24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Jepang Breaking News News Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Vaksin Moderna COVID-19 dilereni ing Jepang sawise rong tiwas

Vaksin Moderna COVID-19 dilereni ing Jepang sawise rong tiwas
ditulis dening Harry Johnson

Menteri Kesehatan Jepang negesake manawa ana rong wong sing divaksinasi nggunakake dosis saka kumpulan kasebut wis tiwas.

Print Friendly, PDF & Email
  • Bahan-bahan asing ditemokake ing pirang-pirang kumpulan vaksin.
  • Pamrentah Jepang nemokake kontaminasi ing akhir minggu.
  • Kontaminasi bisa uga amarga ana kesalahan produksi ing salah sawijining jalur produksi, ujare Moderna.

Pamrentah Jepang mandheg panggunaan vaksin Moderna COVID-19, sawise tiwas rong wong sing tiwas sawise nampa tembakan saka serangan sing dikandhani pejabat Jepang.

Mayuta-yuta dosis Moderna COVID-19 dilereni sawise bahan asing ditemokake ing pirang-pirang kumpulan.

Pejabat kesehatan Jepang nemokake kontaminasi ing akhir minggu ing pirang-pirang Modern Vaksin COVID-19 ing prefektur Gunma, cedhak Tokyo, meksa pejabat supaya sementara nundha vaksinasi kasebut.

Keputusan kanggo nundha total 2.6 yuta dosis Vaksin moderna sawise 1.63 yuta tembakan dihentikan minggu kepungkur sawise ditemokake kontaminan ing sawetara botol ing kumpulan sing dikirim menyang luwih saka 860 pusat vaksinasi ing saindenging negara.

Nalika sumber kontaminasi durung dikonfirmasi, Moderna lan perusahaan farmasi Rovi, sing ngasilake vaksin Moderna, ujar manawa bisa uga amarga ana kesalahan produksi ing salah sawijining jalur produksi, lan ora ana liyane sing penting.

JapanMenteri Kesehatan negesake manawa ana rong wong sing divaksinasi nggunakake dosis saka kelompok kasebut wis tiwas. Nanging, penyebab kematian ing kalorone kasus kasebut diselidiki lan pejabat negesake manawa durung ana masalah keamanan sing diidentifikasi. Ing sawijining pernyataan, Moderna lan distributor Jepang Takeda ujar manawa "kita ora duwe bukti manawa tiwas iki disebabake dening vaksin Moderna COVID-19."

Gunma saiki dadi prefektur Jepang kaping pitu sing nemokake kontaminan ing dosis vaksin Moderna, sawise kedadeyan liyane ing Aichi, Gifu, Ibaraki, Okinawa, Saitama lan Tokyo. Dumadakan nalika Jepang nglawan akeh kasus COVID-19 sing nyebabake meh setengah saka prefektur negara kasebut dadi kahanan darurat.

Wiwit wiwitan pandemi, Jepang nyathet 1.38 yuta kasus COVID-19 lan 15,797 korban jiwa saka virus kasebut. Nganti saiki, pejabat Jepang wis ngatur vaksin COVID-118,310,106 19 dosis. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar