24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Kabar Breaking Haiti Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Pusat Ketahanan Pariwisata Global komitmen kanggo mbalekake Pariwisata Haiti

Dhukungan kanggo pemulihan pariwisata Haiti

Ing rapat kaping pisanan sing dianakake dina iki, anggota petugas Ketahanan Pariwisata, Pemulihan lan Keberlanjutan tingkat tinggi wis janji menehi dhukungan kanggo menehi pitulung kanggo Haiti sing dilanda gempa bumi. Menteri Pariwisata lan salah sawijining pendiri Pusat Manajemen Ketahanan lan Krisis Global (GTRCMC), Hon. Edmund Bartlett, ujar manawa langkah kasebut negesake komitmen kanggo nyepetake pemulihan lan ketahanan produk pariwisata Haiti.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ing rapat kasebut, sawetara kebutuhan cepet wong Haiti lan sing luwih penting nggawe matriks kanggo nyokong koleksi lan distribusi barang kasebut.
  2. Tenaga kerja negesake langkah-langkah sabanjure sing kalebu GTRCMC sing koordinasi kabeh unsur upaya pemulihan.
  3. GTRCMC uga bakal kerja sama karo para pariwisata pariwisata global kanggo ndhukung Haiti.

"Aku seneng manawa pengalaman lan kaprigelan tenaga kerja level tinggi iki bakal bisa diwiwiti kanggo ngetrapake sistem lan proses sing dibutuhake kanggo mbiyantu warga Haiti supaya bisa miwiti proses pemulihan. Saka rapat dina iki, kita bisa ngrembug babagan sawetara kabutuhane masarakat Haiti lan sing luwih penting nggawe matriks kanggo nyengkuyung kolektif lan distribusi barang kasebut, ”ujare Menteri Bartlett.

Bartlett muji NCB nalika ngluncurake inisiatif Portofolio Dampak Respon Pariwisata (TRIP)
Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett

Tenaga kerja negesake langkah-langkah sabanjure sing kalebu Pusat Ketahanan Pariwisata Global lan Pusat Manajemen Krisis sing koordinasi kabeh elemen upaya pemulihan; makarya karo pihak pariwisata global kanggo ndhukung Haiti; panyiapan para anggota subcommees kanggo ngatasi macem-macem aspek pemulihan pariwisata; panyediaan dhukungan teknis lan logistik.

"Aku seneng banget babagan dhukungan gedhe sing diwenehake dening anggota tugas. Kita ngrasakake semangat kekuwatan karo Haiti yen wis cedhak. Kita minangka bagean saka kabeh geografi kasebut amarga pengaruhe uga kena pengaruh kanggo kita, "tambah Menteri Bartlett.

Tenaga kerja uga setuju yen bakal ana koordinasi komunikasi; ngawasi lan evaluasi; mobilisasi lan manajemen sumber daya; lan ketahanan pariwisata.

Hon LK Cassandra Francois, Menteri Pariwisata kanggo Haiti, matur nuwun marang kabeh anggota gugus tugas lan ujar, "Aku seneng banget karo komitmen kanggo mbantu Haiti lan kanthi solidaritas iki, negara kasebut bakal cepet pulih ngadhepi tragedi iki."

Ing nyorot pentinge Pemulihan pariwisata Haiti, Direktur Eksekutif GTRCMC ujar, "Covid wis nunjukake kontribusi kontribusi pariwisata tumrap ekonomi negara, mula pamulihan pariwisata Haiti bakal penting banget kanggo masa depan Haiti, lan kita kudu tumindak kanthi cepet."

Taskforce, sing dijadwalake bakal ketemu maneh minggu ngarep, nambah Wakil Presiden Asosiasi Turis Hotel lan Turis (CHTA), Nicola Madden-Grieg lan investor lan wirausaha global, Morten Lund.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar