24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Asal saka virus Coronavirus kasebut?

ditulis dening Juergen T Steinmetz

CIA nyoba lan bali kanthi tangan kosong. AS seneng nyalahake laboratorium China amarga bocor, nalika China mundur lan nunjuk driji ing laboratorium AS.

Print Friendly, PDF & Email
  • CIA lan agensi Spy AS liyane bali kosong ing laporan babagan COVID-19 diwiwiti lan sambungan China.
  • Presiden AS Biden dilaporake dina Selasa wengi babagan asil penyelidikan sing durung mesthi kasebut
  • Pitakonane isih ana yen Coronavirus diwiwiti kanthi alami utawa minangka akibat saka kacilakan utawa eksperimen bocor.

Laporan CIA ing China

Pambiji kasebut, sing diprentah Presiden AS Biden 90 dina kepungkur, nyoroti tantangan angel pamrentah kanggo entuk informasi lan kerja sama luwih lengkap saka Pamrentah Tiongkok Tengah ing Beijing.

Tilas Presiden Trump ngundang COVID-19 Viru Tionghoas.

Ing wiwitan Virus ing World Health Organization (WHO) muji China amarga respons Coronavirus.

Tiongkok ragu-ragu nuduhake cathetan laboratorium, conto genom, lan data liyane sing bisa menehi penerangan babagan asal usul virus kasebut, miturut artikel ing laporan intelijen anyar sing diterbitake dina iki ing Wall Street Journal.

Kesimpulan saiki yaiku yen China ora bakal menehi akses menyang set data tartamtu, kasunyatane ora bakal metu.

Wall Street Journal nglaporake babagan jawaban global, nglacak Organisasi Kesehatan Dunia, dokter lan ilmuwan ing Tiongkok lan saindenging jagad, komunitas intelijen AS, lan jaringan spesialis penyakit sing akeh, kabeh ngupayakake ngrampungake pitunjuk sing beda. Mangkene sawetara temuan utama.

Penyelidikan Wall Journal nemokake China nolak tekanan internasional kanggo investigasi sing dianggep minangka upaya kanggo nyalahake, nundha penyelidikan suwene pirang-pirang wulan, ngamanake hak veto tumrap para peserta lan negesake ruang lingkup uga kalebu negara liya. 

Tim pimpinan WHO sing kesah menyang Tiongkok ing wiwitan taun 2021 kanggo nyelidiki asal-usul virus kasebut nyoba golek gambaran sing jelas babagan riset sing ditindakake China sadurunge, ngadhepi kendala sajrone kunjungan suwene wulan, lan ora duwe kekuwatan kanggo nindakake riset kanthi tuntas lan ora bias tanpa berkah pamrentah China. Ing laporan pungkasane, para peneliti nyelehake bukti sing ora cukup tegese dheweke durung bisa ngrampungake kapan, ing endi, lan kepiye virus kasebut nyebar.

Laporan ing media ramah Tionghoa diwaca: Agensi PBB dina Jumuah pungkasan ngusulake panelitian tahap kapindho babagan asal-usul virus corona ing China lan nelpon China "Dadi transparan lan mbukak lan kerja sama."

Sawise riset gabungan WHO-China nyimpulake yen mbuwang-mbuwang wektu kanggo nggoleki teori kasebut ing wulan Maret, Presiden AS Joe Biden ngetutake sadurunge Donald Trump lan njaluk investigasi liyane ing lab biologis sing berbasis ing Wuhan.

Nanging akeh Biolab AS uga kalebu tersangka kebocoran, lan akeh wong Tionghoa sing menehi tandha pitakon ing Fort Detrick, sawijining laboratorium bioweapon AS sing digawe nalika Perang Dunia II.

Menteri Luar Negeri China dina Senin njaluk Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) kanggo njaga posisi ilmiah lan profesional kanggo nglacak asal-usul COVID-19 lan nentang kanthi kuat babagan politisasi perkara kasebut nalika siyap kanggo tahap kapindho panelitian.

Agensi PBB dina Jumuah pungkasan ngusulake panelitian tahap kapindho babagan asal-usul virus corona ing Tiongkok lan njaluk China "supaya transparan lan mbukak lan kerja sama."

Proposal WHO kasebut ora cocog karo posisi China lan akeh negara, ujare juru bicara Kementerian Luar Negeri China Zhao Lijian, dalam sebuah konferensi pers.

Rencana kanggo tahap sabanjure sinau babagan asal usul global kudu dipimpin dening negara anggota kaya sing disepakati babagan resolusi Majelis Kesehatan Dunia kaping 73, ujare Zhao. 

"Kita ngarep-arep manawa WHO lan negara-negara anggota kanthi sengaja komunikasi lan konsultasi karo siji liyane lan ngrungokake pendapat lan saran kabeh pihak lan priksa manawa proses nyusun rencana kerja mbukak lan transparan," ujare menyang wartawan, nambah proposal WHO pasinaon asli sinau karo ahli China. 

Sinau Origins minangka masalah ilmiah lan mbutuhake kerjasama para ilmuwan ing saindenging jagad, ujare Zhao, nalika ngutuk sawetara negara, kalebu AS, kanggo politik politik kasebut.

Wong Tionghoa nyalahake target target Lab US Maryland.

Ing dina Senin awan, luwih saka 750,000 warga Tionghoa wis nandatangani surat gabungan menyang WHO, nuntut organisasi kasebut nindakake investigasi menyang laboratorium AS.

"AS kudu ngupayakake swara komunitas internasional kalebu masarakat Tionghoa, lan menehi akun sing nyenengake", ujare Zhao. 

Menteri Luar Negeri China wis bola-bali njaluk Washington supaya bisa nanggapi keprihatinan internasional babagan lab biokimia lan ngundang para ahli internasional menyang lemah kanggo mriksa risikone.

Panelusuran saka endi virus kasebut wis dadi masalah diplomatik sing nyebabake hubungan China sing rusak karo AS lan akeh sekutu Amerika. AS lan liya-liyane ujar manawa China durung transparan babagan kedadeyan ing awal pandemi kasebut. China nyalahake para kritikus supaya nyalahake pandemi kasebut lan politikisasi masalah sing kudu diwenehake para ilmuwan.

Kayane kasunyatane ora bakal metu, ewonan saben wong mati saben dina amarga kedadeyan COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar