24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Ledakan kaping pindho dilaporake ing bandara Kabul sawise 13 wong tiwas nalika ngebom kaping pisanan

Ledakan kaping pindho dilaporake ing bandara Kabul sawise 13 wong tiwas nalika ngebom kaping pisanan
Ledakan kaping pindho dilaporake ing bandara Kabul sawise 13 wong tiwas nalika ngebom kaping pisanan
ditulis dening Harry Johnson

Laporan intelijen wis diwiwiti awal minggu iki ngelingake serangan teroris sing "bakal" ing bandara Kabul dening ISIS-K - afiliasi Negara Islam ing Afghanistan. 

Print Friendly, PDF & Email
  • Peledakan nggegirisi Bandara Internasional Hamul Karzai Kabul.
  • Jeblugan kasebut katon minangka serangan bom bunuh diri.
  • Miturut Taliban, 13 wong tiwas nalika bledosan kaping pisanan.

Rong pambom ing cedhak bandara Kabul dina iki nyebabake "sawetara korban jiwa AS & warga sipil", ujare Pentagon.

Jeblugan awal dina iki cedhak Gerbang Abbey Kabul Air Terjun Internasional Hamid Karzairt, wis dikonfirmasi dening Departemen Pertahanan AS Sekretaris Pers John Kirby, sing ujar manawa ledakan kasebut nyebabake "korban korban sing ora dingerteni."

Miturut juru bicara Taliban, serangan bom bunuh diri sing nyoto paling ora 13, kalebu bocah lan penjaga Taliban.

Jeblugan kaping pindho dilaporake ing wilayah Hotel Baron cedhak bandara Kabul sawise bledosan utama nalika evakuasi militer isih ana.

Ora suwe sadurunge jeblugan kaping pindho, Duta Besar Prancis ing Afghanistan ngelingake warga sipil supaya "ndhelik" saka gerbang menyang bandara Kabul, ujar manawa ana bom kaping pindho sawise laporan sing dikonfirmasi jeblugan utama nalika evakuasi militer isih ana.

Duta Besar David Martinon tweets bebaya "mendesak" kanggo "kabeh kanca Afghanistan" dina Kamis, ngelingake yen "ledakan kaping pindho bisa uga." Pejabat AS ujar yen jeblugan kaping pisanan bisa uga ana pengebom lampus ing njaba bandara.

Pemandangan ing Bandar Udara Internasional Hamid Karzai wis semrawut sadurunge jeblugan kasebut, amarga ewonan wong Afgan, Amerika lan liya-liyane golek aman metu saka negara kasebut sadurunge tanggal pungkasan tanggal 31 Agustus.

Laporan intelijen wis diwiwiti awal minggu iki ngelingake serangan teroris sing "bakal" ing bandara Kabul dening ISIS-K - afiliasi Negara Islam ing Afghanistan. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar