24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Taliban: Mung wong asing sing bisa ninggalake Afghanistan saka bandara Kabul

Taliban: Mung wong asing sing bisa ninggalake Afghanistan saka bandara Kabul
Juru bicara Taliban Zabiullah Mujahid
ditulis dening Harry Johnson

Taliban negesake manawa kekuwatan barat ngindhari evakuasi para elit sing duwe pendidikan ing Afghanistan, kayata dokter lan insinyur.

Print Friendly, PDF & Email
  • Taliban ora ngidini wong Afghanistan lunga liwat bandara Kabul.
  • Taliban ngencengi wong Afghanistan supaya ora ngungsi negara kasebut.
  • Taliban ujar manawa kabeh wong asing kudu ninggalake Afghanistan ing tanggal 31 Agustus.

Juru bicara Taliban, Zabiullah Mujahid, ngumumake dina iki yen kelompok militan Islam ora bakal ngidini Afghan mlebu Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul kanggo nyoba ninggalake Afghanistan.

Taliban: Mung wong asing sing bisa ninggalake Afghanistan saka bandara Kabul

Ngomong dina Selasa sore, juru bicara Taliban ujar manawa Taliban ora bakal ngidini wong Afghanistan ninggalake negara kasebut liwat Bandara Kabul lan ngajak barat supaya ora nyengkuyung para elit sing duwe pendidikan supaya bisa minggat. Juru bicara kasebut negesake manawa kekuwatan barat ngindhari evakuasi elit sing duwe pendidikan ing Afghanistan, kayata dokter lan insinyur.

Mujahid ujar manawa pimpinan Taliban ora seneng ngidini wong Afghanistan lunga, nanging negesake manawa kabeh wong asing kudu dievakuasi Afghanistan ing tanggal 31 Agustus lan bisa terus nggunakake Bandara Internasional Hamid Karzai nganti tenggat wektu kasebut.

Mujahid uga nyebutake kahanan semrawut ing bandara kasebut minangka alasan kenapa warga Afghanistan nyingkiri. Dheweke ujar manawa akeh wong ing sekitar bandara ibukota kudu bali menyang omah, lan negesake manawa keamanane bakal dijamin. 

Ing pengarahan pers sing padha, Mujahid negesake manawa masarakat bisa tetep ing Afghanistan lan janji ora bakal males. Dheweke ujar manawa Taliban lali karo konflik ing jaman mbiyen lan bakal nggawe bygones dadi bygones.

Dheweke uga negesake manawa Taliban durung setuju kanggo ngluwihi tanggal 31 Agustus sing ditemtokake AS kanggo ngrampungake evakuasi saka Afghanistan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar