24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Presiden Tanzania nyedhiyakake upaya rebranding pariwisata sing akeh

Presiden Tanzania

Presiden Tanzania Samia Suluhu Hassan ngluncurake program dokumenter pariwisata sing bakal mbabarake Tanzania sadurunge pasar pariwisata dunya, kanthi target supaya luwih akeh turis lan investasi ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Program dokumenter "Royal Tour" sing nembe diluncurake bakal direkam ing macem-macem panggonan ing Tanzania.
  2. Ing demo kasebut, Presiden bakal gabung karo pengunjung banjur melu ngrekam tur kanggo pengiriman global lan sirkulasi.
  3. Rekaman film dokumenter sing dimaksudake kanggo promosi Tanzania internasional diwiwiti tanggal 28 Agustus 2021, ing Zanzibar ing kana Presiden saiki ana ing kunjungan resmi.

Dokumenter pariwisata kasebut bakal direkam miturut Ketua panitia Presiden sing bakal koordinasi rencana kanggo promosi Tanzania internasional lan sing dadi Sekretaris Tetep ing Menteri Informasi, Budaya, Seni lan Olahraga.

"Presiden bakal nuduhake macem-macem pariwisata, investasi, seni, lan atraksi budaya sing kasedhiya ing Tanzania," ujare bagean saka pernyataan sing diterbitake dening Kantor Presiden Tanzania. Program Royal Tours dimaksudake kanggo ngiyatake hubungan antarane Tanzania lan negara liya, uga kanggo inspirasi kerja sama pariwisata lan lelungan Tanzania, negara liya, lan organisasi.

Presiden Samia ujar manawa pamrentah miwiti strategi agresif kanggo menehi merek negara liwat promosi kesempatan ekonomi sing kasedhiya global. Sawise dadi pejabat paling dhuwur ing Tanzania ing Maret taun iki, Presiden Samia ujar manawa pamrentah ngarepake bakal nambah jumlah turis saka 1.5 yuta dadi 5 yuta pengunjung sajrone 5 taun ngarep.

Ing baris sing padha, pamrentah ngarepake bakal nambah bathi turis saka US $ 2.6 milyar dadi US $ 6 milyar sajrone periode sing padha, jarene. Kanggo nggayuh target sing diramalake, pamrentah saiki narik investasi hotel lan pariwisata kanthi macem-macem situs wisata sing dikunjungi, umume situs sejarah lan pantai samodra, ing antarane situs-situs liyane sing durung dikembangake kanthi lengkap kanggo narik wisatawan.

Tanzania uga bakal ngenali negara strategis kanggo masasar pariwisata liwat misi diplomatik lan kedutaan sing ana kanthi pemasaran agresif produk safari ing level global. Tinjauan pajak terlarang ing pariwisata, sing tujuane supaya investor ora mbayar pajak lan beban bathi uga bakal dipikirake.

Produk wisata, pantai, lan warisan warisan, uga kapal pesiar minangka wilayah potensial sing butuh pangembangan lan pemasaran kanggo ngrebut luwih akeh turis lan investasi wisata - umume hotel, transportasi udara, lan prasarana.

Pangembangan taman nasional anyar ing Kulon Tanzania dikarepake bisa nambah pariwisata ing zona Great Lakes, misuwur minangka simpanse lan gorila sing ngubengi Tanzania, Uganda, Rwanda, lan DR Kongo. Taman anyar uga diarepake kanggo ningkatake pariwisata regional lan intra-Afrika antarane Tanzania, Uganda, Rwanda, Burundi, lan Demokratik Kongo (DRC).

Pariwisata minangka salah sawijining bidang ekonomi utama sing dianggep negara-negara Afrika berkembang, dipasarake, lan dipromosekake kanggo kesejahteraan bawana.

Presiden Samia nggawe kunjungan Negara 2 dina ing Kenya wulan Mei taun iki, banjur ngobrol karo Presiden Kenya, Pak Uhuru Kenyatta, target pembangunan perdagangan lan gerakan wong ing antarane 2 negara tetangga kasebut. Kaloro Kepala Negara wis setuju kanggo ngilangi alangan sing ngalangi alun-alun perdagangan lan wong ing antarane 2 negara Afrika Wétan banjur nyengkuyung turis regional lan internasional ngunjungi saben negara.

Banjur padha mrentah marang pejabat masing-masing kanggo miwiti lan ngrampungake wicara perdagangan kanggo ngatasi beda sing beda antarane 2 negara kasebut. Gerakan masarakat uga kalebu turis lokal, regional, lan manca sing ngunjungi Kenya, Tanzania, lan kabeh wilayah Afrika Wétan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar