24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Tugas Pimpinan Multilateral babagan COVID-19: Krisis ketimpangan vaksin

Tugas Pimpinan Multilateral babagan COVID-19: Krisis ketimpangan vaksin
Tugas Pimpinan Multilateral babagan COVID-19: Krisis ketimpangan vaksin
ditulis dening Harry Johnson

Kepala Dana Moneter Internasional, Grup Bank Dunia, Organisasi Kesehatan Dunia lan Organisasi Perdagangan Dunia ketemu karo pimpinan Trust Vaccine Acquicit Trust (AVAT), CDC Afrika, Gavi, lan UNICEF.

Print Friendly, PDF & Email
  • Klompok multilateral ngatasi alangan kanggo vaksin skala kanthi cepet ing negara-negara berpenghasilan murah lan murah.
  • Mayoritas negara-negara Afrika ora bisa ngakses vaksin sing cukup kanggo nggayuh target global kanthi jangkoan 10%.
  • Krisis ketimpangan vaksin nyebabake beda-beda ing tingkat kaslametan COVID-19 lan ekonomi global.

Ing rapat kaping telu, Taskforce Pemimpin Multilateral babagan COVID-19 (MLT) - kepala Dana Moneter Internasional, Grup Bank Dunia, Organisasi Kesehatan Dunia lan Organisasi Perdagangan Dunia-ketemu karo pimpinan Trust Vakuisine Vakuis Afrika (AVAT) , Afrika CDC, Gavi lan UNICEF kanggo ngatasi alangan vaksin kanggo skala kanthi cepet ing negara-negara berpenghasilan murah lan murah, utamane ing Afrika, lan nerbitake pratelan ing ngisor iki

"Peluncuran global vaksin COVID-19 maju kanthi rong kacepetan sing beda banget. Kurang saka 2% wong diwasa divaksinasi kanthi lengkap ing negara-negara sing duwe penghasilan murah dibandhingake meh 50% ing negara-negara berpenghasilan tinggi.

"Negara-negara kasebut, sing mayoritas ing Afrika, ora bisa ngakses vaksin sing cukup kanggo memenuhi target global jangkoan 10% ing kabeh negara nganti September lan 40% ing pungkasan 2021, apamaneh target Uni Afrika 70% ing 2022 .

"Krisis ketimpangan vaksin iki nyebabake beda-beda ing tingkat kaslametan COVID-19 lan ekonomi global. Kita ngormati karya penting AVAT lan COVAX kanggo nyoba lan ngatasi kahanan sing ora bisa ditampa iki.

"Nanging, kanthi efektif ngatasi kekurangan pasokan vaksin akut iki ing negara-negara berpenghasilan rendah lan murah, lan kanthi ngaktifake AVAT lan COVAX, mbutuhake kerjasama mendesak produsen vaksin, negara-negara sing ngasilake vaksin, lan negara-negara sing wis entuk tingkat vaksinasi sing dhuwur. Kanggo mesthekake kabeh negara entuk target global paling ora 10% jangkoan ing wulan September lan 40% ing pungkasan 2021:

Kita ngajak negara-negara sing wis entuk vaksin volume akeh kanggo ngganti jadwal pangiriman jangka cedhak karo COVAX lan AVAT.

Kita njaluk manufaktur vaksin supaya prioritas lan memenuhi kontrak menyang COVAX lan AVAT, lan nyedhiyakake ramalan pasokan sing jelas lan jelas.

Kita ngajak G7 lan kabeh negara sing nuduhake dosis kanggo netepi janji kanthi cepet, kanthi visibilitas pipa sing luwih apik, umur simpan produk lan dhukungan kanggo persediaan tambahan, amarga meh 10% meh 900 yuta dosis komit saiki wis dikirim.

Kita njaluk kabeh negara supaya ngilangi watesan ekspor lan alangan perdagangan liyane kanggo vaksin COVID-19 lan masukan sing terlibat ing produksi.

"Kita kerja sama karo COVAX lan AVAT kanggo ngatasi masalah pangiriman vaksin, manufaktur lan masalah perdagangan terus-terusan, ing Afrika, lan mobilisasi dana hibah lan konsesi kanggo tujuan kasebut. Kita uga bakal nemokake mekanisme pendanaan kanggo nutupi kabutuhan vaksin mbesuk kaya sing dijaluk dening AVAT. Kita bakal menehi saran supaya ramalan pasokan lan investasi luwih apik kanggo nambah kesiapan negara lan kapasitas nyerep. Lan kita bakal terus nambah data, kanggo ngidentifikasi kesenjangan lan ningkatake transparansi ing pasokan lan panggunaan kabeh alat COVID-19.

"Wayahe tumindak saiki. Cara pandemi - lan kesehatan jagad iki bakal dadi risiko. ”

Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika

Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika ngandika:

"Kita setuju banget kanggo njaluk kabeh negara supaya ora ana watesan ekspor lan alangan perdagangan liyane kanggo vaksin COVID-19 lan masukan sing ana ing produksi."

“Pariwisata uga penting dadi bagean saka diskusi iki. Pariwisata minangka industri penting kanggo akeh Negara-negara Afrika. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar