungkur, pesawat kita dibajak dening wong liya.
  • Pesawat kasebut dicolong lan ora ngunggahake udara Ukraina, telung upaya evakuasi sabanjure uga ora sukses amarga wong Ukraina ora bisa mlebu bandara.

Miturut Menteri Luar Negeri Ukraina, pembajak kasebut bersenjata.
liyane penerbangan evakuasi njupuk tanpa masalah.

Nanging, wakil menteri ora nglaporake apa wae sing kedadeyan karo pesawat kasebut utawa apa Ukraina bakal ngupayakake dheweke bali.

Ora ana informasi sing diluncurake babagan carane warga Ukraina bisa dievakuasi saka Kabul, ing pesawat "praktis dicolong" iki, utawa pesawat liyane sing bisa dikirim Kyviv

Menteri kasebut mung negesake manawa layanan diplomatik Ukraina sing dipimpin Menteri Luar Negeri Dmitry Kuleba "wis kerja ing mode uji kacilakan" seminggu kepungkur.

Dina Minggu, pesawat transportasi militer kanthi 83 wong ing kapal, kalebu 31 wong Ukraina, teka saka Afghanistan ing Kyiv.

Kantor presiden nglaporake manawa 12 personel militer Ukraina mulih, dene wartawan asing lan tokoh publik sing njaluk pitulung uga dievakuasi.

Kantor kasebut uga nambahake udakara 100 wong Ukraina isih ngarep-arep evakuasi ing Afghanistan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar