24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Taliban siyap miwiti maneh operasi bandara Kabul 'sawetara dina'

Taliban siyap nerusake operasi bandara Kabul 'sawetara dina'
n) Taliban siyap nerusake operasi bandara Kabul 'sawetara dina'
ditulis dening Harry Johnson

Amerika Serikat ngrampungake evakuasi warga sipil saka Kabul lan kabeh misi ing Afghanistan tanggal 30 Agustus.

Print Friendly, PDF & Email
  • Taliban kanggo miwiti maneh operasi ing Bandara Internasional Khamid Karzai.
  • Bandara Kabul bakal operasional sawetara dina.
  • Taliban njupuk Kabul lan kabeh Afghanistan tanggal 15 Agustus.

Wakil Taliban dina iki ngumumake manawa Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul bakal miwiti operasi normal mung sawetara dina.

“Kita siyap nerusake operasi bandara. Kita bakal nindakake sawetara dina, ”ujare Anas Haqqani, anggota peringkat Taliban ing sawijining wawancara.

Haqqani nggambarake penarikan pasukan AS saka Afghanistan minangka acara "hebat" lan diarani dina nalika evakuasi mungkasi dina "sejarah".

Amerika Serikat ngrampungake evakuasi warga sipil saka Kabul lan kabeh misi ing Afghanistan tanggal 30 Agustus. Keputusan kanggo mungkasi operasi AS ing Afghanistan sing diwiwiti ing Oktober 2001 lan dadi kampanye paling dawa ing jaban rangkah AS ing sejarah diumumake dening Presiden Joe Biden ing 14 April 2021.

Sawise keputusan iki diumumake, Taliban miwiti nyerang pasukan pemerintah Afghanistan. Ing tanggal 15 Agustus, para pejuang Taliban nyerang Kabul tanpa nemoni perlawanan, lan entuk kendali penuh marang ibukota Afghanistan sajrone sawetara jam.

Bandara Internasional Hamid Karzai, uga dikenal kanthi jeneng HKIA, dununge 3.1 mil (5 km) saka pusat kutha Kabul ing Afghanistan. Dadi salah sawijining bandara internasional utama ing negara iki lan minangka salah sawijining pangkalan militer paling gedhe, sing bisa ngenggoni satus pesawat.

Bandara Internasional Hamid Karzai sadurunge dijenengi Bandara Internasional Kabul lan lokal minangka Bandara Khwaja Rawash, sanajan terus dikenal kanthi resmi dening sawetara maskapai kanthi jeneng pungkasan. Bandara kasebut diwenehi jeneng saiki ing 2014 kanggo ngurmati mantan Presiden Hamid Karzai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar