24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Aljazair Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Maroko News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Aljazair nggayuh hubungan diplomatik karo Maroko

Aljazair nggayuh hubungan diplomatik karo Maroko
Aljazair nggayuh hubungan diplomatik karo Maroko
ditulis dening Harry Johnson

Pemotongan hubungan diplomatik Antarane Algeria lan Kerajaan Maroko efektif wiwit dina Selasa, nanging konsulat ing saben negara bakal tetep mbukak.

Print Friendly, PDF & Email
  • Aljazair ngilangi hubungan diplomatik karo Kerajaan Maroko.
  • Jeda diplomatis antarane Algeria lan Maroko ditrapake langsung.
  • Aljazair lan Maroko hubungane wis puluhan taun.

Menteri Luar Negeri Algeria Ramdane Lamamra dina iki ngumumake manawa negara kasebut ngatasi hubungan diplomatik karo Kerajaan Maroko.

"Aljazair mutusake kanggo mutusake hubungan diplomatik karo Kerajaan Maroko wiwit dina iki," ujare Lamamra ing sawijining konferensi ing dina Selasa, lan ujar manawa putus hubungan diplomatik amarga 'tumindak permusuhan' negara tetangga kasebut.

"Kraton Maroko ora nate mandheg tumindak musuhan marang Algeria," ujare menteri kasebut.

Menteri kasebut uga nyebutake dhukungan Maroko kanggo status pengamat kanggo Israel ing Uni Afrika minangka salah sawijining katalis kanggo njupuk keputusan kasebut.

Algeria lan Maroko wis puluhan taun nandhang hubungan, utamane babagan masalah Sahara Kulon.

Pemotongan hubungan diplomatik efektif wiwit dina Selasa, nanging konsulat ing saben negara bakal tetep mbukak, ujare Lamamra.

Menteri Luar Negeri Maroko ora langsung menehi komentar babagan pembangunan kasebut.

Raja Maroko Mohammed VI ngundang hubungan sing luwih apik karo Algeria.

Aljazair minggu kepungkur ujar manawa kebakaran liar sing mateni minangka gaweyan saka klompok sing ditandhani "teroris", salah sijine dikandhani didhukung dening Maroko.

Kebakaran alas ing Algeria, sing pecah tanggal 9 Agustus ing tengah gelombang panas, ngobong puluhan ewu hektar alas lan mateni paling ora 90 wong, kalebu luwih saka 30 tentara.

Panguwasa Aljazair wis nggawa driji kasebut kanggo gerakan kamardikan ing wilayah utama Berber Kabylie, sing tekan sadawane pesisir Mediterania sisih wétan ibukutha Algiers.

Panguwasa uga nyalahake Gerakan kanggo Penentuan Diri Kabylie (MAK) keterlibatan ing lynching wong sing dituduh nyalahake pembakaran, sawijining insiden sing nyebabake murka.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar