24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Industri Hospitality Hotel & Resor News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Hotel Pennsylvania ing Manhattan tundhuk ing COVID-19

Pamitan Hotel Pennsylvania

Hotel ikonik ing tengah kutha Manhattan nutup lawang supaya bisa dienggo. Hotel Pennsylvania ora bakal dibukak maneh, tundhuk pandemi COVID-19 taun kepungkur lan taun-taun nyingkirake blok kasebut. Hotel paling gedhe nomer papat ing New York City mapan, ing sisih tengen Madison Square Garden lan Penn Station, dadi mandeg sing alami lan terjangkau kanggo para plancong lan para konser.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Hotel kasebut dibangun dening Pennsylvania Railroad lan banjur didarbeni dening Statler Hotels, dadi Hotel Statler.
  2. Hotel kasebut diganti jeneng sawise didol menyang Conrad Hilton ing taun 1954 nalika dadi The Statler Hilton banjur ganti dadi New York Statler sawise didol ing taun 1979.
  3. Sawetara pangowahan kepemilikan maneh ngganti jeneng dadi New York Penta, lan pungkasane bisa dadi metamorfosis pungkasan menyang Hotel Pennsylvania.

Hotel Pennsylvania dibangun dening Railway Pennsylvania lan dioperasikake dening Ellsworth Statler. Dibukak tanggal 25 Januari 1919 lan dirancang dening William Symmes Richardson saka perusahaan McKim, Mead & White, sing uga ngrancang Stasiun Pennsylvania asli sing ana ing sakiwa tengen dalan.

Statler Hotels, sing ngatur Pennsylvania wiwit dibangun, entuk properti kasebut kanthi langsung saka Railway Pennsylvania tanggal 30 Juni 1948, lan ganti jeneng dadi Hotel Statler tanggal 1 Januari 1949. Kabeh 17 hotel Statler didol menyang Conrad Hilton ing taun 1954 lan hotel kasebut dadi The Statler Hilton ing taun 1958. Dioperasikake kanthi jeneng iki nganti taun 1979, nalika Hilton adol hotel kasebut menyang pangembang William Zeckendorf, Jr., kanthi rega $ 24 yuta. Hotel kasebut diganti jeneng dadi New York Statler lan dioperasikake dening Dunfey Family Hotels, divisi Aer Lingus. Hotel kasebut didol maneh kanthi rega $ 46 yuta ing wulan Agustus 1983. Bunga 50% dituku dening Abelco, klompok investasi sing kalebu pangembang Elie Hirschfeld, Abraham Hirschfeld, lan Arthur G. Cohen, kanthi 50% liyane sing dituku dening rantai Hotel Penta , usaha patungan British Airways, Lufthansa, lan Swissair. Pamilik anyar kasebut jenenge hotel ing New York Penta lan nindakake renovasi gedhe. Ing taun 1991, mitra Penta tuku saham kasebut ing hotel kasebut lan bali menyang jeneng asline, Hotel Pennsylvania.

Ana sawetara sejarah ing hotel gedhe iki, utamane The Glenn Miller Orchestra "Pennsylvania 6-5000". Nganti awal Mei 2021, sampeyan isih bisa nelpon 212-PE6-5000, lan ngrungokake ngempet "Pennsylvania 6-5000" sadurunge nyambung menyang operator. Iki minangka panggunaan nomer telpon sing paling dawa ing New York. Wiwit sampeyan nelpon hotel, musik lan sejarah ngundang sampeyan ngelingi tradisi Hotel Pennsylvania sing apik.

Café Rouge wiwitane dadi restoran utama ing Hotel Pennsylvania. Wis dadi klub malam ing pirang-pirang taun, nanging saiki dadi papan kapisah saka hotel kanthi lengkap, minangka ruang multi-tujuan. Iki minangka siji-sijine ruangan ing hotel sing ora ana perubahan sing penting sajrone renovasi gedhene 1980-an.

Ing pungkasan taun 1930-an lan wiwitan taun 1940-an, The Café Rouge duwe sambungan jarak jauh band gedhe menyang Jaringan Abang NBC (sawise taun 1942, Jaringan Radio NBC) lan misuwur amarga pagelaran langsung sing dianakake ing njero ruangan. Sawetara seniman main ing Café - kayata The Dorsey Brothers, Wood Herman, Count Basie, Duke Ellington, lan The Andrews Sisters.

Sawijining sore ing Nopember 1939, nalika ana pertunangan jangka panjang sing tetep ing Café Rouge, petugas band Artie Shaw metu saka band kasebut ing antarane set lan mutusake dheweke wis cukup bisnis band lan kabeh rasa seneng, setengah taun, pamimpin band gedhe sing paling populer ing negara kasebut. Shaw intine metu saka band dhewe, tumindak sing diwajibake The New York Times kanggo menehi komentar ing editorial.

Sajrone 1940-42, Glenn Miller Orchestra uga wis ngulang pesenan jangka panjang ing ruangan kasebut sajrone telung taun profil paling dhuwur Miller minangka bandleader. Siaran orchestra Miller saka Kafé; sawetara direkam dening RCA Victor. Orkesator utama Shaw wiwit taun 1937-39, Jerry Gray, langsung dipekerjakake dening Miller minangka arranger staf nalika Shaw ditinggal bande; yaiku sajrone pertunangan Miller taun 1940 ing hotel kasebut, Gray nulis lagu "Pennsylvania 6-500" (kanthi lirik sing ditambahake dening Carl Sigman) sing nggunakake nomer telpon Hotel, 212-736-5000, yaiku telpon ing New York nomer sing digunakake paling dawa, band Les Brown, kanthi vokalis Doris Day, ngenalake lagune "Sentimental Journey" ing Café ing November 1944.

Komisi Pelestarian Landmark Kota New York mriksa Couge Rouge kanggo status landmark adhedhasar kertas evaluasi sing digawe dening Hotel Pennsylvania Preservation Society (sadurunge Save Hotel Pennsylvania Foundation). Ing tanggal 22 Oktober 2010, Café ditolak dadi calon landmark, kemungkinane amarga proyek 15 Penn Plaza disetujoni lan perubahan interior sing moderat, nanging dudu merusak wiwit dibangun. Proyek 15 Penn Plaza kalebu krobongan Kafé.

Umume dekorasi interior asli tetep utuh. Landasan lan langit-langit manik lan detail arsitektur liyane isih ana, sanajan kabeh ruangan, uga langit-langit, wis dicet nganggo warna putih. Akeh acara wiwit Minggu Fashion New York 2013 dianakake ing Café Rouge.

Ing 2014, Café Rouge diowahi dadi lapangan basket njero ruangan sing dikenal minangka Terminal 23, kanggo mengeti peluncuran Melo M10 dening divisi Nike Brand Nike. Iki nyedhiyakake fasilitas kanggo para pemuda lan pemain sekolah menengah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Sedhih banget yen wis cedhak, mangkat menyang pirang-pirang seminar medis ing 35 taun kepungkur. Wis 50 taun suwene dadi papan pertemuan kanggo kita.