24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Kabar Olahraga News Thailand Breaking News Pariwisata Maneka Warta

Rumah sakit Thailand nemokake sub-varian Delta anyar

Sub-varian Delta Anyar sing ditemokake ing rumah sakit Thailand - Gambar saka Pattaya Mail

Rumah Sakit Ramathibodi ing Thailand nemokake 4 sub-varian anyar galur Delta saka coronavirus anyar ing conto sing dianalisis ing rumah sakit.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Nganti saiki, para ahli wis ngidentifikasi luwih saka 60 kemungkinan mutasi ing tata genetik galur Delta.
  2. Saka 22 wong kasebut, sing dingerteni tanggung jawab kanggo munculé sub-varian anyar.
  3. Varian Delta udakara 60 persen luwih nular tinimbang virus SARS-CoV-2 asli lan bisa uwal kekebalan saka infeksi sadurunge udakara setengah wektu.

Kepala Pusat Genomik Medis Rumah Sakit Ramathibodi, Prof Dr Wasun Chatratita, ujar manawa sub-varian kasebut dideteksi ing conto sing ditampa saka sawetara rumah sakit ing Thailand.

Dheweke ujar manawa sub-varian AY.4 (B.1.617.2.4) ditemokake ing 3% conto sing dikirim saka Pathum Thani, dene AY.6 (B.1.617.2.6) dideteksi ing 1% conto saka kabeh wilayah negara Sementara, sub-varian AY.10 (B.1.617.2.10) lan AY.12 AY.12 (B.1.617.2.15) ditemokake ing 1% conto sing dikirim saka Bangkok.

Nganti saiki, para ahli wis ngidentifikasi luwih saka 60 kemungkinan mutasi ing tata genetik galur Delta. Saka 22 wong kasebut, sing dingerteni tanggung jawab kanggo munculé sub-varian anyar. Sub-varian Delta pertama, sing wis diverifikasi, AY.1 lan AY.2, pisanan ditemokake ing Nepal.

Peneliti ing Columbia University Mailman School of Public Health nggunakake model komputer kanggo ngira yen Varian Delta udakara 60 persen luwih nular tinimbang virus SARS-CoV-2 asli lan bisa uwal kekebalan saka infeksi sadurunge udakara setengah wektu. Yen dibandhingake karo Delta, Beta lan Gamma kurang bisa ditularake nanging luwih bisa uwal saka kekebalan. Dibandhingake karo virus asline, Iota luwih fatal kanggo wong tuwa.

Dr. Wan Yang, PhD, asisten profesor epidemiologi lan panulis utama panelitian kasebut ujar: "Varian SARS-CoV-2 anyar wis nyebar, nanging saiki vaksin isih efektif banget kanggo nyegah penyakit parah saka infeksi kasebut, mula njaluk divaksinasi yen durung rampung.

"Penting, kita kudu ngawasi panyebaran varian kasebut supaya bisa tuntunan langkah-langkah pencegahan, kampanye vaksinasi, lan penilaian efektivitas vaksin.

"Luwih dhasar, kanggo matesi munculnya varian anyar lan pungkasan pandemi COVID-19, kita butuh upaya global kanggo vaksinasi kabeh populasi ing saindenging jagad, lan terus nggunakake langkah-langkah kesehatan masarakat liyane nganti bagean sing cukup masarakat dilindhungi kanthi vaksinasi. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar