24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional angkara Warta Pamrentah News Keslametan Thailand Breaking News Pariwisata Maneka Warta

Aja nglanggar undang-undang nalika sampeyan menyang Thailand: Sampeyan bisa uga mati

Suspect katon nganggo kantong plastik ing sirahe sadurunge dipateni.

Lelungan menyang negara liya bisa uga mbebayani yen sampeyan nglanggar undang-undang, sengaja utawa ora disengaja amarga ora sadhar. Ing Thailand, yen ditahan bisa uga tersangka bisa dipateni utawa mung ilang.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ana rame masarakat ing Thaialnd kanggo reformasi supaya ora nyiksa lan ngilangake tersangka.
  2. Loro rancangan undang-undang wis ditindakake sajrone taun kepungkur lan saiki lagi ngenteni agenda agenda Parlemen.
  3. Perdana Menteri wis miwiti pangowahan organisasi polisi kanthi nyemak Undhang-undhang Polisi.

Juru bicara Kantor Perdana Menteri Thanakorn Wangboonkongchana negesake Perdana Menteri Gen Prayut Chan-o-cha wis ngakoni keprihatinan umum babagan kasus mantan Direktur Polisi Nakhon Sawan kasebut lan negesake manawa dheweke wis miwiti pangowahan organisasi polisi kanthi mbenakake Undhang-undhang Polisi .

Polisi tumungkul ing gulu tersangka nyebabake pati.

Perdana Menteri negesake manawa pamrentahane bakal terus nyurung reformasi polisi lan nyusun rancangan undang-undang nglawan nyiksa lan ngilang saka tersangka, sawise banter-banter masarakat amarga kasus Kolonel Polisi Thitisan Uttanapol.

Sekawan petugas polisi Thailand, kalebu Kolonel Thitisan Uttanapol, saiki lagi diselidiki karo Polisi Royal Thai ing Bangkok sawise video sing muncul babagan petugas kasebut kanthi sengaja mateni tersangka obat-obatan kanthi upaya memeras dheweke saka 2 yuta baht, udakara US $ 60,000.

Miturut Kittiwittayanan lan Wakil Juru Bicara Polisi Thai Kolonel Kissana Phathanacharoen, petugas kasebut takon marang tersangka umur 24 taun lan wanita sing ana gandhengane babagan pelanggaran obat-obatan potensial lan duwe luwih saka 100,000 tablet methamphetamine nalika pasangan kasebut setuju mbayar 1 yuta baht ing biaya rampasan supaya bisa diluncurake.

Konflik sing kedadeyan ing Nakhon Sawan, sawijining propinsi sisih lor Bangkok, nambah nalika Kol. Thitisan Uttanapol nyelehake kanthong plastik ing endhas tersangka kanggo ngintimidasi dhuwit dobel nganti 2 yuta baht, kanthi sengaja mateni nalika proses kasebut - kabeh ditampilake ing video. Sawise ndhingkluk ing gulu tersangka, polisi nyoba nylametake korban kanthi CPR dadi ora sukses. Petugas Thailand wiwit ngidentifikasi korban kasebut yaiku Jeerapong Thanapat.

Kolonel Thitisan Uttanapol, salah sawijining petugas sing terlibat ing kedadeyan kasebut, misuwur banget ing wilayah kasebut, sing dijuluki "Jo Ferrari" amarga koleksi mobil sport sing larang. Koleksine dikabarake kalebu Lamborghini edisi terbatas Aventador LP 720-4 50-Anniversary Special, salah siji saka mung 100 sing diprodhuksi ing kabeh jagad.

PM ujar manawa sistem keadilan kudu kuat, minangka pilar administrasi nasional, nalika menehi jaminan manawa polisi sing nglanggar undang-undang kasebut bakal dihukum.

Perdana Menteri kasebut mrentah Kepolisian Royal Thai supaya nyepetake pitu reformasi utama, kalebu hierarki, sistem investigasi lan penegak ukum, transparansi audit lan kesejahteraan polisi.

Babagan loro rancangan undang-undang sing ditrapake ing kasus saiki, PM ujar manawa terus-terusan terus maju sajrone taun-taun kepungkur lan saiki lagi ngenteni agenda agenda Parlemen. Ketua Dewan Chuan Leekpai negesake tanggal 26 Agustus manawa loro prekara kasebut wis dadi agenda musyawarah.

Inti konsep kasebut yaiku langkah-langkah hukuman kanggo nyiksa lan ngilangake tersangka, langkah pencegahan lan reparasi kanggo korban lan proses penuntutan kanggo para pelaku.

Kapindho rancangan kasebut yaiku Undhang-undhang Polisi Nasional, sing isih diwaca kaping pindho. Ketua Whip Pamrentah Wirat Rattanaset, sing dadi kepala panitia peninjauan rancangan kasebut, nerangake dina iki manawa saben artikel konsep kasebut nyebabake revisi, lan prosese alon. Nanging, jarene yen awak nyepetake review, bisa ngrampungake tugas kurang saka setaun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar