24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Warta Breaking Indonesia News wong Mbangun maneh tanggung jawab Rusia Breaking News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Vaksin Sputnik V COVID-19 Rusia disetujoni kanggo nggunakake darurat ing Indonesia

Vaksin Sputnik V COVID-19 Rusia disetujoni kanggo nggunakake darurat ing Indonesia
Kepala Badan Pengendalian Narkoba lan Panganan Nasional Indonesia Penny Lukito
ditulis dening Harry Johnson

"Badan Narkoba lan Pangan Nasional nyetujoni vaksin coronavirus liyane, Sputnik V, dina Selasa, 24 Agustus," pratelan sing diterbitake dina iki ing situs web Badan Nasional Obat-obatan Narkoba dan Panganan diwaca.

Print Friendly, PDF & Email
  • Indonesia nyetujoni vaksin coronavirus buatan Rusia.
  • Tinjauan obat sing lengkap wis ditindakake.
  • Nganti saiki Indonesia nyathet luwih saka 4,000,000 kasus COVID-19.

Badan Pengendalian Narkoba lan Panganan Nasional Indonesia ngumumake dina Rebo yen vaksin coronavirus Sputnik V buatan Rusia wis disetujoni kanggo panggunaan darurat ing negara kasebut.

"Badan Narkoba dan Pangan Nasional nyetujoni vaksin coronavirus liyane, Sputnik V, dina Selasa, 24 Agustus," pratelan sing diterbitake dina iki ing situs web negara kasebut Badan Pengendalian Narkoba lan Panganan Nasional maos.

Kepala agensi kasebut Penny Lukito ujar manawa tinjauan babagan obat wis ditindakake. Dheweke nambahake manawa efektifitas Sputnik V yaiku 91.6%.

Dana Investasi Langsung Rusia (RDIF), ujar manawa Indonesia minangka negara ke-70 sing disetujoni Sputnik V. Gunggunge negara sing wis menehi vaksin Rusia ana patang milyar, yaiku 50% jiwa ing jagad iki.

"Indonesia minangka negara sing paling akeh pedunung ing Asia lan kalebu Sputnik V ing portofolio vaksin nasional bakal nggunakake salah sawijining vaksin paling aman lan efektif ing donya," ujare CEO RDIF.

Nganti saiki, Indonesia nyathet luwih saka patang yuta kasus virus corona, luwih saka 128,000 korban jiwa lan udakara 3.6 yuta pulih. Pejabat negara kasebut sadurunge nyetujoni panggunaan vaksin coronavirus sing diproduksi dening Sinovac, Sinopharm, AstraZeneca, Moderna lan Pfizer.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar