24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Turki Breaking News Maneka Warta

Taliban pengin Turki mbukak Bandara Kabul

Taliban pengin Turki mbukak bandara Kabul
Taliban pengin Turki mbukak bandara Kabul
ditulis dening Harry Johnson

Presiden Turki Erdogan ujar manawa kalem kudu dipulihake ing Kabul sadurunge njupuk keputusan ing bandara, nambahake yen ana risiko "nyedhot" karo prekara sing bakal angel dijlentrehake amarga ana misi sing durung mesthi.

Print Friendly, PDF & Email
  • Turki mutusake panjaluk Taliban kanggo mbantu mbukak bandara Kabul.
  • Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan ujar manawa diskusi karo Taliban lagi ditindakake.
  • Rembugan kasebut dianakake ing fasilitas militer ing bandara Kabul sing dadi kantor kedutaan Turki.

Turki nganakake diskusi kaping pisanan karo Taliban babagan pitulung kanggo mbukak bandara ibukutha dina iki ing fasilitas militer ing bandara Kabul ing ngendi kedutaan Turki ditugasake sementara.

Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan

Miturut Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan, Ankara isih ngevaluasi tawaran Taliban kanggo mbantu operasi Bandara Internasional Hamid Karzai (KBL) ing Kabul lan luwih akeh pembicaraan sing dibutuhake sadurunge njupuk keputusan.

"Kita wis ngobrol kaping pisanan karo Taliban, sing suwene telung setengah jam," ujare Erdogan. "Yen perlu, kita bakal duwe kesempatan kanggo ngobrol maneh."

Turki duwe atusan pasukan ing Afghanistan minangka bagean saka misi NATO, lan wis tanggung jawab kanggo keamanan bandara sajrone enem taun kepungkur.

Nanggapi kritik domestik amarga keterlibatan Turki karo kelompok teroris, Erdogan ujar manawa Ankara ora duwe "kemewahan" kanggo santai ing wilayah kasebut.

"Sampeyan ora bisa ngerti apa sing dikarepake utawa apa sing diarepake tanpa ngomong. Apa diplomasi, kanca? Iki diplomasi, "ujare Erdogan.

Turki wis ngrencanakake mbantu ngamanake lan mbukak bandara strategis Kabul, nanging dina Rebo wiwit narik pasukan metu saka Afghanistan - tandha-tandha Ankara nilar target iki.

Erdogan ujar manawa Taliban saiki pengin ngawasi keamanan ing bandara, nalika nawakake Ankara pilihan kanggo mbukak logistik.

Dheweke ujar manawa bom bunuh diri kembar sing mateni paling ora 110 wong, kalebu 13 tentara AS, ing njaba bandara nalika dina-dina pungkasan upaya evakuasi mendes, Kamis nuduhake pentinge ngerti rincian kepiye hub udara kasebut bakal diamanake.

Erdogan ujar manawa tenang kudu dipulihake ing Kabul sadurunge njupuk keputusan ing bandara, nambahake yen ana risiko "sedhot" karo prekara sing bakal angel dijlentrehake amarga ana misi sing durung mesthi.

"Taliban ujar: 'Kita bakal njamin keamanan, sampeyan ngoperasikake bandara'. Kita durung njupuk keputusan babagan masalah iki, "ujare Erdogan.

Saiki Ankara ngungsi paling ora 350 prajurit lan luwih saka 1,400 wong saka Afghanistan wiwit pemerintahan Taliban ing wulan iki.

Erdogan, sing sadurunge ngritik Taliban nalika ngliwati negara kasebut menyang Kabul, ujar manawa Turki ngarahake ngrampungake evakuasi lan mundur pasukan kanthi cepet.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar