24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Kabar Olahraga News Keslametan Thailand Breaking News Pariwisata Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Manajemen sampah COVID sing ora bener bisa nambah panyebaran virus

Manajemen sampah COVID

Ing panelitian Pusat Informasi Bioteknologi Nasional (NCBI) sing ditindakake ing AS babagan Pengaruh pandemi COVID-19 ing manajemen sampah.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pandemi COVID-19 kacarita nyuda polusi udara lan swara sing ana gandhengane karo lingkungan lan ningkatake keanekaragaman hayati lan wisata.
  2. Nanging pengaruh tumindak tetep ing omah lan pencegahan manajemen sampah pancen nguwatirake.
  3. Gagal ngatur sampah kanthi bener saka fasilitas kesehatan lan kluwarga bisa nambah panyebaran COVID-19.

Amarga stok sarung tangan, gaun, topeng, lan sandhangan lan peralatan protèktif liyane, mula ana darurat sampah amarga produksi sampah sing ora biasa saka rumah tangga lan fasilitas kesehatan. Gagal ngatur sampah sing digawe saka fasilitas kesehatan lan rumah tangga bisa saya tambah panyebaran COVID-19 liwat transmisi sekunder.

Potensi pembuangan sing nyebar, pembakaran terbuka, lan insinerasi bisa nyebabake kualitas udara lan asil kesehatan amarga kena racun. Dadi, ana tantangan kanggo ngatur sampah sing ora biasa kanthi nggunakake fasilitas sampah sing kasedhiya nalika nyuda polusi udara, nyegah panularan virus sekunder, lan nyuda resiko kesehatan sing potensial.

Sampah Hazmat dipisahake dadi tas abang supaya gampang dingerteni lan dibuwang kanthi ati-ati ing Pattaya.

Pattaya klelep ing tumpukan sampah COVID-19 sing mbebayani

Kanthi meh 20,000 warga Pattaya ing rumah sakit utawa ing isolasi omah, masalah sampah mbebayani ing kutha saya tambah akeh tinimbang kasus virus corona.

Wakil Walikota Manote Nongyai ujar manawa luwih saka 7 ton saben dina topeng, peralatan proteksi pribadi, jaringan, lan sampah liyane sing biasa digunakake para pasien saiki lagi tumpukan. Sing dibandhingake mung 800 kilogram sampah hazmat sadurunge gelombang ketiga coronavirus njeblug ing Chonburi.

Ana 2 sebab utama tumpukan kasebut. Kaping pisanan yaiku jumlah wong sing saiki duwe perawatan medis utawa karantina: 18,942 ing kabeh Chonburi nganti Rebo. Provinsi kasebut uga nglaporake 974 kasus anyar, kalebu 147 ing Kabupaten Banglamung, sing kalebu Pattaya.

Alesan nomer loro yaiku standar sing semangat ing pamrentah sing digunakake kanggo nglasifikasikake "hazmat". Sejatine, apa wae sing kena wong sing wis positif COVID-19 - gejala utawa ora - kudu dibungkus ing plastik abang lan ditangani lan dibuwang khusus. Sing kalebu barang biasa kaya botol saos panas utawa selembar kertas.

Biaya kanggo mbuwang tas abang iku akeh banget. Pengangkut sampah Pattaya, Eastern Green World Co., dikenani biaya 1.5 baht per kilogram kanggo sampah normal. Nanging, sampah sing kena infeksi regane 24 baht sakilogram kanggo dicabut.

Sing nyebabake "tamu rumah sakit" - hotel sing diowahi sing ngrawat pasien koronavirus sing lara ringan - kanggo nyamar sampah kanggo bebek sing mbayar biaya. Cholchan Pattaya Beach Resort kejiret ing wulan iki mbungkus tas hazmat abang ing tas sampah ireng sing biasa.

Manote ujar manawa Pattaya wis ng outsource koleksi hazmat tinimbang nggunakake World Green Wétan, nanging perusahaan sing ora dijenengi kasebut ora bisa ngetrapake pasang tas abang sing mundhak. Dadi, karyawan Green Green World dilatih babagan cara ngatasi sampah mbebayani supaya bisa ngangkut sampah virus corona uga.

Manote ujar manawa penting kabeh tas hazmat dikoleksi sajrone seminggu, mula butuh luwih saka siji perusahaan kanggo nindakake.

Wakil Walikota uga negesake manawa masarakat kudu luwih waspada kanggo ngurutake sampah supaya sapa wae sing duwe karantina utawa isolasi omah uga nggunakake tas hazmat abang.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar