24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Pos Tamu

Munggah saka Harga Karbon Internal

ditulis dening editor

Nalika masalah pangowahan iklim tuwuh, perusahaan ngadhepi langkah-langkah pamrentah sing ketat sing ngukum amarga ngluwihi emisi karbon. Hukuman kasebut asring digawe kanthi biaya finansial lan umume diarani pajak karbon.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sawetara perusahaan nentang pajak karbon.
  2. Wong liya ngerti kenapa pajak kasebut dileksanakake lan nyoba nyuda emisi.
  3. Salah sawijining cara umum yaiku sing asring diarani rega karbon internal.

Sacara sederhana, reregan karbon gegandhengan karo perusahaan sing ngetrapake nilai moneter kanggo emisi. Nalika rega iki teoritis, informasi babagan keputusan akeh lan mbantu perusahaan dadi netral karbon.

Ora kaget, akeh perusahaan sing nggunakake konsep pajak karbon. Miturut Proyek Pengungkapan Carbon (CDP), luwih saka 2,000 perusahaan, sing duwe kapitalisasi pasar udakara US $ 27 triliun, ngandhakake yen saiki nggunakake rega karbon internal utawa rencana kanggo ngetrapake siji sajrone rong taun sabanjure.

Saiki, rega karbon internal umume ana ing industri energi, materi, lan finansial.

sumber

Miwiti 

Rega karbon internal ndadekake perusahaan bisa menehi rega pasar nalika ngirimake akeh karbon, sanajan sawetara kegiyatane saiki kena kabijakan reregan karbon eksternal lan peraturan sing ana gandhengane. 

Perusahaan nggunakake rega internal kanthi cara ing ngisor iki:

  • Kanggo pengaruhe keputusan babagan pengeluaran modal, utamane yen proyek langsung kena pengaruh emisi, utamane nalika proyek langsung mengaruhi emisi, konservasi energi, utawa perubahan ing kompendium sumber energi. 
  • Kanggo ngevaluasi, mbentuk, lan ngontrol risiko finansial lan administratif sistem rega pemerintah sing ana lan bisa uga. 
  • Kanggo mbantu golek risiko lan bukaan lan ngowahi strategi sing cocog.

Rega sing dipilih sacara internal nggambarake pajak karbon utawa biaya sing ana ing yurisdiksi kanggo sawetara organisasi. Sawetara perusahaan bisa uga ora duwe operasi ing yuridiksi kanthi kabijakan rega karbon sing jelas. 

Rega sing dipilih dening perusahaan ing saindenging jagad iki beda-beda, kanthi sawetara perusahaan rega karbon regane sak sen saben ton. Kosok baline, wong liya menilai luwih saka $ 100 saben ton. 

Rega karbon sing dipilih gumantung karo industri, negara, lan target perusahaan. Sadurunge nerangake macem-macem cara perusahaan nggunakake rega karbon internal, penting kanggo ngerti kepiye carane milih rega karbon.

Ngukur Jejak Karbon

Nalika njaluk, perusahaan kudu ngerti babagan sing jelas emisi

Sanajan macem-macem negara lan negara wis nggunakake peraturan lingkungan lan harga karbon sing beda, perusahaan nemtokake volume lan lokasi posisi emisi CO2 langsung lan ora langsung. Badan Perlindungan Lingkungan AS (EPA) nangani laporan emisi langsung saka perusahaan energi lan pabrikan ing Amerika Serikat. 

Emisi langsung utawa ruang lingkup siji emisi asale saka sumber sing diduweni utawa dikendali perusahaan - kayata emisi saka kobong ing boiler dobel utawa armada kendharaan. Cara ngawasi emisi kasebut bakal gumantung marang narasumber. Contone, kanthi smokestacks, sampeyan bisa nggunakake sistem ngawasi emisi terus-terusan (CEMS) kanggo nglacak output karbon. Penganalisa CEMS uga bisa nglacak gas kaya NOx, SO2, CO, O2, THC, NH3, lan liyane.

Lingkup emisi sing ora langsung yaiku asil saka listrik, panas, uap, lan pendinginan perusahaan. 

Emisi ora langsung liyane (ruang lingkup 3) kedadeyan ing rantai pasokan perusahaan, kayata manufaktur lan ngangkut bahan sing dituku lan pembuangan sampah. Bedane antara emisi langsung lan ora langsung nuduhake manawa perusahaan sing ora ana ing industri intensif karbon bisa uga tanggung jawab kanggo emisi sing signifikan.

Karbon internal biasane nganggo salah siji saka telung bentuk iki:

Ragad karbon internal

Ragad karbon internal minangka nilai pasar saben ton emisi karbon sing disepakati karo kabeh departemen ing organisasi kasebut. Biaya kasebut nggawe saluran penghasilan sing setya kanggo dana macem-macem langkah sing dijupuk kanggo nyuda emisi. 

Rega kanggo perusahaan sing nggunakake biaya karbon internal yaiku $ 5- $ 20 saben ton metrik. Nyetel rega kudu nimbang macem-macem faktor ing bisnis selaras karo pajeg sing dienggo lan dhasar kepiye dhuwit bisa dipikolehi. 

Ana macem-macem kualitas rega karbon iki, kayata ngrancang sistem tunjangan lan dagang sing niru mekanisme eksternal kayata Skema Perdagangan Emisi UE. Dhuwit sing dikoleksi kanthi metode iki utamane diinvestasikan maneh menyang proyek keberlanjutan lan pengurangan karbon. 

Rega bayangan

Rega biaya bayangan minangka biaya teoritis utawa biaya per ton emisi karbon. Kanthi metode biaya bayangan, biaya karbon diitung ing kegiatan komersial. Iki bisa uga kalebu kajian kasus komersial, prosedur akuisisi, utawa pangembangan kebijakan bisnis kanggo nuduhake biaya karbon. Biaya konsekuensi dikirimake maneh menyang manajer utawa pihak sing duwe kepentingan.

Biasane, rega kasebut disetel menyang level sing nuduhake biaya karbon ing mangsa ngarep. Rega bayangan cara karbon mbantu bisnis ngerti risiko karbon banjur ngatur awake dhewe sadurunge rega bayangan dadi rega nyata. Sampeyan bisa uga luwih gampang nglakokake rega bayangan ing bisnis amarga ora ana pangowahan invoice departemen utawa perjanjian keuangan.

Rega sing Implisit

Rega implisit didhasarake pinten-pinten perusahaan sing nyuda emisi gas omah kaca utawa biaya nuruti peraturan pamrentah. Contone, bisa dadi jumlah sing dibuwang perusahaan sumber energi terbarukan

Rega implisit mbantu bisnis ndeteksi lan nyuda biaya kasebut lan nggunakake informasi sing dipikolehi kanggo nangkep tilas karbon. Rega karbon implisit bisa nyetel ukuran sadurunge nggawe program rega karbon internal kanthi resmi kanggo sawetara perusahaan.

Keuntungan nyetel rega karbon internal

Nyetel rega karbon internal bisa menehi mupangat sing signifikan. Iki kalebu:

  • Nggawe musyawarah karbon dadi titik fokus ing operasional bisnis. 
  • Nglindhungi perusahaan saka rega karbon ing mangsa ngarep
  • Iki mbantu perusahaan kanggo ngenali lan ngerti risiko karbon lan karbon ing bisnis
  • Gagal-aman strategi bisnis mbesuk 
  • Ngasilake finansial kanggo sumber energi terbarukan
  • Nggawe eling internal lan eksternal
  • Menehi solusi kanggo konsumen lan investor babagan keprihatinan owahan iklim 
  • Nyuda emisi karbon

Rega karbon internal bisa dadi alat nyuda resiko sing efektif kanthi sawetara kaluwihan ing njaba kegiatan perusahaan, konsumen, lan lingkungan. Yen dikombinasikake karo pendekatan liyane, perusahaan bakal mbantu ningkatake pangowahan rendah karbon kanthi signifikan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar