24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Pariwisata News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Musik Aja mandheg ing New Orleans, sanajan ing Topan Ida kanthi pengaruh gedhe

Presiden AS Biden ing FEMA
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kategori 4 Angin Hurricane Ida 120-150 mph lan atos 'bencana' badai luh saka bangunan, nggawe Kali Mississippi mili mundur lan menara inggil goyang. Badai saiki nggawe meh yuta wong ora duwe tenaga.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Topan Ida ninggalake kabeh New Orleans tanpa daya amarga "kerusakan panularan bencana," miturut Entergy New Orleans. Yen ana wong ing paroki kasebut duwe kekuwatan, asale saka generator, ujare NOLA Ready.
  2. Negara Bagian AS ing Amerika Serikat nglaporake gangguan listrik ing saindenging negara
  3. Pelanggan listrik bisa uga listrik wis pirang-pirang minggu kepungkur.

Ndonga kanggo New Orleans. Kaya Katrina maneh yaiku pesen umume sing ditemokake ing Twitter.

Louisiane butuh pandonga. Nduwe tarif vaksinasi COVID-19 paling murah, Negara Bagian AS iki nyathet wong ing rumah sakit lan ventilator. Topan Ida wis dadi badai sing luwih gedhe lan luwih gedhe dibandhingake karo Topan Katrina sing mateni 1833 wong ing taun 2005.

Tweet sing nesu ujar:

Anti-vaxxer + anti-topeng mateni awake dhewe & wong liya @[email dilindhungi] sing nggawe karir luwih dhisik mateni ppl. Wis rumah sakit kebak (kovid) sajrone Angin topane Ida minangka bukti kedadeyan nalika pimpinan politik gagal tumindak (ora milih kabeh)

Rumah sakit ing Tenggara kurang oksigen, kanthi wilayah sing paling parah (kaya Louisiana) mung regane 12 nganti 24 jam. Yen Hurricane Ida ngganggu rantai pasokan babar pisan, asile bisa dadi bencana.

TIP: Wong-wong ing Louisiana lan negara-negara liyane sing bisa uga ilang tenaga amarga Hurricane Ida, isi bak adus karo banyu. Gunakake banyu iki kanggo ngisi tank toilet supaya bisa nggunakake jamban. Kutha listrik longgar tegese pompa banyu ora bisa digunakake saengga ora ana banyu.

- Kabeh Paroki Orleans - yaiku kutha New Orleans - ora duwe daya, miturut NOLA Ready, kampanye persiapan darurat New Orleans.

Pemadaman iki bisa uga amarga ana masalah panularan sing gedhe.

A tweet ujar: Aku wis bolak-balik karo papat New Orleans saluran. ABC wis mbukak program reguler sajrone sawetara jam kepungkur. Aku kepengin weruh apa dheweke ketiban hawa lan ora bisa urip maneh.

Topan 4 Hurricane Ida nempuh Louisiana 16 taun sawise rusak Topan Katrina; gubernur John Bel Edwards ujar manawa badai bisa dadi sing paling ala ing Louisiana wiwit taun 1850an.

Bangunan dhuwur gonjang-ganjing, telpon 911 wis ora nanggapi maneh.

Nanging musik kasebut ora nate mandheg ing New Orleans. "Malah ora kanggo" topan sing ngowahi urip "Phil Lavelle ngirim.

TWEET: Yen sampeyan ngerti manawa ana organisasi sing dipercaya lan dipriksa sing siyaga kanggo menehi pitulung kanggo sing kena pengaruh Hurricane Ida tulung dakcritakake supaya aku bisa menehi sumbangan. Aku kelingan Katrina. Aku kelingan kelalaian negara lan wong-wong sing nandhang kasusahan. Ora maneh.

Laporan warta ujar manawa tentrem banget ing Bourbon Street ing New Orleans, kabeh dadi peteng. Udan lan angin saya gedhe.

Jam 8.00 Wagi Hurricane mudhun saka badai Kategori 4 inggil menyang Hurricane Kategori 3 sing endhek lan bakal terus ngilangi kekuwatan sewengi. Pengaruh isih gedhe.

Presiden AS Biden tweets:

Thanks kanggo kerja keras saka @FEMA, kita wis milih sumber daya, peralatan, lan tim respon sadurunge sing wis direspon HurricaneIda. Sing kalebu luwih saka 2,400 karyawan FEMA, mayuta-yuta panganan lan liter banyu, generator, tim pencarian lan penyelamat, lan luwih saka 100 ambulans.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar