24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional budaya Warta Pamrentah Investments News Warta Breaking Nigeria Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Potensi Pariwisata sing mentas ditemokake ing Delta Niger ing Nigeria

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Miturut Biro Maritim Internasional (IMB), ana 135 penculikan maritim sing direkam ing taun 2020 - lan 130 wong kasebut kedadeyan ing Teluk Guinea. Kaya penangkepan Mozart, akeh penculikan kasebut ngetutake skrip sing mbebayani.
Kajaba para pimpinan pariwisata lokal iki ndeleng wartawan kanggo nyebarake gambar liyane sing ngundang wilayah Nigeria iki kanggo narik pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email
  • Delta Niger minangka Delta Kali Niger sing lenggah langsung ing Teluk Guinea ing Samodra Atlantik ing Nigeria.
  • Delta Niger misuwur amarga Piracy, geng bersenjata, lan tumpahan minyak, nggawe pangembangan pariwisata dadi tantangan.
  • Ketua, Union Wartawan Nigeria (NUJ), Dewan Negara Bayelsa, Samuel Numonengi ngrasakake penyebaran Informasi sing kurang apik minangka upaya pangembangan pariwisata ing Wilayah Delta Nigeria.

Plancongan lan Pariwisata minangka industri perdamaian. Iki bisa dadi kasempatan kanggo wong-wong ing Delta Niger ing Nigeria kanggo terus maju. Joker ing gaweyan iki bisa uga teka saka Jamaika.

Ora ana papan liya ing Bumi manawa bajak laut nyerang luwih akeh tinimbang ing Teluk Guinea, ing endi luwih saka 130 pelaut dijupuk sandera taun kepungkur.

Riset saka Uni Konservasi Dunia lan lembaga pamrentah Nigeria nunjukake manawa rata-rata saben taun suwene 50 taun, minyak sing tumpah ing Nigeria iki padha karo tumpahan Exxon Valdez 1989 ing Alaska.

Wilayah kasebut luwih mbebayani tinimbang pesisir Somalia. UE pengin nindakake babagan kasebut.

Departemen Luar Negeri AS nyathet babagan lelungan menyang Nigeria: Coba maneh lelungan menyang Nigeria amarga angkaraterorismekerusuhan sipilnyulik, Lan angkara maritim. Olahraga nambah ati-ati amarga COVID19. Sawetara wilayah tambah akeh risiko. Waca kabeh Penasihat Perjalanan.

Sinau 2018 ing Wilayah Delta Nigeria lan pangembangan pariwisata ngringkes:

Inti utama saka panelitian iki yaiku mriksa rampokan laut lan implikasine tumrap pangembangan pariwisata ing Wilayah Delta Nigeria, Nigeria.

Kanthi dibukak Pusat Sambutan Pariwisata Dheweke ujar manawa pemahaman umum babagan wilayah sing adhedhasar kabar angin ngrugekake pangembangan sosial ekonomi ing wilayah Nigeria iki, kanthi negesake manawa wis wayahe masarakat kita wiwit menehi narasi dhewe babagan crita kanggo mbenerake gambaran sing salah sadurunge babagan wilayah kasebut.

Ketua, Union Wartawan Nigeria (NUJ), Dewan Negara Bayelsa, Samuel Numonengi mbantah penyebaran Informasi sing kurang apik minangka upaya pangembangan pariwisata ing Wilayah Delta Nigeria.

Numonengi nggambarake ora ana dokumentasi sing tepat babagan warisan budaya Ijaws minangka tantangan gedhe kanggo promosi potensial pariwisata.

Dheweke ujar manawa jutaan proyek lan bisnis gumantung karo sektor pariwisata sing kuat lan berkembang. Pariwisata dadi kekuwatan utama kanggo nglindhungi warisan budaya lan budaya, kanggo ngreksa warisan generasi sabanjure

Dheweke ujar manawa Pusat Informasi Pengunjung (VIC), sing uga dikenal minangka "Pusat Informasi Turis utawa Pusat Sambutan, utamane diadegake kanggo menehi informasi kanthi migunani kanggo para wisatawan supaya bisa luwih apik ing tujuan sing dikunjungi.

