24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Ngilangi Warta Eropa Warta Breaking Travel Cruising Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News Wtn

Pariwisata kudu dilebokake ing diskusi akuisisi vaksin

Pengarepan Papan Pariwisata Afrika Diluncurake
Ketua ATB Pak Cuthbert Ncube ing Pangarep-arep Proyek Papan Pariwisata Afrika
ditulis dening Dmytro Makarov

Nalika warga ing Eropa lan Amerika Utara duwe pasokan vaksinasi luwih saka cukup, Afrika, Karibia lan tujuan wisata utama liyane ana ing mburi jagad iki. Iki mungkasi fungsi ekonomi, utamane industri wisata lan pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Cuthbert Ncube, ketua Dewan Pariwisata Afrika wis meksa nambah vaksin COVID-19 ing Afrika. Dheweke ujar manawa Pariwisata ora bisa melu diskusi.
  2. Networ Pariwisata Duniak Ketua Juergen Steinmetz ndhesek supaya pariwisata dadi bagean saka diskusi. Pariwisata minangka sektor ekonomi penting kanggo pirang-pirang negara lan ora bisa digunakake tanpa profesional industri lan pengunjung sing divaksinasi.
  3. Kepala Dana Moneter Internasional (IMF), Bank Dunia, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), lan Organisasi Perdagangan Dunia (WTO) ketemu karo pimpinan Trust Vaccine Acqu acquisition Trust (AVAT), CDC Afrika, Gavi, lan UNICEF menyang vaksin kanthi cepet ningkat ing negara-negara berpenghasilan murah lan murah, utamane ing Afrika. 

"Negara-negara kasebut, sing mayoritas ing Afrika, ora bisa ngakses vaksin sing cukup kanggo memenuhi target global jangkoan 10 persen ing kabeh negara nganti September lan 40 persen ing pungkasan 2021, apamaneh target Uni Afrika 70 persen ing 2022 ”, Pejabat PBB ujar. 

Ketimpangan vaksin 

Krisis ketidaksetaraan vaksin nyebabake "beda-beda mbebayani" ing tingkat kaslametan COVID-19 lan ing ekonomi global, kepala agensi kasebut nyatakake, matur nuwun amarga "karya penting" AVAT lan COVAX kanggo nyoba ngatasi "kahanan sing ora bisa ditampa" . 

Nanging, dheweke ngelingake, "kanthi efektif ngatasi kekurangan pasokan vaksin akut iki ing negara-negara berpenghasilan rendah lan murah, lan kanthi ngaktifake AVAT lan COVAX, mbutuhake kerja sama mendesak produsen vaksin, negara-negara sing ngasilake vaksin, lan negara-negara sing wis entuk angka vaksinasi sing dhuwur ”. 

Target nggayuh 

Kanggo mesthekake yen kabeh negara entuk target global paling ora 10 persen jangkoan ing wulan September, lan 40 persen ing pungkasan taun, Pejabat PBB ndhuwur njaluk negara-negara sing wis entuk vaksin volume akeh kanggo "ngganti jadwal pangiriman jangka pendek nganggo COVAX lan AVAT ”. 

Dheweke uga menehi saran marang pabrikan vaksin supaya "langsung prioritasake lan memenuhi" kontrak menyang COVAX lan AVAT, lan nyedhiyakake ramalan pasokan sing jelas lan jelas. 

Para pejabat agensi PBB ndhesek negara-negara industri G7 lan kabeh negara sing nuduhake dosis "netepi janji kanthi cepet" kanthi visibilitas pipa, umur simpan produk, lan dhukungan kanggo pasokan tambahan - amarga meh 10 persen saka meh 900 yuta dosis komit durung dikirim 

"Kita njaluk kabeh negara supaya ngilangi watesan ekspor lan alangan perdagangan liyane kanggo vaksin COVID-19 lan masukan sing terlibat ing produksi," ujare pernyataan kasebut. 

Risiko kesehatan 'donya' 

Paralel, lembaga PBB makarya intensif karo COVAX lan AVAT kanggo ngatasi masalah pangiriman vaksin, manufaktur, lan perdagangan sing terus-terusan, utamane ing Afrika. 

Dheweke ngoperasikake dana hibah lan pembiayaan konsesi kanggo ndhukung karya iki. 

"Kita uga bakal nemokake mekanisme pembiayaan kanggo nutupi kabutuhan vaksin mbesuk kaya sing dijaluk AVAT… [lan] menehi saran kanggo ramalan pasokan lan investasi sing luwih apik kanggo nambah kesiapan negara lan kapasitas nyerep", dheweke yakin. 

Badan PBB negesake manawa dheweke uga bakal terus ningkatake data, ngenali kesenjangan lan ningkatake transparansi pasokan lan panggunaan kabeh alat COVID-19. 

"Wayahe tumindak saiki. Kagiyatan pandemi - lan kesehatan jagad - dadi risiko ", pratelan kasebut rampung. 

Dewan Pariwisata Afrika

Ketua Pariwisata Afrika Cuthbert Ncube ujar:

"Pariwisata Afrika ora bakal bisa digunakake kanggo kabeh wong ing pasar sumber lan panrima sing duwe akses menyang vaksin. Afrika rugi banget. Kabeh sektor sing kena pengaruh, khusus pariwisata kudu padha ing tabel nalika rencana distribusi vaksin kasebut dibahas. "

Jaringan Pariwisata Dunia

Juergen Steinmetz, ketua Jaringan Pariwisata Dunia ditambahake:
Ganggu yen ora ndeleng UNWTO dadi bagean saka dialog iki. Sektor kita butuh perwakilan mendesak kanggo kabeh level. Vaksin kasebut minangka dhasar anyar kanggo nindakake wisata. WTN siyap kanggo ngisi kekosongan iki lan ujar kanggo wong-wong sing ora utawa ora bisa. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.

Ninggalake Komentar