24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Pendhudhuk New Orleans mrentahake kanggo evakuasi nalika Topan Ida nyedhaki

Pendhudhuk New Orleans mrentahake kanggo evakuasi nalika Topan Ida nyedhaki
Pendhudhuk New Orleans mrentahake kanggo evakuasi nalika Topan Ida nyedhaki
ditulis dening Harry Johnson

Walikota New Orleans njaluk evakuasi wajib kanggo wilayah sing ana ing njaba sistem levee, kalebu Danau Catherine, Irlandia Bayou, & Kepulauan Venesia.

Print Friendly, PDF & Email
  • New Orleans ngantisipasi pengaruh sing signifikan saka Topan Ida.
  • Badai tropis saiki diklasifikasikake dadi topan Kategori 1.
  • Prakiraan luwih lanjut ujar manawa Ida bisa dadi topan Kategori 3 utama.

Minangka New Orleans siyap kanggo tiba ing badai Hurricane Ida, walikota kutha kasebut wis nerbitake lan pesen evakuasi kanggo kabeh warga sing manggon ing sanjabane sistem leve kota.

"Saiki wayahe miwiti," New Orleans Walikota LaToya Cantrell ujar ing sawijining konferensi pers ing dina Jumuah nalika meksa warga New Orleans ngemas persediaan lan lunga sadurunge prahara prahara.

Walikota New Orleans LaToya Cantrell

Dheweke khusus mrentah kabeh wong sing manggon ing sanjabane sistem levee sing nglindhungi wilayah kasebut saka banjir kanggo evakuasi menyang papan sing luwih aman, lan menehi saran supaya wong-wong sing ana ing njero uga kudu budhal.

Wong-wong sing ana ing guwa-guwa kasebut uga bisa ninggalake kekarepane dhewe, ujare Cantrell.

The Layanan Cuaca Nasional AS dina Jumuah ujar manawa badai tropis, sing meh tekan Kuba, saiki diklasifikasikake dadi topan Kategori 1, kanthi angin sing tekan 120 km saben jam. Pamrentah Kuba wis ngetokake peringatan topan kanggo provinsi kulon negara kasebut.

Prakiraan luwih lanjut ujar manawa Ida bisa dadi topan Kategori 3 utama kanthi angin nganti 193 kilometer sejam nalika tekan pesisir AS. "Trek ramalan terus menyang New Orleans. Ora apik, "ujare Jim Kossin, ilmuwan senior karo Layanan Iklim.

Gubernur Louisiana John Bel Edwards ngumumake kahanan darurat kanggo negara kasebut dina Kamis kanggo ngantisipasi sistem cuaca sing tiba ing akhir minggu iki.

"Sayange, kabeh garis pantai Louisiana saiki lagi ana ing ramalan kerucut," ujare Edwards, lan nambahake, "Dina Setu sore, kabeh wong kudu ana ing lokasi sing arep mbanting badai."

Hurricane Ida bisa uga mogok New Orleans tanggal sing padha karo Hurricane Badai Katrina 16 taun kepungkur - 29 Agustus.

Ing taun 2005, Katrina ngrebut udakara 1,800 jiwa nalika ana ing wilayah Louisiana tengah nganti tekan garis negara Mississippi-Alabama. Iki uga nyebabake banjir bencana ing New Orleans, kanthi udakara 80% kutha ing banyu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar