24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Hawaii HITA Industri Hospitality Hotel & Resor News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Turis sing ngunjungi Hawaii kanthi akeh nanging mbuwang luwih sithik

Baris panjang kanggo mi udon ing Waikiki

Sanajan kasunyatan manawa akeh turis sing isih akeh ing pulau-pulau Hawaii, dheweke mung nggawa dhuwit kanthi sithik lan matesi dhuwit nalika plancongan. Mula, sebabe menyang titik mi murah lan toko luwih dawa tinimbang papan ing The Cheesecake Factory. Belanja kanggo Juli 2021 mudhun meh 7% saka level pra-COVID-19 ing Juli 2019.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sadurunge COVID-19, Hawaii ngalami pangeluaran lan rekor pengunjung level rekor ing 2019 lan ing rong wulan pertama taun 2020.
  2. Ing wulan Juli 2019, belanja pengunjung mudhun dadi US $ 1.7 milyar, mudhun 6.8%.
  3. Ing wulan Juli 2020, ora ana statistik sing kasedhiya babagan belanja pengunjung amarga ora ana survey keberangkatan sing ditindakake amarga ana watesan COVID-19.

"Yen bisa ngemot lan ngontrol panyebaran Varian Delta kanthi efektif lan pengaruh negatif marang sistem perawatan kesehatan, mesthine bisa lelungan, kalebu lelungan internasional, bakal diwiwiti kanthi kuat ing pertengahan November lan terus berkembang musim liburan ing Desember 2021 lan terus nganti Januari, Februari lan Maret 2022, "ujare Mike McCartney, Direktur Departemen Bisnis, Pembangunan Ekonomi lan Pariwisata (DBEDT) lan Presiden lan CEO kepungkur Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA).

Miturut statistik pengunjung awal sing dirilis dening Departemen Bisnis, Pengembangan Ekonomi lan Pariwisata (DBEDT) total mbuwang pengunjung tekan wulan Juli 2021 yaiku $ 1.58 milyar.

Sadurunge pandemi COVID-19 global lan Syarat karantina Hawaii kanggo para wisatawan, Kepulauan Hawaii ngalami pangeluaran lan kedatangan pengunjung level rekor ing 2019 lan ing rong wulan pertama taun 2020. Comparative, Juli 2020 statistik belanja pengunjung ora kasedhiya amarga ora ana lapangan Survei Keberangkatan antara April nganti Oktober 2020 amarga COVID-19 watesan Pangeluaran pengunjung mudhun dibandhingake $ 1.70 milyar (-6.8%) ing wulan Juli 2019.

"Ekonomi Hawaii ana ing dalan pemulihan sing jelas lan entuk momentum sajrone pitung wulan pertama 2021. Kita ngalami pangeluaran lan kedatangan sing kuat ing wulan Juli saka pasar AS ngluwihi level 2019 nganti 29 persen (+ $ 339.3 yuta) kanggo pengeluaran lan 21 persen (+ 145,267) kanggo rawuh. Tamu ing Amerika Serikat nglampahi udakara $ 113 saben wong saben plancongan ing taun 2021, ”ujare McCartney.

"Nomer rekor kasebut dibantu dening permintaan konsumen sing entek, pasokan pesawat sing berlebihan, pilihan winates kanggo lelungan musim panas internasional lan jumlah dhuwit stimulus federal. Tingkat pemulihan umum ing wulan Juli yaiku 88 persen kanthi kedatangan internasional sing winates (rong persen), "tambahnya.

Total 879,551 pengunjung teka kanthi layanan udara menyang Kepulauan Hawaii ing Juli 2021, utamane saka AS Kulon lan AS Wétan. Mung 22,562 pengunjung (+ 3,798.4%) teka ing udara ing wulan Juli 2020. Kedatangan pengunjung ing Juli 2021 mudhun saka jumlah tamu ing wulan Juli 2019 yaiku 995,210 pengunjung (-11.6%).

Sajrone Juli 2021, umume penumpang sing teka ing luar negeri lan antar-kabupaten sing lelungan bisa ngatasi karantina mandiri 10 dina kanthi asil uji coba NAV COVID-19 negatif sing valid saka Mitra Pengujian Dipercaya sadurunge budhal menyang Hawaii liwat program Plancongan Aman. Kajaba iku, wong sing divaksinasi kanthi lengkap ing Amerika Serikat bisa ngliwati urutan karantina wiwit tanggal 8 Juli. Ora ana larangan lelungan antar kabupaten ing wulan Juli. Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) AS ngetrapake watesan babagan kapal pesiar liwat "Condition Sail Order", sawijining pendekatan bertahap kanggo nerusake pelayaran penumpang kanggo nyuda resiko nyebar COVID-19.

Sensus rata-rata saben dina ana 265,392 pengunjung ing Juli 2021, dibandhingake karo 17,970 ing Juli 2020, lan 286,419 ing Juli 2019.

Ing Juli 2021, 578,629 pengunjung teka saka AS Kulon, luwih saka 12,890 pengunjung (+ 4,388.9%) ing Juli 2020 lan ngluwihi jumlah Juli 2019 cacah 462,676 pengunjung (+ 25.1%). Pengunjung AS Kulon ngenteni $ 961.0 yuta ing wulan Juli 2021, sing ngluwihi $ 669.8 yuta (+ 43.5%) sing dibuwang ing Juli 2019. Rata-rata belanja pengunjung saben dina rata-rata ($ 186 saben wong, + 12.4%) lan dawa umure rata-rata maneh (8.95 dina, + 2.1%) uga nyumbang kanggo tuwuhing pangeluaran pengunjung ing Kulon AS dibandhingake karo taun 2019.

Ana 272,821 pengunjung saka AS Wétan ing Juli 2021, dibandhingake karo 7,516 pengunjung (+ 3,530.0%) ing Juli 2020, lan 243,498 pengunjung (+ 12.0%) ing Juli 2019. Pengunjung AS Wétan nggunakake $ 558.8 yuta ing Juli 2021 dibandhingake karo $ 510.7 yuta (+ 9.4%) ing wulan Juli 2019. Durasi sing luwih dawa (9.94 dina, + 2.6%) uga nyumbang kanggo nambah pengeluaran pangunjung ing AS Wétan. Belanja saben dina ($ 206 saben wong) luwih murah tinimbang wulan Juli 2019 ($ 216 saben wong).

Ana 2,817 pengunjung saka Jepang ing Juli 2021, dibandhingake karo 54 pengunjung (+ 5,162.0%) ing Juli 2020, mungsuh 134,587 pengunjung (-97.9%) ing Juli 2019. Pengunjung saka Jepang ngentekake $ 11.2 yuta ing wulan Juli 2021 dibandhingake $ 186.5 yuta (- 94.0%) ing wulan Juli 2019.

Ing wulan Juli 2021, 1,999 pengunjung teka saka Kanada, dibandhingake karo 94 pengunjung (+ 2,018.9%) ing Juli 2020, mungsuh 26,939 pengunjung (-92.6%) ing Juli 2019. Pengunjung saka Kanada mbuwang $ 5.5 yuta ing Juli 2021 dibandhingake $ 50.1 yuta (- 88.9%) ing wulan Juli 2019.

Ana 23,285 pengunjung saka Kabeh Pasar Internasional Liyane ing wulan Juli 2021. Pengunjung kasebut saka Guam, Asia Liyane, Eropa, Amerika Latin, Oceania, Filipina, lan Kepulauan Pasifik. Yen dibandhingake, ana 2,008 pengunjung (+ 1.059.5%) saka Kabeh Pasar Internasional Liyane ing Juli 2020, mungsuh 127,510 pengunjung (-81.7%) ing Juli 2019.

Ing wulan Juli 2021, total 6,275 penerbangan trans-Pasifik lan 1,292,738 kursi nglayani Kepulauan Hawaii, dibandhingake mung 741 penerbangan lan 162,130 kursi ing Juli 2020, mungsuh 5,681 penerbangan lan 1,254,165 kursi ing Juli 2019.

Nganti saiki 2021

Liwat pitung wulan pertama taun 2021, total belanja pengunjung $ 6.60 milyar. Iki nuduhake penurunan 37.5 persen saka $ 10.55 milyar sing digunakake sajrone pitung wulan pertama taun 2019.

Total 3,631,400 pengunjung teka ing pitung wulan pertama 2021, tambah 66.7 persen saka setaun kepungkur. Total pendhapat ana 41.1 persen luwih murah dibandhingake karo 6,166,392 pengunjung ing pitung wulan pertama taun 2019.

"Nalika ngrampungake musim panas lan mlebu ing musim gugur sing luwih alon, kita bakal ngalami penurunan alami sing tekane saka pasar AS sajrone periode pundhak tradisional iki. Sajrone wektu iki, kita ora duwe proyeksi internasional sing anyar, mula samesthine bakal luwih alon tinimbang normal kanggo pasar umume. Pasar uga diarepake dadi luwih alus amarga kita bakal nyuda laju pesenan mbesuk amarga kahanan sing durung mesthi digawe ing varian Delta COVID-19. Kita ngarepake kedatangan bakal alon ing wulan September lan Oktober wiwit akhir minggu Dina Buruh. Kedatangan bisa nyuda antara 50 persen nganti 70 persen level 2019, "ujare McCartney.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar