24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional budaya Industri Hospitality News Seychelles Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Mlaku-mlaku liwat warisan budaya Seychelles

Museum Sejarah Nasional Seychelles

Museum Sejarah Nasional Seychelles ngeterake pengunjung 250 taun kepungkur kanthi menehi rasa warisan budaya Creole ing pulau kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Museum Sejarah Nasional minangka petualangan sing kebak arsitektur gaya kolonial, artefak, lan galeri.
  2. Galeri nuduhake budaya Creole, kanthi seni kandel lan sregep - wiwit musik lan nari, komposisi lan kerajinan, nganti panganan sing enak.
  3. Kenangan sing digawe sajrone eksplorasi museum bisa digawa mulih dadi souvenir kanthi bentuk boneka kain tradisional, buku crita rakyat, tas, kreasi kayu, lan liya-liyane.

Sawijining wong durung nemokake kaendahan Kepulauan Seychelles nganti wong bisa nemokake oyod Nusantara. Dumunung ing jantung Victoria, ibukutha sing dituju, lan adoh saka Menara Jam sing misuwur, Museum Sejarah Nasional nyedhiyakake akeh galeri sing nyritakake crita jaman kepungkur liwat artefak lan gambar sing unik. 

Logo Seychelles 2021

Sepotong sejarah

Museum Sejarah Nasional dadi kenangan jaman biyen, ora mung liwat isine, nanging uga kanggo arsitektur gaya kolonial sing nggambarake arsitektur tradisional Seychelles. Originally dibangun dening New Oriental Bank kanggo digunakake, museum kasebut dibukak ing taun 1965 lan saiki mapan ing omah sing sadurunge dadi omah Pengadilan Tinggi Seychelles, sawise pindah saka kantor Walikota Victoria sing saiki 1990.

Sambutan sampeyan ing lawanging museum yaiku sing dipercaya dadi patung Ratu Victoria paling cilik ing donya ing ibukutha cilik sing dijenengi sawise jeneng kasebut ing Fountain Ratu Jubilee Ratu sing diluncurake, sajrone jaman raja sing wis suwe, ing 5 Januari 1900 dening Lady Mary Jane Sweet-Escott, garwane Administrator lan gubernur Inggris pertama ing Seychelles, Sir Ernest Bickham Sweet-Escott. Sawetara langkah adoh ana dhadhane Pierre Poivre, tujuan administrator Isle de France lan Ile Bourbon sing tanggung jawab kanggo ngenalake kayu manis lan rempah-rempah menyang pulau-pulau kasebut kanthi nggawe Jardin du Roi, inspirasi ing mburi kebon saiki kanthi jeneng sing padha ing Enfoncement, Anse Royale.

Ditugasake nggambarake sejarah Seychelles lan akuisisi, pengawetan lan pameran artefak sejarah sing minat etnologis sing nuduhake tradhisi lan gaya urip ing jaman kepungkur, museum kasebut direnovasi ing taun 2018 kanggo nyakup tampilan digital lan luwih akeh artefak lan galeri sing nutupi aspek sing luwih akeh. sejarah Seychelles kalebu ekonomi, politik, acara utama lan budaya.

Jantung omah Seychellois

Banget amarga masakanane enak, masarakat Seychellois duwe alat khusus sing bisa mbantu ngasilake rempah-rempah lan bahan-bahan seger. Nalika awan, pawon minangka struktur sing beda karo omah utama, dibangun khusus kanggo nyegah kobongan omah. Piranti dapur khas Creole kayata mortir lan pestle, cangkir enamel lan piring, parutan singkong lan 'marmit', pot masak wesi sing ditemokake ing saben omah, bisa ditampilake ing layar. Sawijining bagean penting saka kluwarga Creole, tampilan pawon museum nduweni artefak sing isih digunakake ing pawon modern ing sekitar Seychelles. 

Dongeng segara

Gambar mural para nelayan lokal lan pirogue kayu tradisional, prau nelayan cilik, nggawa sampeyan menyang dina-dina sing para nelayan golek ing wayah esuk golek iwak seger. Yen sampeyan wis begja, lan cukup awal, sampeyan bisa ndeleng rutinitas tradisional kasebut nalika mlaku-mlaku ing wayah esuk ing pesisir kayata Beau Vallon. Nalika ditampilake, sampeyan bisa nemokake jebakan iwak pring gawenan tangan sing dikenal minangka kazye lan uga lansiv, cangkang keong, sing para nelayan mbujuk Seychellois metu saka omah menyang pasar utawa pasar kanggo tuku tangkapan sing anyar. ritual sing tetep urip nganti saiki.

Tradhisi herbal

Obat alam dadi bagean saka warisan urip Seychellois. Minangka negara pulau cilik, masarakat nggawe paling akeh sing bisa digunakake lan kalebu obat. Kasedhiya karo keanekaragaman hayati sing akeh, obat-obatan herbal sing bisa ditampilake, digunakake kanggo ngobati macem-macem penyakit. Saka tisanes kanggo pirang-pirang malaise lan lara, balm pendinginan kanggo kobongan, tonik utawa 'rafresisan' sing disiapake saka godhong lan oyot tanduran, akeh obat kasebut saiki isih digunakake lan kabukten kanthi ilmiah bisa migunani tumrap kesehatan awak. Sampeyan bisa uga nemoni sawetara tanduran iki nalika njelajah pirang-pirang jalur alam ing pulau kasebut. 

Seni kreole

Budaya Creole rame banget kanthi seni sing kandel lan sregep - wiwit musik lan tari nganti komposisi lan kerajinan. Wiwitan artistik masarakat Seychellois ditampilake liwat artefak kayata patung lan alat musik tradisional kalebu drum moutia lan alat liyane sing digawe ing Seychelles. Sampeyan uga bisa nemokake gambar lan kerajinan liyane, sing umume, kayata tas lan topi rafia, dadi souvenir sing populer.

Urip kaya Seychellois

Mode Seychellois tradisional kanggo macem-macem acara lan gaya rambut khas sing digunakake para wanita nalika semana bisa ditampilake ing salah sawijining galeri museum. Sampeyan uga bisa nemokake sawetara game tradisional, sawetara sing wis diwarisake lan tetep urip ing masarakat saiki. Nalika njelajah sawetara artefak kasebut, sampeyan bakal sok dong mirsani kepriye wujud Afrika, Asia lan Eropa ing budaya Creole. 

Sejarah Cherey Seychelles

Ora ana cara sing luwih apik kanggo ngelingi lelungan sampeyan liwat aula sejarah tinimbang nggawa souvenir cilik. Sawise tur mampir ing toko hadiah museum sing nduweni macem-macem hadiah kanggo kabeh wong. Kanggo bocah-bocah, pilih boneka kain tradisional utawa buku crita rakyat kanggo crita nalika turu nalika lagi mlebu ing papan impen. Sampeyan bisa nemokake kerajinan lokal wiwit saka tas nganti gaweyan kayu, lan uga bisa nggawa jurang cilik! Sampeyan mesthi bakal nemokake apa-apa kanggo sampeyan lan kabeh wong sing dikasihi!

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar