24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Teknologi Thailand Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Data pribadi penumpang dicolong ing serangan keamanan siber Bangkok Airways

Data pribadi penumpang dicolong ing serangan keamanan siber Bangkok Airways
Data pribadi penumpang dicolong ing serangan keamanan siber Bangkok Airways
ditulis dening Harry Johnson

Penyelidikan awal babagan insiden kasebut katon kanggo ngonfirmasi manawa sawetara data pribadi bisa diakses yaiku, jeneng penumpang, jeneng kulawarga, kabangsaan, jenis kelamin, nomer telpon, email, alamat, informasi kontak, informasi paspor, informasi perjalanan sejarah, sebagean informasi kertu kredit, lan informasi dhaharan khusus.

Print Friendly, PDF & Email
  • Bangkok Airways Public Company Limited wis dadi korban serangan cybersecurity.
  • Serangan nyebabake akses ora sah lan ora sah kanggo sistem informasi maskapai.
  • Kejadian kasebut wis dilaporake menyang polisi Royal Thai uga menehi kabar menyang pejabat berwenang.

Ing tanggal 23 Agustus 2021, Bangkok Airways Public Company Limited nemokake manawa perusahaan kasebut dadi korban serangan cybersecurity sing nyebabake akses sistem informasi sing ora sah lan ora sah.

Sawise ditemokake, Bangkok Airways langsung njupuk tindakan kanggo neliti lan ngemot acara kasebut, kanthi dibiyantu tim keamanan siber. Saiki, perusahaan iki nyelidiki, minangka masalah penting, kanggo verifikasi data sing kompromi lan penumpang sing kena pengaruh uga njupuk langkah sing relevan kanggo nguatake sistem IT. 

Penyelidikan awal saka kedadeyan katon negesake manawa sawetara data pribadi bisa diakses yaiku, jeneng penumpang, jeneng kulawarga, kewarganegaraan, jenis kelamin, nomer telpon, email, alamat, informasi kontak, informasi paspor, informasi perjalanan sejarah, informasi kertu kredit sebagean, lan khusus informasi dhahar. Nanging, perusahaan kasebut negesake manawa kedadeyan kasebut ora mengaruhi sistem keamanan operasional utawa aeronautika perusahaan.

Kejadian iki wis dilaporake menyang polisi Royal Thai uga menehi kabar menyang pejabat berwenang. Kanggo langkah pencegahan utama, perusahaan nyaranake penumpang supaya ngubungi bank utawa panyedhiya kertu kredit lan nuruti saran lan ngganti sandhi sing wis kompromi.  

Kajaba iku, perusahaan pengin menehi ati-ati marang para penumpang supaya ngerti manawa ana telpon utawa / utawa email sing curiga utawa sing ora dikarepake, amarga panyerang bisa uga ngaku dheweke dadi Bangkok Airways lan nyoba nglumpukake data pribadi kanthi cara ngapusi (dikenal kanthi jeneng 'phishing' ). Perusahaan (Bangkok Airways) ora bakal ngubungi pelanggan sing njaluk rincian kertu kredit lan panjaluk kaya ngono. Yen kedadeyan kasebut, para penumpang kudu tumindak legal. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Apa peringatan Bangkokair asli utawa palsu?
    Aku kepengin weruh amarga biasane email kasebut dikirim nganggo jenengku - ora mung 'Pelanggan sing dikasihi'.
    Kajaba iku, nomer telpon nomer loro diwenehi beda karo nomer ing situs web saiki?