24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

'Roma Inggris' bisa uga ilang Status Warisan Dunia UNESCO

'Roma Inggris' bisa uga ilang Status Warisan Dunia UNESCO
'Roma Inggris' bisa uga ilang Status Warisan Dunia UNESCO
ditulis dening Harry Johnson

Daya tarik wisata utama mung 66.5 mil (107 km) ing sisih kidul wétan London, Canterbury mbebayani ilang kaendahan lan sejarah kanthi ngidhenake pangembangan sing ala lan ora ana gandhengane, utawa sing cedhak karo inti sejarah kutha kasebut, isih ana ing njero sirkuit tembok abad pertengahan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Canterbury ngalami risiko dirusak, ujare klompok warisan.
  • UNESCO bisa ngilangi status Situs Warisan Dunia Canterbury.
  • Pariwisata regane meh $ 700 yuta saben taun kanggo ekonomi Canterbury.

SAVE Warisan Inggris, salah sawijining klompok warisan terkemuka ing Inggris, nerbitake laporan dina iki sing ngelingake manawa kutha Warisan Dunia UNESCO Canterbury ngadhepi risiko dirusak kanthi sembrono.

Atraksi wisata utama mung 66.5 mil (107 km) sisih kidul wétan London, Canterbury ing bebaya bakal ilang kaendahan lan sejarah kanthi ngidini akeh pangembangan sing ala lan ora ana gandhengane, utawa jejer karo inti sejarah kutha kasebut, sing isih ana ing sirkuit tembok abad pertengahan, ujare klompok warisan kasebut ing sawijining laporan.

Negara bagian Canterbury wis cedhak karo darurat nasional, ujare.

Kutha kasebut bisa ngetutake Liverpool sing bubar diudani UNESCO Status Situs Warisan Dunia, Ptolemy Dekan, presiden Persatuan Canterbury, uga ngelingake.

Pariwisata pertunjukan sing paling anyar sing kasedhiya saiki udakara meh 700 yuta dolar AS setaun kanggo ekonomi Canterbury. Kutha iki narik sekitar 65 yuta turis setaun sadurunge pandemi COVID-19.

Canterbury misuwur amarga katedral sing apik banget, omah leluhur Gereja Inggris, didegake ing taun 597 Masehi, kanthi bangunan saiki wiwit taun 1070.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar