24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii LGBTQ News wong Pengumuman Pers Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta Wtn

Deleng Jaringan Pariwisata Dunia babagan Pariwisata lan Terorisme

wtn350x200
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Kekerasan saiki lan serangan teror ing
Bandar Udara Internasional Hamid Karzai ing Kabul, Afghanistan lan Baron Hotel sing cedhak yaiku game changer uga kanggo Industri Pariwisata lan Pariwisata global sing wis rapuh.
Presiden Jaringan Pariwisata Dunia Dr Peter Tarlow ngetokake laporan babagan sudut pandang.

Print Friendly, PDF & Email
  • Serangan saiki ing Kabul, Afghanistan uga dadi serangan Pariwisata Dunia.
  • 26 Agustusth serangan marang warga sipil bandara Kabul sing nyoba mangkat menyang Afghanistan minangka pangeling babagan kahanane mbebayani ing Afghanistan. 
  • Kanthi tanggal pungkasan AS lan para sekutu budhal saka negara kasebut, para profesional industri pariwisata narik napas lan nimbang pengaruh potensial saka kamenangan Taliban ing jagad pariwisata. 

The Jaringan Pariwisata Dunia rumangsa penting banget kanggo sektor global iki supaya ora kebal karo pangembangan global babagan COVID, Perubahan Iklim, lan ancaman teror.

Presiden WTN Dhokter Peter Tarlow sing uga ahli keamanan lan keamanan sing diakoni ing industri pariwisata lan pariwisata nulis:

Pariwisata ora beda karo akeh krisis global sing lagi ditindakake

Sanajan bakal ana akeh artikel babagan pengambilalihan Taliban Afghanistan sing ditulis saka perspektif politik asring ora bisa misahake jagad tumindak politik saka jagad pariwisata. Contone, serangan Al Qaeda ing wulan September 2001 yaiku tumindak politik, nanging asile ekonomi langsung kanggo pariwisata lan industri pariwisata isih dirasa udakara rong puluh taun sabanjure ana gemahe tanggal 11 September 2001. September 2021 ora mung bakal ditandhani rong puluh taun wiwit serangan sing uga diarani 9-11 (11 Septemberth) nanging esuke jaman sing berpotensi anyar lan luwih bahaya kanggo jagad pariwisata. 

Ora ana sing ngerti apa jagad pariwisata kasebut sajrone 6 wulan, setaun, utawa rong taun wiwit saiki. Industri pariwisata mesthi rentan marang kedadeyan politik utawa ekonomi sing ora bisa diprediksi sing asring diarani acara "angsa ireng".  

Nalika komunikasi canggih, jagad iki saya suwe saya saya sithik, lan kedadeyan bisa dingerteni ing saindenging jagad meh wae katon yen ana kedadeyan swan ireng saya saya suwe saya suwe.  

Acara kasebut asring nyebabake keputusan lelungan, kanggo kesenengan uga bisnis. Pejabat pariwisata kudu eling yen arus sejarah dudu prastawa siji-sijine, nanging akeh prastawa. Ironis campuran iki kayane ora umum sadurunge kedadeyan kasebut, nanging yen kedadeyan katon ora ana asil sing logis. 

Acara pungkasan musim panas 2021 nuduhake mélange acara kasebut lan saka pariwisata, perspektif industri mbutuhake analisis sing dipikirake. Sanajan aku nulis artikel iki saka perspektif Amerika Serikat, nyatane, akeh arus sejarah iki bakal mengaruhi industri pariwisata dunya. 

Musim panas 2021 diisi karo tantangan anyar lan sing durung bisa dirampungake. Contone, industri pariwisata ngarep-arep yen pungkasan musim panas sisih lor lor manawa pandemi COVID-19 bakal dadi bagean saka sejarah tinimbang dadi tantangan sing terus-terusan.  

Varian Delta pandemi COVID mungkasi pangarep-arep kasebut. 

Ing wulan Agustus taun 2021, akeh wong sing ngalami masalah kayata vaksinasi utawa ora, lan yen ana tembakan kaping telu. Nem wulan kepungkur, ora ana siji, utawa sawetara wong sing nate krungu babagan varian Delta COVID.

 Pusat pariwisata, kaya Hawaii, lagi maju, lan ana harapan manawa industri pelayaran bakal mlaku maneh. 

Nanging, kita maca judhul kayata: "Gubernur Hawaii Discourages Travel to State Amid Uptick in COVID-19 Cases" (majalah Travel & Leisure), utawa Pesenan Travel Hawaii saiki dadi keputusan mati lan pati. (eTurboNews)

Peningkatan kasus koval iki kedadeyan ing wektu sing padha nalika AS (lan umume jagad) ngalami inflasi paling parah sajrone puluhan taun.   

Judhul kayata ing ngisor iki saka CNBC (Juli 2021) "Inflasi mundhak luwih dhuwur tinimbang sing diarepake wulan Juni amarga indeks rega mundhak 5.4%" nyatakake apa sing wis dingerteni dening para toko. Penting banget yen pejabat pariwisata ngerti pengaruh inflasi amarga pensiunan sing sehat nyipta segmen industri pariwisata santai. Segmen publik sing lelungan asring duwe penghasilan tetep lan sensitif banget kanggo kenaikan rega.  

Krisis tambahan kanggo pengaruh industri pariwisata yaiku tindak pidana

.Contone ing artikel warta BBC tanggal 7 Julith babagan tindak pidana ing Amerika ujar: "The New York Times nyawang 37 kutha ing saindenging AS kanthi data suwene telung wulan pertama taun iki (2021), lan umume ana kenaikan 18% rajapati dibandhingake karo periode wektu sing padha ing taun 2020. ”

Judhul kaya ngono ing saindenging jagad ora nyengkuyung lelungan menyang Amerika Serikat yen watese dibukak maneh. Gelombang kriminal uga nyebabake lelungan domestik menyang kutha-kutha AS kayata Chicago, Portland, Oregon, Miami, Houston, San Francisco, Seattle, Washington, DC, lan New York City. 

The nyerang bandara Kabul dina iki negesake kasunyatan manawa pariwisata saiki ngadhepi ancaman anyar.  

Ing jalur iki, ora ana sing ngerti persis kepiye carane njupuk Taliban ing Afghanistan ing pariwisata dunya.  

Apa sing kita ngerti yaiku Afghanistan saiki wis dikontrol meh kabeh kelompok teroris. Pamrentahan Taliban ing Afghanistan rong puluh taun kepungkur nyebabake papan sing aman kanggo para teroris Al-Qaida lan akeh serangan marang target politik lan pariwisata utama kayata Pusat Perdagangan Dunia New York.  

Kasunyatan manawa Afghanistan saiki dikontrol dening klompok Islam fundamentalis nggawe kahanan kasebut beda-beda banget karo masalah saiki, utamane pariwisata ing jaman biyen dadi magnet serangan terorisme. Potensi para teroris sing gawe piala industri pariwisata saiki luwih gedhe tinimbang apa wae wiwit serangan 9-11. 

Ringkesan cepet sawetara tantangan sing tegese jatuhnya Afghanistan kanggo pariwisata dunya:

