24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional angkara News Keslametan Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Pemotretan nggegirisi ing Tanzania: Gunman tiwas

Gunman ing Tanzania

Polisi Tanzania nembak lan mateni wong sing nyekel senjata sing dipercaya asale saka Somalia nalika njupuk tembak karo korps polisi Dar es Salaam sawise wong kasebut nembak lan mateni loro polisi ing kedadeyan sing medeni dina iki.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kedutaan Besar Amerika Serikat ing Tanzania ngetokake peringatan kanggo warga Amerika ing negara kasebut amarga ana penembakan ing Dar es Salaam.
  2. Pemotretan ana ing cedhak Kedutaan Besar Prancis sing uga dununge kedutaan Jepang, Kenya, lan Rusia uga lembaga keuangan.
  3. Motif penembake kanggo serangan durung dingerteni saiki.

Kedutaan Besar Amerika Serikat ing Tanzania wis menehi peringatan kanggo warga Amerika supaya tetep waspada nalika nyopir liwat macem-macem wilayah ibukota komersial Tanzania. Kedutaan Besar AS ndhesek warga negarane supaya "Ngindhari wilayah kasebut lan ngawasi media lokal kanggo informasi."

Penyerang sing ora dingerteni sing lagi rame ing ibukota komersial Tanzania Dar es Salaam, nembak 2 wong polisi ing dalan sing paling rame ing cedhak Kedutaan Besar AS ing Tanzania.

Penembakan kasebut ditindakake ing Jalan Ali Hassan Mwinyi cedhak Jembatan Selander ing wayah awan, wektu Afrika Wétan.

Para pengendara motor lan penumpang sing keweden nilar kendharaan lan mlayu nylametake nyawane, ujare jurnalis ing lokasi kasebut.

Polisi ngubengi wong kasebut lan nembak mudhun cedhak Kedutaan Besar Prancis sing ana ing wilayah kasebut.

Wilayah kasebut uga dadi omah para warga lan kantor misi asing kalebu kedutaan Jepang, Kenya lan Rusia, lan cedhak karo institusi finansial kalebu Bank KCB Kenya Kenya lan Bank Stanbic Afrika Selatan.

Pejabat polisi lan keamanan ing Tanzania durung ngumumake motif serangan ing wayah awan.

Pangguna dalan ing wilayah Oysterbay lan Upanga sing biasane tenang kepeksa ninggali mobil nalika mlayu nylametake.

Video sing dikirim ing media sosial nuduhake operasi polisi gabungan sing nyerang sadurunge dheweke ditembak ing tengah dalan ing njaba gerbang Kedutaan Besar Prancis.

Para saksi mata sing ana ing adegan kasebut ujar manawa panyerang pitik jago bisa mateni sawetara warga sipil sajrone penembakan kasebut.

Tandha keamanan resmi saka Kedutaan Besar AS maos:

Tandha Keamanan - Kedutaan Besar AS Dar es Salaam, 25 Agustus 2021

Lokasi: Wilayah cedhak Kedutaan Besar Prancis ing Jalan Ali Hassan Mwinyi, Dar es Salaam, Tanzania

Event: Pertemuan Bersenjata cedhak Kedutaan Besar Prancis.

Ana laporan babagan pertemuan bersenjata sing lagi ana ing cedhak Kedutaan Besar Prancis ing Jalan Ali Hassan Mwinyi.

Tindakan sing kudu ditindakake:

Warga AS lan personel pamrentah AS disaranake supaya ora ngadhepi wilayah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar