24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Industri Hospitality News Mbangun maneh Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Operator tur Tanzania ngeculake karpet abang kanggo agen perjalanan internasional

Operator wisata ngluncurake karpet abang kanggo agen perjalanan internasional amarga bakal enggal teka ing Tanzania minangka bagean saka rencana gedhe kanggo urip maneh industri pariwisata pirang-pirang dolar dolar ing pandemi pasca COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Disenengi dening gelombang Coronavirus sing brutal, pariwisata minangka industri dhuwit ing Tanzania.
  2. Nggawe 1.3 yuta lapangan kerja sing layak, ngasilake $ 2.6 milyar saben taun, padha karo 18 uga 30 persen PDB negara lan kuitansi ekspor.
  3. Asosiasi Operator Tur (TATO) Tanzania saiki lagi nyambut gawe kanggo anggota 300-plus sing nggawa puluhan agen perjalanan ing pungkasan wulan September 2021.

"Kita ngluncurake tikar sambutan kanggo puluhan agen perjalanan global, minangka bagean saka strategi anyar kanggo masar tujuan kita sawise [pandhemen] COVID-19 pandemi," ujare CEO organisasi kasebut, Pak Sirili Akko.

Agen, utawa sing luwih disenengi saiki - penasihat utawa desainer perjalanan - biasane adol tujuan pariwisata lan nyederhanakake proses perencanaan lelungan kanggo turis, saliyane nyedhiyakake layanan konsultasi lan kabeh paket perjalanan.

"Rencana kita bakal nggawa total 300 agen perjalanan internasional sajrone 12 wulan sabanjure, padha karo 25 agen saben wulan, kanggo njelajah lan ngrasakake kepiye Tanzania dianugerahi kaendahan alam sing ora ana tandhingane," ujare Pak Akko.

Miturut dhukungan Program Pembangunan PBB (UNDP), TATO wis nandur modhal akeh ing babagan wektu, katrampilan, lan dana kanggo nempatake Tanzania minangka papan sing aman lan mewah ing plot semangat kanggo ngasorake para turis ing negara kasebut liwat strategi pemasaran sing ditargetake ing sawetara pasar utama.

Temuan Riset Pasar Sekutu nuduhake manawa pasar pariwisata mewah global bakal tekan $ 1.2 triliun ing periode 2021-2027 kanthi rasio pertumbuhan tahunan senyawa 11.1 persen.

Gagasan utamane yaiku kanggo nylametake industri pariwisata sing lara supaya bisa nyengkuyung bisnis liyane, pulih ewonan pegawe sing ilang, lan ngasilake penghasilan kanggo perekonomian.

Rencana nggawa agen perjalanan global menyang negara kasebut kaget banget, amarga operator tur nyoba macem-macem strategi pemasaran supaya bisa narik luwih akeh pengunjung lan nambah nomer pariwisata kanggo slamet saka persaingan cutthroat saka tujuan liyane ing pandemi pasca COVID-19.

Analis industri pariwisata ujar manawa gaweyan kasebut, sejatine nuduhake strategi strategi pemasaran sing owah, amarga umume pendekatan para turis wis kepincut menyang plancongan ing luar negeri kanggo promosi pariwisata negara kasebut kanthi luwih dhuwur.

Ketua TATO, Pak Wilbard Chambulo, ujar manawa organisasine wis ngupayakake sawetara inisiatif kanggo resusitasi industri pariwisata ing amben.

"Kita duwe ide kanggo ngganti strategi, amarga nggawe marketing lan ekonomi kanggo nggawe agen pariwara supaya bisa ndeleng obyek wisata alam sing diwenehake negara kasebut tinimbang para anggota sing ngetutake ing jaban rangkah kanthi gambar sing isih obah, utamane ing akibat saka pandemi COVID-19, "ujare Pak Chambulo.

TATO, bebarengan karo Kementerian Kesehatan, bubar ngluncurake vaksinasi vaksin COVID-19 massa gratis paling gedhe sing nyumurupi ewu pekerja ngarep ing industri pariwisata sing nampa jab sadurunge musim puncak turis.

Asosiasi kasebut uga nyengkuyung dhukungan infrastruktur kesehatan dhasar ing sirkuit pariwisata utama, sing mbutuhake prekara, duwe ambulans ing lapangan, perjanjian karo sawetara rumah sakit kanggo digunakake kanggo layanan turis yen ana kontingensi, lan ngubungake proyek kasebut karo layanan dokter mabur - kabeh upaya nguripake industri pariwisata.

Paling anyar, TATO wis sukses ngluncurake, kanthi kerja sama karo pamrentah, pusat koleksi spesimen COVID-19 ing Kogatende lan Seronera ing Serengeti tengah lan lor.

Untunge, upaya dhasar kasebut wis wiwit mbayar deviden kanthi mrentah sawetara lalu lintas lan ngrangsang pesenan anyar kanggo anggota TATO.

Maskapai hiburan utama Swiss, Edelweiss, ngumumake bakal nambah Kilimanjaro, Zanzibar, lan Dar es Salaam dadi 3 tujuan anyar ing Tanzania wiwit Oktober, menehi sinar pangarep-arep kanggo industri pariwisata.

Edelweiss, perusahaan adhine Swiss International Air Lines lan anggota Grup Lufthansa, duwe basis pelanggan udakara 20 yuta ing saindenging jagad.

Wiwit tanggal 8 Oktober 2021, Edelweiss bakal mabur langsung saka Zurich menyang Bandara Internasional Kilimanjaro (KIA), gerbang utama sirkuit pariwisata sisih lor Tanzania, kaping pindho saben minggu, kanthi turis mewah saka Eropa kanggo musim puncak pariwisata.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Halo pak / mbak, sampeyan seneng yen sampeyan bisa nulungi, kita ora duwe klien wiwit rong taun kepungkur, aku duwe telung pondhokan satwa sing apik banget ing kidul Tanzania 🇹🇿