24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airport Breaking News Internasional Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Pengungsi Afghanistan sing ditampa ing Uganda: Napa hotel seneng?

Pengungsi Afghanistan sing ditampa ing Uganda
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Pamrentah Uganda esuk iki, 25 Agustus 2021, nampa 51 pengungsi saka 2,000 pengungsi sing diarepake saka Afghanistan sing teka ing pesawat penerbangan pribadi ing Bandara Internasional Entebbe.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Hotel ing Entebbe ngarepake kedadeyan angin saka pesenan wiwit tingkat pendhudhuk mudhun sawise pandemi COVID-19 ing taun 2020.
  2. Evacuees ngalami skrining keamanan sing dibutuhake uga pengujian COVID-19 sing wajib lan prosedur karantina sing dibutuhake.
  3. Para evakuasi Uganda sing dijadwalake lelungan ing pesawat kasebut ora bisa ditindakake amarga ana tantangan ngakses bandara ing Kabul.

Iki miturut panjaluk saka Pamrentah AS lan ditampa dening Pamrentah Uganda kanggo tuan rumah sementara Warga Negara Afghanistan sing lagi transit menyang Amerika Serikat lan tujuan liyane ing saindenging jagad iki. pengambilalihan pamrentah Afghanistan dening Taliban.

Pratelan saka Menteri Luar Negeri ing Kampala diwaca sawetara:

"Uganda lan Amerika Serikat seneng karo hubungan dawa lan bilateral sing asipat bersejarah lan terus ngupayakake kepentingan umum kanggo entuk manfaat bebarengan kalorone negara. Keputusan kanggo tuan rumah wong-wong sing butuh diwartakake dening tanggung jawab Pamrentah Uganda babagan masalah internasional. ”

Nglengkapi tumindak Pamaréntah Uganda, Kedutaan Besar AS ing Uganda tweet: "Masyarakat Uganda duwe tradhisi dawa kanggo nampi para pengungsi lan komunitas liya sing butuh. Minangka pendukung bilateral paling gedhe para pengungsi ing Uganda lan komunitas tuan rumah Uganda, Amerika Serikat menehi apresiasi kanggo masarakat Uganda. Pamrentah Uganda maneh nuduhake kekarepan kanggo njupuk peran ing prihatin internasional. Kita muji upaya lan organisasi lokal lan internasional ing Uganda… ”

Para pengungsi, sing kalebu pria, wanita, lan bocah-bocah, ngalami skrining keamanan sing dibutuhake uga pengujian COVID-19 sing wajib lan prosedur karantina sing dibutuhake.

Pengungsi Uganda sing dijadwalake lelungan ing pesawat kasebut ora bisa ditindakake amarga ana tantangan ngakses bandara ing Kabul.

Sadurunge tekane, Menteri Luar Negeri Uganda Jenderal Jeje Odongo nalika takon sapa sing bakal mbayar upayane ing wawancara karo Larry Madowoon, CNN, ujar manawa, "Kita ngerti kasengsarane para pengungsi, lan bangsa ing komunitas bangsa, kita duwe tanggung jawab kanggo komunitas internasional, lan indikasi lan diskusi kita saiki nuduhake manawa Amerika bakal tanggung jawab. "

Hotel-hotel ing Entebbe ngarep-arep bisa ngetokake angin nalika pesenan amarga tingkat pendhudhukan mudhun sawise pandemi COVID-19 ing taun 2020. Carol Natkunda, proprietor Askay Hotel Entebbe, ujar manawa optimis yen hotel kasebut bakal nampa tamu istimewa kasebut eTurboNews manawa dheweke mesthi ngetrapake kabeh Prosedur Operasi Standar sing dibutuhake wiwit wiwitan pandemi.

Uganda wis malih saka sumber dadi host dadi pengungsi paling gedhe ing Afrika - nganti 1.5 yuta - umume saka Sudan Selatan, Republik Demokratik Kongo (DRC), Burundi, lan Somalia.

Ing perjuangan nglawan rezim apartheid ing Afrika Selatan ing taun 1989, Pamrentah Uganda nyedhiyakake pangkalan kanggo para pembuangan Afrika Selatan sing nyipta basis kanggo omah para pejuang kebebasan (Umkonto we Sizwe) saka Kongres Nasional Afrika (ANC). Patbelas pejuang tetep dikalahake ing sekolah Kepemimpinan Oliver Reginald Tambo ANC, Kaweweta.

Wiwit Perang Dunia II nalika Blitzkrieg Jerman ngrebut sebagian besar Eropa, 7,000 wong Polandia - umume para pengungsi wanita lan bocah - dipeksa golek perlindungan ing Nyabyeya ing Distrik Masindi lan Koja (Mpunge) ing Distrik Mukono ing Protektorat Inggris ing Inggris Uganda. Ora umum kanggo nyekseni sedulur emosional lan keturunane ngajeni ing kuburane sedulure sing dikubur ing Uganda.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar