Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Spanyol Breaking News Pariwisata Singapur Maneka Warta

Nuduh Sekretaris Jenderal UNWTO ndadekake dheweke dadi hakim lan juri

75 taun PBB: Kerja sama lan kapercayan penting banget kaya sadurunge
Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Keanggotaan UNWTO kalebu 159 Negara Anggota, 6 Anggota Associate lan luwih saka 500 Anggota Afiliasi sing makili sektor swasta, lembaga pendhidhikan, asosiasi pariwisata lan pejabat pariwisata lokal.
Sing tanggung jawab yaiku Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili. Dheweke dadi politisi lan diplomat Georgia, trampil lan trampil ing manipulasi politik. Artikel iki bakal nuduhake manawa dheweke ora bakal wedi yen mutusake mbukak agensi afiliasi PBB iki kaya perusahaan kriminal.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Agensi khusus PBB minangka organisasi internasional otonom sing makarya karo United Nations.
  2. Kabeh digandhengake karo PBB liwat perjanjian sing dirembug.
  3. Sawetara ana sadurunge Perang Dunia Pertama. Sawetara digandhengake karo Liga Bangsa-Bangsa. Liyane digawe meh bebarengan karo PBB. Liyane digawe dening PBB kanggo nyukupi kabutuhan sing muncul lan katon minangka kabutuhan pribadi Sekretaris Jenderal UNWTO sing lungguh.

Jagad iki ngalami masalah, khusus, jagad pariwisata global dirusak dening COVID-19. Kepemimpinan efektif ing Organisasi Pariwisata Dunia, Kerja sama antara UNWTO lan WTTC minangka kunci, nanging ora ana sing kedadeyan wiwit Zurab Pololikasvili dadi Sekretaris Jenderal tanggal 1 Januari 2018.

Kadurjanan sing sampurna?

Sayange, wong siji sing dadi pangurus UNWTO, Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili bisa main kertu. Siji-sijine masalah yaiku, dheweke ditugasake kanthi manipulasi, kemungkinan penipuan pemilihan, lan saiki tanggung jawab kanggo ngrungokake lan mutusake keluhan apa wae tumrap awake dhewe.

Siji-sijine bagean sing sedhih yaiku, umume negara-negara anggota UNWTO duwe kewajiban politik, lan ora bakal ngatasi masalah iki. Negara liya ora ngerti, sawetara uga ora peduli.

Pak Zurab Pololikasvili bisa uga ora dadi Sekretaris Jenderal Zurab Pololikasvili dina iki, yen pemilihan 2018 ditindakake kanthi adil lan miturut aturan.

Dadi aturan sing jelas dilanggar ing rapat Dewan Eksekutif 2017 ing Madrid, lan maneh ing Majelis Umum ing Chengdu ing taun 2018, sing ngidini Zurab Pololikasvili dadi kapilih lan kaping pindho dikonfirmasi. Sampeyan bisa uga dadi tindak pidana sing sampurna.

Ana apa?

Tumindak sing mutusake kedadeyan ing wayah awan nalika mantan Sekretaris Jenderal Dr. Taleb Rifai sengaja disalahake informasi dening penasihat hukum sing banjur entuk promosi utama dening Sekretaris Jenderal saiki Zurab Pololikasvili.

Sawise 3 taun eTurboNews pungkasane entuk analisis hukum babagan proses kasebut lan arep nerbitake minggu iki.

Negara-negara wis ngirim biaya anggota menyang UNWTO ing Madrid. Dheweke wis ngirim menyang organisasi sing dikelola dening siji wong lan akeh sing ujar yen mlayu kanggo mupangate dhewe, Zurab Pololikasvili. Tujuan pungkasan Zurab Pololikasvili bisa dadi Perdana Menteri Georgia.

Zurab Pololikasvili minangka wong sing ora mung ora nggatekake Badan Afiliasi PBB nanging uga wong sing bakal njupuk keputusan pungkasan babagan kabeh masalah utawa keluhan. Dheweke dadi hakim lan juri ing UNWTO. Komite Pengawas PBB ora tanggung jawab kanggo UNWTO.

Apa tegese?

Sanajan masalah penipuan ing pemilihan 2017/18 bisa ditindakake, ora ana konsekuensi kanggo para terdakwa ing wektu iki.

Konsekuensi mung kanggo Majelis Umum UNWTO taun iki kanggo nolak konfirmasi Zurab Pololikasvili kanggo jabatan Sekretaris Jenderal wiwit taun 2022.

Ora jelas kapan lan ing endi ana Majelis Umum iki. GA sing direncanakake wulan Oktober ing Maroko dadi adoh banget.

Iki bisa uga dadi rencana kabeh. Kanthi akeh negara anggota Afrika, dheweke bisa uga ora bisa ngirim menteri menyang Madrid, yen acara kasebut dipindhah maneh menyang papan sing markas UNWTO. Konfirmasi bakal luwih gampang amarga negara-negara sing kurang bakal melu ing rapat umum.

Mung sethithik luwih saka sebulan menyang Majelis Umum Maroko, lan ora ana sing direncanakake utawa diumumake. Iki bisa uga kabeh rencana saka rencana ngarep Zurab Pololikasvili.

Apa sing kudu ditindakake nalika ana masalah karo Badan PBB?

Kantor Layanan Pengawasan Internal Perserikatan Bangsa-Bangsa minangka kantor independen ing Sekretariat Perserikatan Bangsa-Bangsa sing mandhiri yaiku "mbantu Sekretaris Jenderal kanggo ngrampungake tanggung jawab pengawasan internal babagan sumber daya lan staf Organisasi.

Nanging agensi iki ora duwe yurisdiksi tumrap lembaga afiliasi PBB, kalebu Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO)

Apa Badan Afiliasi PBB kaya UNWTO?

Sistem PBB kasusun saka Sekretariat utama lan ngatur dana lan program kanthi kapisah lan agensi khusus.

Contone, dana lan program kalebu Dana Anak-anak PBB lan Program Pembangunan PBB, sing duwe dewan eksekutif lan kepala eksekutif nanging ana ing sangisoré wewenang Sekretaris Jenderal PBB. Bentenipun, agensi khusus, kayata Organisasi Pangan lan Pertanian, Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) duwe badan pamimpin lan kepala eksekutif dhewe lan ora ana ing sangisoré Sekretaris Jenderal PBB.

Agensi kasebut, sing minangka organisasi internasional independen kanthi aturan, aturan, keanggotaan, organ, lan sumber daya finansial dhewe, digandhengake karo Persatuan Bangsa-Bangsa liwat perjanjian sing dirembug.

The Organisasi Pariwisata Dunia minangka lembaga PBB sing tanggung jawab promosi pariwisata sing tanggung jawab, berkelanjutan, lan bisa diakses universal

Sekretaris Jenderal UNWTO minangka kepala Badan Afiliasi PBB independen iki. Tegese:

  • Keluhan babagan manipulasi, korupsi lan penipuan ing Pemilihan Sekretaris UNWTO ing 2017/18 bakal diputus dening para terdakwa.
  • Manipulasi lan pilih kasih ing Sekretaris Jenderal UNWTO 2021 ing taun 2021 bakal diputus dening para terdakwa.

Sayange, PBB ora bakal ndeleng keluhan kasebut. Ing Kulawarga PBB, Agensi khusus independen, ora ana hierarki. PBB dhewe ora duwe wewenang kanggo institusi liyane.  

Unit Inspeksi Bersama, sing minangka badan umum saka Sistem PBB bisa dideleng. Ora mungkin awak iki melu, Laporake menyang UNWTO dhewe, lan ora ana wong liya.

Nunggu laporan sing bakal teka ing eTurboNews babagan masalah iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar