24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Caribbean Kuliner Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Breaking Jamaika News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Industri hotel lan restoran ing Jamaika saya tuwuh 330.7%

Hotel lan restoran ing Jamaika mundhak

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, wis nampani tokoh sing diumumake dening Institut Perencanaan Jamaika (PIOJ) wingi, sing nuduhake tuwuhing industri Hotel lan Restoran. PIOJ ngumumake manawa ekonomi tuwuh 12.9% sajrone kuartal April nganti Juni 2021 yen dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur. Industri pariwisata lan perhotelan nyumbang akeh kanggo iki, kanthi rekor tingkat investasi investasi hotel lan tamu internasional.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Industri Hotel lan Restoran nyathet tingkatan paling dhuwur ing kategori industri jasa kanthi paningkatan 330.7%.
  2. Industri jasa mundhak 14% sajrone kuartal April nganti Juni amarga mundhak akeh pengunjung.
  3. Kanggo wulan April - Mei 2021, kedatangan mandeg gunggunge ana 205,224 pengunjung.

Miturut data sing diluncurake dening PIOJ, industri Hotel lan Restoran, nyathet tingkatan paling dhuwur ing kategori industri jasa, kanthi paningkatan 330.7%. Sakabèhé, industri jasa mundhak 14% ing wulan April nganti Juni amarga paningkatan pengunjung sing signifikan yen dibandhingake karo periode taun kepungkur, nalika wates ditutup.

Angka kasebut nuduhake manawa ing wulan April - Mei 2021, tamu sing tekan mandhuwur ana 205,224 pengunjung sing ora ana gandhengane sajrone periode 2020. 

Menteri Bartlett, seneng banget karo laporan kasebut, ujar manawa "industri perhotelan kalebu salah sawijining sing paling parah nalika wiwitan pandemi kasebut. Kasunyatane, rampung mandheg sing mengaruhi ekonomi kita. Mula, aku bangga banget karo kemajuan sing wis digawe kanggo mbalek maneh, lan pengaruh sing positif tumrap ekonomi, lan nambahake masarakat Jamaika. ” 

"Peningkatan 330.7% ing sektor hotel iku dudu prestasi cilik lan minangka asil saka kerja keras sing ditindakake Menteri Pariwisata lan para pemangku kepentingan kanggo nggawe lingkungan sing aman kanggo para pekerja ing industri uga para pengunjung. Gelembung sing wis digawe ing Koridor Ketahanan Pariwisata, sing wis nampa pangakuan babagan efisiensi lan inovasi ing saindenging jagad uga kudu dikreditake. Sektor pariwisata Jamaika terus berkembang dadi industri sing ora mung nguntungake nanging uga aman, rapi lan aman, "tambahnya. 

Menteri uga proyek terus tuwuh ing kuartal sabanjure, kaya sing pungkasan mbukak maneh industri pelayaran diprakirake duwe pengaruh gedhe ing ekonomi. 

"Kita nggawe langkah sing apik banget kanggo madeg dhasar kanggo mbalekake sektor pariwisata Jamaika kanthi aman lan tanggung jawab. Iki ora bakal dadi dalan sing gampang nalika nglacak masa depan sing ora bisa ditemtokake, nanging ing jangka panjang, kita bakal duwe sektor pariwisata sing luwih aman, luwih inklusif lan tangguh kanggo para pekerja, pengunjung lan mitra wisata, "jarene Bartlett. 

Institut Perencanaan Jamaika (PIOJ) minangka agensi Kementerian Keuangan lan Layanan Publik (MOFPS). Iki minangka lembaga perancang paling penting ing pamrentah sing ngupayakake miwiti lan koordinasi pangembangan kabijakan, rencana lan program kanggo pembangunan berkelanjutan ing Jamaika. Iki digawe khusus kanggo nguatake kemampuan ngrancang Pamrentah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar