24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

IATA ndhukung Sertifikat COVID Digital Eropa minangka standar global

IATA ndhukung Sertifikat COVID Digital Eropa minangka standar global
IATA ndhukung Sertifikat COVID Digital Eropa minangka standar global
ditulis dening Harry Johnson

DCC dikirim ing wektu rekaman kanggo mbantu fasilitasi pambukaan maneh negara-negara UE kanggo lelungan. Tanpa anané standar global kanggo sertifikat vaksin digital, mesthine kudu dadi rancangan kanggo negara liya sing pengin ngetrapake sertifikasi vaksinasi digital kanggo mbantu fasilitase lelungan lan tunjangan ekonomi sing ana gandhengane.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sertifikat COVID Digital EU nduweni keluwesan kanggo digunakake ing format kertas lan digital.
  • Kode QR sertifikat COVID Digital EU bisa dilebokake ing format digital lan kertas.
  • Sertifikat COVID Digital EU dileksanakake ing 27 negara anggota EU.

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) muji Komisi Eropa amarga kepemimpinan lan kepantasan ngirim Sertifikat COVID Digital EU (DCC) lan negesake negara-negara kasebut supaya dadi standar global sertifikat vaksin digital. 

Conrad Clifford, Wakil Direktur Jenderal IATA

"DCC dikirim ing wektu rekaman kanggo mbantu fasilitasi pambukaan maneh negara-negara UE kanggo lelungan. Yen ora ana standar global kanggo sertifikat vaksin digital, mesthine kudu dadi rancangan kanggo negara liya sing pengin ngetrapake sertifikasi vaksinasi digital kanggo mbantu fasilitase lelungan lan tunjangan ekonomi sing ana gandhengane, "ujare Conrad Clifford, IATAWakil Direktur Jenderal.

DCC UE nemokake sawetara kritéria utama sing wis ditemtokake penting yen sertifikat vaksinasi digital bakal efektif: 

  • format: DCC nduweni keluwesan kanggo digunakake ing format kertas lan digital.
  • QR code: Kode DCC QR bisa dilebokake ing format digital lan kertas. Isine informasi penting uga tandha tangan digital kanggo nggawe manawa sertifikat asli. 
  • Verifikasi lan otentikasi: Ing Komisi Eropah wis nggawe gateway liwat data ndhelik sing digunakake kanggo mlebu DCC lan diwajibake kanggo keaslian tanda tangan sertifikat bisa disebar ing saindenging UE. Gerbang kasebut uga bisa digunakake kanggo nyebar data sing ndhelik saka penerbit sertifikat non-EU sing ngetokake sekuritas liyane. UE uga wis nggawe spesifikasi kanggo Aturan Validasi sing bisa diwaca dening mesin kanggo lelungan lintas negara.

DCC UE dileksanakake ing 27 negara anggota EU lan sawetara perjanjian timbal balik wis disepakati karo sertifikat vaksinasi negara liya, kalebu Swiss, Turki, lan Ukraina. Amarga ora ana standar global kanggo sertifikat vaksinasi digital, nganti 60 negara liyane pengin nggunakake spesifikasi DCC kanggo sertifikasi dhewe. DCC minangka model sing apik banget amarga cocog karo Pandhuan Organisasi Kesehatan Dunia sing paling anyar lan didhukung kanthi IATA Travel Pass. Keuntungan liyane saka DCC yaiku supaya para pemegang akses menyang situs non-penerbangan ing Eropa sing mbutuhake bukti vaksinasi, kayata museum, acara olahraga lan konser.

IATA pengin nawakake kolaborasi karo Komisi UE lan negara liyane sing kepenak kanggo nggabungake DCC menyang proses maskapai kanggo pengalaman penumpang sing aman lan lancar, kayata dhukungan kanggo pambocoran data pribadi kanthi kapilih.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar