24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines aviation Breaking News Internasional News Pariwisata Pirembagan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Plancongan udara pandemi global tahap pungkasan dadi brutal

ditulis dening editor

Bali menyang pesawat sawise COVID-19 kaya sinau mabur maneh.
Masa depan penerbangan ora bakal padha, lan ana sing ujar yen lelungan bakal kasar.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Serat reguler kabeh ngalami nesu lan frustasi amarga macet ing tarmac. Karo wong maneh njupuk langit sing "ramah" kanthi jumlah luwih akeh, luwih akeh wektu tundha tinimbang biasane.
  2. Penerbangan sing sampeyan kira-kira suwene 45 menit dadi lelungan pirang-pirang jam. Amarga swasana ing pesawat saya suwe saya ala, masarakat asring gumun, "Apa iki bener legal?"
  3. Jawaban sing sampeyan ora pengin dirungokake yaiku yen tarmac sampeyan bisa uga legal lan, kanggo mbesuk, pengadilan bisa uga luwih seneng menehi maskapai tinimbang karo umume miturut ukum. 
Departemen Perhubungan AS (DOT) duwe aturan anyar babagan suwene pesawat diidini tetep ing tarmac lan ing kahanan apa. Modifikasi saka aturan tarmac kasebut diwiwiti ing taun 2016 lan wiwit saiki diwiwiti. Dadi, ora ana aturan pangowahan sing motivasi saka pandemi kasebut.

Ora preduli maskapai apa, maskapai apa sing dadi maskapai AS utawa asing, penerbangan domestik bisa lungguh ing tarmac ora luwih saka telung jam. Kanggo penerbangan internasional, watese patang jam.

Kudu ana siji woro-woro babagan tarmac hold ing tandha 30 menit. Banjur, ing rong jam, aturan kasebut negesake manawa penumpang kudu diwenehake banyu, panganan, lan perawatan medis ing pesawat yen dibutuhake. Uga ana sarat yen jedhing ing pesawat bisa dienggo kanthi lengkap. 

Pungkasan, yen tekan tandha telung / patang jam, penumpang duwe hak legal kanggo ninggalake pesawat. Asring, nalika kedadeyan kasebut, penerbangan kasebut mung dibatalake amarga ana keterlambatan tambahan (kayata kebutuhan kanggo mbusak tas sing wis dicenthang lan uga komplikasi jam kerja kru apa wae).

Amarga iki lelungan udhara, mesthine ana sing ora kalebu. Sing paling umum yaiku ing endi pilot mutusake manawa pesawat kudu tetep ing tarmac amarga alasan keamanan. Penting banget kanggo penumpang ngerti manawa jam tundha tarmac mung diwiwiti nalika sampeyan ora bisa metu saka pesawat. Yen sampeyan lungguh ing gerbang, lawange mbukak lan penumpang bisa mudhun saka pesawat, mula jam durung diwiwiti.

Adriana Gonzalez, pengacara Florida, ngelingake manawa sanajan maskapai rumangsa duwe alasan sing bener kanggo nambah telat tarmac, kita ora bakal kelalen ndeleng masalah sing paling penting ing kene:

"Maskapai kasebut bisa uga ngaku yen memenuhi kabeh persyaratan hukum kanggo a aspal hold bakal dadi, ing pangertene praktis, rumit banget, amarga nyuda layanan penerbangan sajrone pandemi kasebut. Maskapai kudu luwih fleksibel kanggo nanggepi penumpang sing lagi nandhang kasusahan lan kudu ninggalake pesawat sadurunge wektu aturan tarmac normal bakal ditrapake. Kesehatan lan safety penumpang kudu luwih dhisik. ”

Saka perspektif saka maskapai penerbangan, wis dadi luwih rumit kanggo mbukak saben penerbangan. Ora mung tambah akeh risiko tumrap personel ing-pesawat sing beredar ing kabin lan nindakake layanan rutin, nanging ngganggu rantai pasokan. Ora kabeh sing disedhiyakake kanggo penerbangan kanthi jumlah sing dibutuhake saiki wis gampang kasedhiya kaya saiki ing wiwitan taun 2020. Nalika lelungan udara kudu fleksibel ing endi masalah pasokan kasebut mung bisa pengaruh sing apik (kayata pilihan sing biasane cemilan utawa apa maskapai nyedhiyakake mabur ing alkohol), siji perkara sing ora bisa dikorbankan yaiku keamanan. 

Saben wektu tundha tarmac ing wektu sing paling apik bisa ndeleng lingkungan kapal dadi luwih emosional saben jam pesawat lagi mudhun. Kanggo penumpang sing goyang amarga frustasi dadi akting lan kahanan sing ora stabil ing kapal yaiku maskapai kudu waspada lan peka sajrone sawetara wulan ngarep. Nalika kita kabeh nyoba ngulinakake lelungan udara maneh, maskapai ora mung kudu ngetutake kabeh aturan sing dirancang kanggo keamanan penumpang, nanging uga kudu ngluwihi.  

dening Aron Solomon 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Saran perjalanan global tetep ana ing 'Aja lelungan' amarga risiko kesehatan saka tindak pidana kasar lan serangan seksual ing PNG pancen dhuwur. Informasi babagan syarat tes lan topeng AS anyar, watesan perjalanan lan ngganti lelungan sampeyan. Apa plancongan sampeyan kalebu pelayaran, penerbangan utawa tuku plancongan. https://higherrank.net/