  • Plancongan bisa dadi luwih angel lan mbebayani. Kasunyatan manawa saiki ana ewonan wong sing ora dipriksa sing wis ninggalake Afghanistan tegese ana kemungkinan paling ora sawetara wong kasebut bisa dadi bagean saka sel turu lan pamrentah kudu njupuk pancegahan nganti jelas yen sapa lelungan lan kanggo kahanan apa.
  • Tapel wates AS-Meksiko, sing wis mbebayani, bakal dadi luwih mbebayani. Amerika Serikat sajrone pitung wulan kepungkur duwe kabijakan "open-border". Migran sing ora apik utawa saiki mlebu ing Amerika Serikat saka negara sing grapyak lan ora grapyak. Sawetara wong kasebut teka amarga alasan suaka politik utawa kesempatan ekonomi. Wong liya bisa uga teka amarga alasan sing kurang positif lan yen ing AS umume dheweke bebas menyang endi wae. Migrasi tanpa henti sing mandheg iki wis nyebabake kriminal lan penyakit kalebu Covid. 
  • Eropa kudu ngarepake paningkatan para pengungsi sing ora diluncurake sing bakal terus nggawe Eropa kurang aman lan kurang apik kanggo pengunjung. Asil kasebut bakal nyuda standar urip lan kualitas urip Eropa.
  • Sumber penghasilan tradisional Taliban, obat-obatan ilegal lan utamane produksi heroine, bakal nambah lan kenaikan iki mesthine bakal nyebabake masalah kanggo industri pariwisata. "Petani narkotika" ora bakal wedi maneh kajaba petugas pajak lan asile bisa nambah perdagangan narkoba (lan bisa uga jinis) ing saindenging jagad, utamane ing negara-negara barat. Bangsa-bangsa iki sing ngasilake pariwisata paling gedhe ing saindenging jagad. 
  • Gelombang Amerika Serikat sing tiba-tiba saka Afghanistan lan ora ana koordinasi karo sekutu NATO bisa uga nyebabake aliansi NATO sing ringkih persis nalika pariwisata bisa uga ngancam ancaman terorisme. Industri pariwisata kudu kerja sama lan karo macem-macem instansi pamrentah supaya ora ana ancaman terorisme utawa tindak pidana teratur. 
  • Kasunyatan sing saiki Cina ndeleng Amerika sing ringkih bisa uga nyengkuyung nyerang Taiwan utawa bagean liya ing segara China Selatan. Tingkat ketidakstabilan kaya ngono mung bisa ngrusak pamulihan pariwisata ing sadawane pinggiran Pasifik Asia lan ing negara-negara Asia kidul Pariwisata ing wilayah iki bisa didominasi dening Tiongkok lan negara-negara kayata Korea Utara bisa dadi wani kanggo tumindak kanthi sembrono. Perlu dielingi manawa akeh kargo ing saindenging jagad ngangkut kapal lan serangan ing jalur laut utama bisa nyebabake rega transportasi saya mundhak. 
  • Tibane Kabul minangka panggilan tangi kanggo para eksekutif pariwisata. Iki dudu wektu kanggo nyuda keamanan pariwisata, nanging luwih becik ngrencanakake wektu sing angel.  

Pemimpin pariwisata kudu kerja sama karo pamrentahane, lembaga penegak ukum, lan kementerian kesehatane kanggo nyipta kahanan industri pariwisata sing tambah akeh lan keamanan lan keamanan sing luwih gedhe.  

Iki ora bakal dadi jaman sing gampang, nanging industri pariwisata sing kudu urip kudu ngadhepi kasunyatan, kudu siyap kanggo sing paling ala, nanging ing wektu sing padha ndedonga sing paling apik lan ngupayakake supaya bisa kumpul kabeh.

Babagan Jaringan Pariwisata Dunia (WTN)

WTN minangka swara babagan bisnis turisme ukuran cilik lan menengah ing saindenging jagad. Kanthi nggabungake upaya kita, kita bakal ndhisiki kabutuhan lan gegayuhan bisnis cilik lan menengah lan para Pemangku kepentingan.

Kanthi nggabungake anggota sektor swasta lan publik ing platform regional lan global, WTN ora mung nyengkuyung para anggotane nanging uga menehi swara ing rapat pariwisata utama. WTN nyedhiyakake kesempatan lan jaringan penting kanggo para anggotane ing 128 negara saiki.

Katrangan lengkap babagan anggota lan kegiatan menyang www.wtn.travel

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/

Ninggalake Komentar