24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Nepal News Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Apa sampeyan wis menyang papan kelairan Lord Buddha?

ditulis dening Scott Mac Lennan

Nepal minangka papan kelairan saka Lord Buddha.
Kuil Maya Devi ing Lumbini bakal nampani manca maneh sawise ancaman COVID-19 wis ana.

eTurboNews ing seri fitur tujuan sing lagi ditindakake ngelingake babagan potensi wisata sing bakal dibukak mengko.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Nepal misuwur amarga gunung lan trekking, nanging kanggo wong sing plancongan kurang petualang, ana kaendahan, satwa, lan kebangkitan spiritual sing nunggu sampeyan. Lumbini minangka conto klasik babagan iki.
  2. Nanging kudu waspada, iki minangka situs sing kuat banget kanthi spiritual manawa kaisar gedhe nyingkirake perang lan urip tentrem; Lumbini duwe kekuwatan kanggo ngowahi. 
  3. Lumbini minangka situs Warisan Dunia UNESCO. Ana energi utawa aura kanggo Lumbini sing jelas.

Kaisar Ashoka nyipta apa sing dianggep dadi sing pertama saka pirang-pirang "Pilar Ashoka" ing kene, ing papan kelairan Buddha. Pamrentahan Ashoka (udakara 304-233 SM) luar biasa amarga kasunyatane Raja Krajan Maurya sing perang banget iki ujug-ujug mlebu agama Buddha, nolak perang, lan nglampahi pirang-pirang taun pungkasan kanggo mulang babagan perdamaian lan cara-cara Buddha. 

Kuil Maya Devi ing Lumbini isih dadi subjek penggalian lan arkeolog terus nggawe panemuan anyar lan penting babagan situs kasebut. Ing jejere situs kuil sing saiki, Ashoka Pillar sing misuwur uga ana prasasti sing ngidentifikasi papan iki minangka papan kelairan Buddha. 

Ing taun 2014 diumumake, Nepal ngrencanakake nggawe Lumbini, sing wis dikenal minangka papan kelairan Lord Buddha, minangka Kutha Damai Dunia.

Akeh sing negesake, sanajan ana macem-macem upaya ngonversi Lumbini dadi "Mekkah umat Buddha", wilayah kasebut isih diabaikan lan mbutuhake miliaran dolar investasi.

Akeh ahli percaya yen panemuan kasebut bisa ngrampungake perselisihan babagan tanggal lair Siddhartha Gautama, sing dadi Buddha.

Saiki Lumbini dadi tuan rumah akeh kuil lan biara sing didirikan dening selusin negara sing beda. Ing antarane kalebu Biara Buddha Thailand, Royal Monastery Buddha Cina Zhong Hua. Biara Kamboja, Pagoda Perdamaian Dunia, lan mesthine minangka permata mahkota, Kuil Maya Devi. Gampang ngliwati dalan gedhe lan ngunjungi kabeh. Uga ana museum ing lokasi kanthi ewonan peninggalan sing wis ditemokake ing lan ing sekitar situs Kuil Maya Devi. 

Diubengi sejarah lan pentinge agama Lumbini bisa dadi pengalaman ngilangi ngelak spiritual, mula manawa sampeyan cukup kanggo ngidini sampeyan mlebu kabeh. 

Lumbinī iku agamane Buddha situs ziarah ing Distrik Rupandehi Propinsi Lumbini ing Nepal. Yaiku papan sing, miturut tradhisi Buddha, Ratu Mahamayadevi nglairake Siddhartha Gautama udakara taun 563 SM

Kepiye carane tekan Lumbini?

Kanthi udhara, pesawat 30 menit menyang Siddharthanagar lan drive 28 km saka kana. 

Bis. 10-11 jam mandheg kanggo mangan ing dalan

Mobil pribadi 7-8 jam 

Mlaku liwat Hetauda nawakake pilihan riko menyang Marsa Margasatwa Reserve, Chitwan, utawa kalorone nalika lelungan liwat Pokhara nawakake kesempatan kanggo mampir ing Bandipur, kutha ing pucuk bukit sing apik ing budaya Newar, banjur menyang Pokhara kanggo ngunjungi Phewa Lake, deleng Annapurna massif. Yen sampeyan duwe wektu lan pengin ndeleng macem-macem topografi lan pemandangan sing maksimal ing Nepal, nyewa mobil pribadi lan golek lelungan kanthi kabeh. 

Sawise ing Lumbini, ana akeh hotel mewah sing nawakake rega lan layanan. Disaranake sampeyan pesenan sadurunge kanggo kabeh tujuan sing dituju ing plancongan. 

Nepal dipromosikake dadi Sumber mancur agama Buddha.

Panulis / fotografer njupuk perjalanan "loop" kanthi kendaraan pribadi ing 2015.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Scott Mac Lennan

Scott MacLennan minangka jurnalis kerja ing Nepal.

Karya saya ditampilake ing situs web ing ngisor iki utawa ing publikasi cetak sing ana gandhengane karo situs web kasebut. Aku duwe pengalaman luwih saka 40 taun ing fotografi, film, lan produksi audio.

Studio saya ing Nepal, Her Farm Films, minangka studio sing paling apik lan bisa ngasilake gambar, video, lan file audio sing sampeyan pengin lan kabeh staf Her Farm Films minangka wanita sing wis dilatih.

Ninggalake Komentar