Numonengi ujar manawa Komite Manajemen Pusat Informasi Pengunjung Ernest Ikoli diarepake bisa nyedhiyakake lingkungan sing grapyak lan ramah kanggo para pengunjung sing pertama kali ngunjungi negara kasebut duwe informasi penting babagan produk lan layanan pariwisata, uga menehi saran utawa pandhuan kanggo tujuan kasebut. turis.

Dheweke njlentrehake manawa anggota panitia manajemen Pusat Informasi Pengunjung Ernest Ikoli sing dipilih kanthi tliti diarep-arep miwiti kegiyatan promosi pariwisata kanthi cara pemasaran produk lan layanan pariwisata lokal kanggo menehi pengaruh langsung marang perekonomian lokal kanthi tujuan kanggo nambah kesejahteraan rekreasi saka para warga lan pengunjung. 

Miturut Ketua Dewan Negara, inisiatif kasebut minangka bagean saka Dewan Negara Bayelsa ing Uni Jurnalis Nigeria kanggo nglengkapi upaya pangembangan sosial ekonomi administrasi kemakmuran miturut Senator Douye Diri. 

Komite Manajemen Pusat Informasi Pengunjung Ernest Ikoli duwe ketua Korps Penulis Perjalanan Union of Wartawan Nigeria, Dewan Negara Bayelsa, Piriye Kiyaramo minangka Direktur Jenderal, dene Sekretaris Dewan Negara NUJ, Komrad Ogio Ipigansi dadi sekretaris.

Anggota liyane kalebu: Mantan ketua negara serikat, Tarinyo Akono, mantan sekretaris negara, C Stanley Imgbi, Koordinator Institut Jurnalisme Internasional (IIJ), Pusat Studi Yenagoa, Roland Elekele lan Manajer Bisnis Silverbird FM Oxbow Lake Swali-Yenagoa, Oyins Egrebindo

Uga ditunjuk yaiku General Manager Pe People 'FM, Oxbow-Lake, Lawson Heyford, General Manager Royal FM, Agudama, Tudor Ayah, Acting General Manager Bayelsa Broadcasting Corporation, Terence Ekiseh, Mr. Tonye Yemoleigha (Radio Bayelsa), Mr. Fiezibe Osain (Menteri Informasi), Pak Agidee Theophilus (Televisi Independen Afrika), Pimpinan Redaksi Ombak Anyar, Peace Sinclair, mantan Ex-pejabat Nasional NAWOJ, Beatrice Sikpi lan mantan Wakil Presiden Zonal Nasional Wanita Jurnalis Nasional (NAWOJ), Ibu Timi Idoko.

Menanggapi, Direktur Jenderal Pusat Informasi Pengunjung Ernest Ikoli, Kamerad Piriye Kiyaramo, sing uga dadi ketua, Corps Penulis Perjalanan NUJ, matur nuwun marang pimpinan dewan negara amarga nemokake dheweke lan anggota liyane sing pantes diladeni, kaya dheweke janji bakal menehi amanat sing diwenehake. 

Bakal dielingi manawa pusat informasi pengunjung sing tujuane, sing kadang diarani "Welcome Center" nyedhiyakake lokasi fisik mandheg sing bisa nyambung menyang bisnis lan layanan lokal.

Kajaba iku, pusat informasi pengunjung diajab bisa menehi papan kanggo ngasilake penghasilan liwat adol barang dagangan lan kerajinan tangan lokal uga njupuk lan nganalisis informasi lan statistik lelungan penting kanggo tujuan perencanaan.

Sebulan kepungkur Menteri Pariwisata lan Ketua Co-Co, Global Management Resilience and Crisis Management Center (GTRCMC), Jamaika, ngumumake manawa diskusi saiki ditindakake kanggo nggawe pusat satelit GTRCMC ing Nigeria. Bisa uga iki minangka langkah pertama sing apik kanggo nglancarake wisata lan turisme ing salah sawijining wilayah paling kuat lan paling penting ing Afrika.

The Afriapa Dewan Pariwisata bisa ngucapake inisiatif iki ing Nigeria lan siyap mbantu nalika dijaluk.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar