24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

4 Marinir AS, 60 wong Afgan tiwas nalika nyerang bandara Kabul

4 Marinir AS, 60 wong Afgan tiwas nalika nyerang bandara Kabul
4 Marinir AS, 60 wong Afgan tiwas nalika nyerang bandara Kabul
ditulis dening Harry Johnson

UPDATE: Korban Marin AS saiki umure 12 taun

Akeh sekutu AS uga wis mungkasi upaya evakuasi sadurunge jeblugan Kamis, kanthi nyebutake intelijen babagan serangan teroris, utawa ngumumake dina Kamis minangka kesempatan pungkasan kanggo metu.

Print Friendly, PDF & Email
  • Marinir AS tiwas ing pamboman Kabul.
  • Puluhan warga Afghanistan mati amarga jeblugan bandara Kabul.
  • Akeh sekutu AS sing wis mungkasi evakuasi Kabul.

Sekawan Marinir AS lan paling ora 60 wong Afghanistan tiwas nalika serangan Kamis ing Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul.

Miturut laporan paling anyar, utusan AS ing Kabul marang staf kedutaan ing kana yen patang Marinir AS tiwas lan telu ana sing tiwas serangan bandara. Ing wektu sing padha pejabat senior kesehatan Afghanistan ujar manawa korban tewas ing antarane warga sipil paling ora udakara 60 taun, lan akeh wong liyane sing ngupayakake nyawane.

4 Marinir AS, 60 wong Afgan tiwas nalika nyerang bandara Kabul

Departemen Pertahanan AS resmi negesake manawa sawetara tentara AS kalebu sing tiwas nalika serangan Kamis ing bandara Kabul, Kamis, ing sawijining pernyataan sing dirilis dening sekretaris pers John Kirby.

Agensi kasebut durung nemtokake jumlah korban jiwa, nambahake sawetara wong Amerika uga wis cilaka. 

Korban kasebut nyebabake "serangan kompleks" sing uga mateni sawetara warga sipil Afghanistan, miturut Pentagon. Jeblugan kasebut - diyakini asil saka siji bom bunuh diri ing Gerbang Abbey lan siji bom kendaraan ing cedhak Hotel Baron - nyebabake 13 wong tiwas, juru bicara Taliban dikonfirmasi.

Akeh sekutu AS uga wis mungkasi upaya evakuasi sadurunge jeblugan Kamis, kanthi nyebutake intelijen babagan serangan teroris, utawa ngumumake dina Kamis minangka kesempatan pungkasan kanggo metu.

Denmark lan Kanada ora lagi misi evakuasi maneh; Polandia lan Walanda mandheg mabur wiwit serangan kasebut, dene Italia mandheg dina Kamis bengi, lan Prancis ngumumake tanggal pungkasan dina Jumuah. Nanging Inggris lan AS nerusake penerbangan nalika ewu nyoba numpuk pesawat sing kasedhiya kanthi cepet.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar