24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Hawaii HITA Industri Hospitality Hotel & Resor News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Turis menyang Hawaii: Kita ora pengin ndeleng sithik saka sampeyan

Dikembangake dening para penduduk ing Oahu, lan kerja sama karo Kutha lan County Honolulu lan Biro Pengunjung Oahu (OVB), Rencana Aksi Manajemen Destinasi Oahu (DMAP) ngenali babagan kebutuhan uga solusi kanggo ningkatake kualitas warga urip lan nambah pengalaman pengunjung. Barang nomer siji ing rencana kasebut yaiku nyuda jumlah pengunjung. Pariwisata minangka pendhukung ekonomi paling gedhe ing Hawaii lan nyebar ing industri liyane kayata layanan, transportasi, lan ritel.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Umpan balik komunitas diklumpukake sajrone rong presentasi virtual uga formulir input online.  
  2. Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA) wis nerbitake DMAP 2021-2024, pandhuan kanggo mbangun, ngrancang lan nyetel maneh arah pariwisata ing Oahu.
  3. Rencana adhedhasar komunitas kasebut minangka bagean saka pakaryan HTA menyang Malama Kuu Home (ngrawat omah sing dak tresnani) lan upaya sing luwih cepet kanggo ngatur pariwisata kanthi cara regeneratif.

"Kita ngurmati warga Oahu sing melu proses DMAP lan kanthi semangat nyumbang macem-macem sudut pandang, ngrembug macem-macem tantangan sing gegandhengan karo pariwisata ing lingkungane lan mbantu nyusun rencana sing bisa ditindakake sing perlu kanggo kesejahteraan komunitas," ujare John De Fries , Presiden lan CEO HTA. "Babagan kolaborasi terus lan maju bebarengan kanggo njaga papan sing disenengi iki lan saben liyane, kaya sing dikarepake dening wong-wong ing Oahu."

DMAP fokus ing tumindak utama sing dianggep komunitas, industri pengunjung lan sektor liyane sing dibutuhake sajrone telung taun. Dhasar DMAP Oahu adhedhasar Rencana Strategis HTA 2020-2025, lan tumindak kasebut adhedhasar papat pilar sing gegandhengan - Sumber Daya Alam, Budaya Hawaii, Komunitas lan Pemasaran Brand.

"Oahu minangka papan sing istimewa lan misuwur ing endi wae ing jagad iki amarga kaendahan alam lan masarakat sing luar biasa. Kanthi makarya bebarengan minangka komunitas kanggo ngurus sumber daya, kita nggawe lingkungan sing budaya, tanah lan banyu, ekonomi, lan sesambungan bisa maju, "jarene Walikota Rick Blangiardi. 

Dheweke nerusake, "Nalika kerja bareng Otoritas Pariwisata Hawaii babagan Rencana Aksi Manajemen Tujuan ing Oahu, Kutha lan County Honolulu bakal fokus ing telung prioritas adhedhasar komunitas: Lindhungi situs sing paling populer lan atur pengalaman kanggo sapa wae sing ngunjungi, winates cekak -sewa termal kanggo resort ing wilayah zona, lan nambah panggunaan opsi transportasi sing gegandhengan karo pengunjung sing berkelanjutan. ”

Tumindak ing ngisor iki digawe dening panitia pengarah Oahu, kalebu warga sing makili komunitas sing dipanggoni, uga industri pengunjung, sektor bisnis sing beda, lan organisasi nirlaba, kanthi input komunitas. Wakil saka Kutha lan County Honolulu, HTA lan OVB uga menehi masukan sajrone proses kasebut. 

  • Ngurangi jumlah pengunjung ing Oahu menyang level sing bisa diatur kanthi ngontrol jumlah akomodasi pengunjung lan njelajah pangowahan lahan, zonasi lan kabijakan bandara.
  • Ngleksanakake program komunikasi pariwisata sadurunge lan sawise kedatangan kanggo nyengkuyung tumindak hormat lan ndhukung.
  • Ngenali situs lan ngetrapake rencana pramugari kanggo hotspot utama ing Oahu.
  • Nambah penegakan lan manajemen aktif situs lan jalur.
  • Gawe sistem reservasi kanggo ngawasi lan ngatur pangguna ing situs sumber daya alam lan budaya.
  • Nggawe "Biaya Pariwisata Regeneratif" sing langsung ndhukung program kanggo ngasilake sumber daya Hawaii, nglindhungi sumber daya alam, lan ngatasi tanggung jawab konservasi sing ora dibayar.
  • Nggawe lan ngetrapake program pemasaran supaya bisa narik kawigatene para plancongan sing duwe prioritas lingkungan, budaya lan investasi ing komunitas lokal.
  • Terus gawe lan ngetrapake program "Tuku Lokal" kanggo promosi tuku produk lan layanan lokal supaya dana ing komunitas lan minimalake tilas karbon.
  • Atur panggunaan mobil kanggo transportasi ing Oahu.
  • Bekerjasama karo mitra komunitas kanggo ngembangake, memasar, nyengkuyung, lan ndhukung pengalaman kolaborasi sing luwih kolaboratif, sing bisa ngasilake para warga lan pengunjung.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar

1 Komentar